Plastové skladovací boxy jako nezbytné vybavení každého skladu

Created by Monika Sojka | |   Skladování

Plastové skladovací boxy z názvu jsou jedním z prvků, bez kterých se neobejde žádná společnost zabývající se skladováním a přepravou zboží. Jejich úloha je klíčová, protože odpovídají za účinné zabezpečení obsahu a udržování pořádku a čistoty. Je třeba mít na paměti, že mají také významný vliv na hladký a efektivní chod celých skladů.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Která řešení si najdou cestu do malých, středních, velkých a automatizovaných skladů? O tom vám povíme více později v tomto příspěvku!

Skladovací boxy pro malé a střední sklady

Pro tento typ zařízení je charakteristická převaha lidské práce - někdy podpořená stroji a vozidly pro usnadnění přepravy (např. vysokozdvižnými vozíky). Proto se vyplatí zajistit, aby byly vybaveny pevnými plastovými skladovacími boxy, které mají praktické úchyty usnadňující jejich držení, přemisťování a skladování. Dobrými příklady boxů používaných v malých a středních skladech (převážně s ručním pohonem) jsou např:

  • klasické, "otevřené" boxy v plné barvě - s pevnými stěnami
  • perforované boxy, tj. opatřené stěnami s otvory
  • průhledné schránky - umožňující prohlížení obsahu
  • výrobky opatřené dodatečným okénkem s klapkou

Většina výše uvedených položek má na obou stranách úchyty a je k dispozici v nejoblíbenějších velikostech: 400 x 300 mm a 600 x 400 mm. Řada boxů lightline - navržená přesně pro ruční manipulaci - je pro tuto úlohu ideální.

Skladovací boxy pro velké a automatizované sklady

Ve většině případů provoz tohoto typu zařízení kombinuje práci lidí a strojů. Rozdíl je v tom, že zdaleka největší část činností vykonávají specializované stroje, vozidla a celé dopravní linky. Proto by tento typ skladu měl být vybaven speciálními plastovými skladovacími boxy - schopnými automaticky přijímat, přepravovat, ukládat, nakládat a vykládat zboží. Příklady těchto typů boxů, které se běžně používají ve velkých a automatizovaných skladech, jsou např:

  • Plné, "otevřené" boxy - uzpůsobené pro automatickou přepravu a vybavené také úchyty pro usnadnění ruční přepravy.
  • Bedny s víkem pro ještě lepší ochranu jejich obsahu.

Uvedené výrobky jsou obvykle k dispozici až ve 4 oblíbených velikostech: 300 x 200 mm, 400 x 300 mm, 600 x 400 mm a 800 x 600 mm. Ideálním řešením pro tuto záležitost jsou skladovací boxy silverline a plastové kontejnery contecline.

Skladovací boxy - jak si správně vybrat?

Rozhodnutí o koupi tohoto typu výrobku by mělo vycházet z několika klíčových faktorů.

  • Zaprvé je to zamýšlené použití. Plastové boxy by měly odpovídat zboží, které v nich bude uloženo. Jistě budou jiné přepravky vhodné pro potraviny a zcela jiné pro přepravu například automobilových součástek.
  • Za druhé, velikost. Je dobré pamatovat na jejich rozměry - aby byly přizpůsobeny nejen tomu, co je v nich, ale také infrastruktuře celého skladu (linky, regály, dopravníky atd.).
  • Za třetí - potřeby. Každá společnost má svou vlastní strategii rozvoje, stejně jako svou vlastní filozofii a vizi práce. Proto stojí za to zajistit, aby byly vybrány správné boxy, které plně vyhovují jejím cílům.

Proč jsou správné plastové skladovací boxy základem dobře fungujícího skladu?

Správné plastové skladovací boxy zajišťují hladký a efektivní chod skladu. Zároveň je jejich úkolem postarat se o stav veškerého skladovaného a přepravovaného zboží, a tím snížit riziko jeho poškození nebo ztráty části jeho hodnoty. Pokud hledáte řešení, které vám umožní postarat se o každý z těchto prvků - celá nabídka společnosti bekuplast je pro vás nutností. Máte-li při hledání jakékoli dotazy - obraťte se na nás.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka