Jaká řešení usnadňují skladování, co nabízí bekuplast pro optimalizaci skladových operací?

Created by Monika Sojka | |   Paletování

Stále více společností používá automatizované skladovací systémy a také zařízení pro zlepšení práce skladníků. Aby je však bylo možné používat, musí samotné skladování zboží probíhat za určitých podmínek. Co lze udělat pro optimalizaci této práce?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Plastové boxy od výrobce bekuplast

Ve skladech se vedle vysokozdvižných vozíků a podobných zařízení stále častěji používají automatické nebo poloautomatické skladovací systémy, jako jsou karuselové regály nebo pásové dopravníky. Aby však tyto systémy fungovaly efektivně, musí být použity vnitřní přepravní a skladovací kontejnery, které jsou navrženy pro automatický provoz. Zde přichází na pomoc společnost bekuplast, výrobce plastových boxů. bekuplast ve všech svých výrobcích používá technologie, které zvyšují efektivitu skladování a usnadňují skladování a přepravu výrobků. Níže uvádíme technologie, které se v tomto případě osvědčují nejlépe.

Technologie automatických dopravníků

Plastové přepravky dostupné v sortimentu společnosti Bekuplast jsou určeny pro automatické dopravníkové technologie, které zlepšují a urychlují skladové operace. Patří sem přepravky řady Euro-Norm basicline nebo Euro-Norm lightline. Vyznačují se zesílenou, stabilní konstrukcí, často jsou vybaveny dvojitými stěnami. Přizpůsobení automatickým nebo poloautomatickým skladovým systémům je důležité zejména v případě přepravek VDA, které se používají především v automobilovém průmyslu. Zvýšená efektivita manipulace ve skladu často vede k vyšším ziskům podniku.

Ruční manipulace ve skladu

Kromě toho, že jsou plastové skladovací kontejnery bekuplast určeny pro použití s automatickou dopravní technikou, lze je obsluhovat i ručně. To je možné, protože jsou vybaveny ergonomickými ručními úchyty. Díky tomu jsou univerzální a vhodné pro použití v jakémkoli typu skladu.

Skládací nebo stohovatelné kontejnery, euroboxy

Ve skladu je každý čtvereční centimetr místa drahý, takže i plastové boxy by měly být snadno skladovatelné a neměly by zabírat příliš mnoho místa, když se nepoužívají. Výrobce plastových kontejnerů bekuplast splňuje i tuto potřebu. Jedním z řešení jsou skládací kontejnery, které v prázdném stavu dokážou zmenšit objem až o 84 %. Jsou vybaveny skládacím a rozkládacím mechanismem a zároveň je lze používat s dopravními pásy a tam, kde je skladování plně automatizováno. Důležité je, že skládací kontejnery bekuplast jsou stohovatelné.

Pokud jejich použití není z různých důvodů možné, vyplatí se zvolit plastové boxy z řady Euro-Norm. Mají standardní základní rozměr, kompatibilní s formátem Euro. Co to znamená? Lze je stohovat na europalety a průmyslové palety. Třetím řešením, které výrobce plastových boxů nabízí, jsou stohovací kontejnery. Jejich konstrukce umožňuje stohování na sebe nebo na sebe a na rozdíl od skládacích přepravek jsou pevné. Díky možnosti stohování však umožňují maximální využití skladovacího prostoru a neplýtvají místem.

Plastové přepravky pro speciální použití

V některých případech je efektivní skladování možné při použití přepravek určených pouze pro skladování a přepravu určitého druhu zboží. Rozlišují se např.

Každá z těchto přepravek se liší konstrukcí a použitými technologiemi, což umožňuje skladovat výrobky, které vyžadují zvláštní podmínky. Současně je lze, stejně jako některé z dříve diskutovaných návrhů, použít jak pro ruční, tak pro automatickou manipulaci.

Hygiena ve skladech, ekologie

Ve skladech je kladen velmi silný důraz na dodržování hygienických standardů, zejména pokud jde o přepravu a skladování potravin. bekuplast používá řešení, která to umožňují. Jaká to jsou? Plastové nádoby se snadno čistí a ve většině případů jsou vyrobeny z plastů schválených pro styk s potravinami. Mohou mít odtokové otvory, což ještě více usnadňuje jejich čištění. Hladký povrch navíc usnadňuje udržování hygieny. A co ekologie? Plastové boxy vyráběné společností bekuplast jsou 100% recyklovatelné. Díky své odolnosti a robustnosti vydrží až několik let intenzivního používání, a když už neplní svůj účel, lze je recyklovat.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista