Typy skladovacích kontejnerů. Které kontejnery zlepší práci ve skladu?

Created by Monika Sojka | |   Firemní procesy

Skladování zboží by mělo probíhat za přísných podmínek. Důležité je nejen efektivní skladování, ale také zabezpečení obsahu. Proto musí průmyslové kontejnery splňovat řadu různých podmínek. Jaké to jsou? Doporučujeme, na co se zaměřit při výběru skladovacích kontejnerů.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Úložnýbox - co by měl obsahovat ?

Technické a skladovací boxy slouží k uložení a ochraně zboží před poškozením nebo znečištěním. Měly by být odolné, robustní a snadno se čistit. Měly by být také snadno ovladatelné a funkční. Jejich typ se obvykle přizpůsobuje potřebám konkrétní firmy. A jaké typy skladovacích boxů existují? Oblíbené jsou síťové přepravky, i když jejich použití je omezené. Jejich stěny jsou vyrobeny z pevného pletiva s různou velikostí ok. Jsou lehké a pohodlné na přepravu, ale jejich obsah nesmí být menší než průměr ok. Mají také menší verzi, síťové koše. Pro sypké materiály jsou mnohem vhodnější plechové kontejnery a kovové bedny. Bedny jsou často lepší volbou, protože dále chrání obsah před vlhkostí, znečištěním. Kromě toho existují plastové skladovací boxy. Jsou velmi praktické a používají se v mnoha různých odvětvích, proto se na ně zaměříme. Než se však budeme věnovat tomu, jaké typy to jsou, rádi bychom napsali něco málo o skladovacích přepravkách používaných v automatizovaných skladovacích systémech.

Automatické skladovací systémy - pro koho?

V současné době se ve stále více skladech zavádějí automatické skladovací systémy, které výrazně urychlují práci a minimalizují riziko chyb. Toto řešení však vyžaduje, aby byly kontejnery přizpůsobeny nové technologii. Proto výrobci plastových boxů vycházejí vstříc potřebám firem a nabízejí kontejnery pro automatické skladování, které se používají v pásové technologii a průtokových regálech. Současně mohou mít i ergonomická madla pro případ, že je nutná ruční manipulace. Výrobce boxů bekuplast vám rád poradí s výběrem skladovacích kontejnerů, stačí nás kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím formuláře dostupného na webových stránkách.

Skládací plastové úložné boxy - pro koho?

Skládací plastové skladovací boxy jsou praktickým řešením pro sklady. Jejich výhodou je, že když se nepoužívají, lze je složit, a tím zmenšit jejich objem až o 84 %. Tím se šetří místo jak při přepravě, tak při skladování. A jsou kvůli své konstrukci méně robustní? Ne. Rohy a dno boxů jsou navrženy tak, aby se zvýšila odolnost vůči vysokému zatížení. Navíc je lze stohovat na sebe. Důležité je, že skládací plastové přepravky jsou určeny pro automatickou nebo poloautomatickou manipulaci ve skladu. Úchyty by měly být vhodné nejen pro ruční manipulaci, ale i pro pásové dopravníky.

Stohovatelné kontejnery - pro koho?

Stohovatelné kontejnery nabízejí také velkou úsporu místa. Jsou navrženy tak, aby je bylo možné stohovat do sebe. V prázdném stavu tak lze prostor, který zabírají, zmenšit až o 75 %. To je možné, protože mají mírně kónický tvar. Snadno se s nimi manipuluje, jsou vhodné pro stohování těžkých břemen a poskytují vysokou stabilitu. Pro zvýšení jejich funkčnosti lze dokoupit víka.

Úložné boxy s víkem - pro koho?

Skladovací boxy s víkem jsou vhodné vždy, když je třeba chránit zboží před poškozením během skladování nebo před znečištěním. Víka se obvykle kupují samostatně a stejně jako boxy mají standardizované rozměry. Je tedy možné zakoupit přesně takový počet vík, jaký je ve firmě potřeba.

Kontejnery VDA - pro koho?

KontejneryVDA se používají především v automobilovém průmyslu. Jsou určeny k optimalizaci logistického řetězce mezi výrobci automobilů a dodavateli. Nejčastěji se používají ke skladování malých dílů. Jsou vhodné pro použití v automatizovaných skladovacích systémech. Důležité je, že jsou trvanlivé, odolné proti UV záření a snadno se čistí. Existuje také několik typů: kontejnery VDA-R-KLT mají dno s nožičkami pro větší stabilitu, což umožňuje jejich bezpečné stohování, zatímco kontejnery VDA-RL-KLT mají hladké dno s odtokovými otvory. Pro skladování elektroniky se doporučují kontejnery VDA-ESD. Ty chrání elektronické součástky před elektrostatickým výbojem. Je důležité, aby se s nimi používaly pouze kryty ESD.

Přepážkové boxy - pro koho?

V pivovarnickém a lahvárenském průmyslu je důležité zachovat bezpečnost skladovaných produktů, konkrétně je chránit před poškozením. K tomuto účelu se používají přepážkové boxy. Mohou mít pevné stěny, které umožňují nalepení etiket. K dispozici jsou také verze s displejem, které díky speciálním "okénkům" umožňují zobrazení obsahu.

Vyhrazené kontejnery - pro koho?

Stojí za to vědět, že výrobci krabic nabízejí také vyhrazené kontejnery, navržené podle potřeb zákazníka. Může se jednat o skladovací zásobníky, přepravní zásobníky, mezizásobníky nebo boxy s přepážkami. Jejich rozměry, tvar, další možnosti připravuje konstrukční oddělení podle individuálních pokynů.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista

Typy skladovacích kontejnerů. Které kontejnery zlepší práci ve skladu? - grafika blogu
Typy skladovacích kontejnerů. Které kontejnery zlepší práci ve skladu? - grafika blogu
Typy skladovacích kontejnerů. Které kontejnery zlepší práci ve skladu? - grafika blogu