Jak zlepšit skladovou logistiku? Vyberte si kontejnery AKL od bekuplastu

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Moderní logistická centra, která průběžně expedují výrobky zákazníkům, vyžadují spolehlivé skladovací systémy, které umožňují okamžitý přístup ke každé položce. Pohodlné a odolné plastové kontejnery se v tomto případě stávají nezbytnou součástí efektivní skladové infrastruktury, která umožňuje organizované a kontrolované skladování velkého množství malých výrobků.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Malé výrobky jako nestandardní materiály vyžadují zvláštní metody skladování, třídění a přepravy. K tomu napomáhají různé typy kontejnerů s konstrukcí a rozměry, které umožňují snadný přístup ke skladovanému zboží. Použití plastových kontejnerů ve skladech (včetně vysokoregálových) a výrobních závodech má mnoho výhod. Představují levné a praktické řešení s funkčním designem, které díky své dostupnosti v různých variantách a rozměrech umožňuje zvolit nejlepší variantu skladování podle velikosti položek a dostupného prostoru. Použití plastů při jejich výrobě je zase činí trvanlivými (a tedy opakovaně použitelnými) a odolnými proti poškození.

Jak zlepšit skladovou logistiku - řada řešení

Společnost bekuplast nabízí řadu kontejnerů EURO-NORM basicline plus, která kombinuje výhody řady basicline a vlastnosti kontejnerů určených pro automatizované skladování malých dílů (AKL). Řada basicline plus, vyrobená z kopolymeru PP-C propylenu (a 100% recyklovatelná), je k dispozici ve standardizovaném rozměru dna 600x400 mm ve dvou výškách kontejneru 80 a 270 mm. V závislosti na požadované nosnosti si můžete vybrat mezi:

  • s dvojitým dnem
  • středním minidnem.

Kontejnery basicline plus, které jsou určeny pro použití v pásových dopravních a průtokových regálech, jsou standardně vybaveny:

  • pevnými stěnami
  • uzavřenou ruční rukojetí;
  • volitelně je k dispozici také kontejner pro automatizované skladování malých dílů s odtokovými otvory v bočních stěnách.

Jelikož jednou z hlavních výhod tohoto typu výrobku je jeho univerzálnost umožňující použití pro skladování různého zboží, je praktická možnost rozdělení ložné plochy na menší segmenty pomocí polystyrenových přepážek.

Jak zlepšit skladovou logistiku - dobře zvolené skladovací kontejnery

Společnost bekuplast doplnila výše popsanou standardní řadu středně velkých kontejnerů o novou řadu basicline plus s rozměry dna 800x600 mm, které poskytují větší přepravní prostor a umožňují skladovat velké zboží všeho druhu. Díky široké škále variant jsou - stejně jako jejich menší protějšek - ideálním řešením pro použití v:

  • skladech,
  • interní logistice
  • moderní výrobní logistice.

Robustní velké kontejnery jsou k dispozici v pěti výškách (120 mm, 175 mm, 220 mm, 320 mm a 420 mm), a nabízejí tak větší přepravní prostor. Kromě toho je lze díky možnosti volby provedení dna (s volitelným hladkým, miniload nebo sendvičovým dnem) přizpůsobit různým typům nákladu. Pomocí přepážek lze vnitřní prostor kontejnerů rozdělit na menší segmenty (od 1/16 do 1/2). Mezi další výhody těchto výrobků patří:

  • volitelná dostupnost s odvodňovacími otvory;
  • trvanlivost a pevnost při nízké hmotnosti;
  • přítomnost integrovaných držáků štítků, po jednom na krátké a dlouhé straně.

Díky široké škále variant může být řada basicline plus vybavena kromě přepážek také kontrolním okénkem nebo výklopnou klapkou. Pro zefektivnění výrobní logistiky lze základnu kontejneru volitelně vybavit ližinami, kolečky nebo nožičkami. Toto příslušenství je k dispozici samostatně pro vlastní montáž. Zákazníci si také mohou vybrat z řady kontejnerů se zesíleným dnem pro aplikace vyžadující velmi vysokou stabilitu. Tyto kontejnery - dostupné v různých variantách provedení a výškách 320 mm nebo 420 mm - jsou dodávány již kompletně smontované. Všechny tyto kontejnery lze snadno přepravovat pomocí paletového vozíku nebo vysokozdvižného vozíku, případně je lze díky namontovaným kolečkům přepravovat ručně.

Jak zlepšit skladovou logistiku - shrnutí

Kontejnery bekuplast jsou ideální pro sklady obsluhované automatickými stroji a dopravníky, a protože se snadno čistí, splňují i náročná očekávání uživatelů z hlediska udržování hygieny a snižování ztrát skladovaných výrobků. Díky tomu nejen zlepšují expedici zboží a logistiku obchodu a výroby, ale navíc přinášejí úspory v rozpočtech firem, které je používají.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka