Skladová logistika - jak zefektivnit procesy s kontejnery bekuplast?

Created by Monika Sojka | |   Optimalizace procesu

Plastové kontejnery jsou ideální pro všechny podniky, které vyžadují velkoobjemové skladování a přepravu výrobků. Běžně je využívají společnosti, které pracují v potravinářském, elektronickém, automobilovém nebo elektronickém průmyslu. Společnost Bekuplast nabízí na polském trhu vlastní řešení v této oblasti.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Skladování je klíčovou součástí dodavatelského řetězce.

Dnešní dodavatelský řetězec je stále složitější. Zkracující se životní cykly výrobků doprovázené vyššími očekáváními spotřebitelů a rostoucí rychlostí výrobních procesů nutí společnosti hledat metody, jak efektivněji dodávat zboží od výrobce k zákazníkovi. Jedním z klíčových prvků tohoto uspořádání je skladování a související logistické procesy. Dobrou zprávou je, že společnosti, které jsou schopny najít způsoby, jak zlepšit výkonnost svých dodavatelských řetězců, mohou výrazně zvýšit své zisky. Majitelé značek proto nešetří úsilím při analýze svých logistických procesů a hledání ztrátových úzkých míst. Většina společností hledá zlepšení provozní efektivity jako hlavní metodu zlepšení svého podnikání. Těch lze dosáhnout například zavedením plastových obalů do podniku.

Proč plastové obaly zlepšují přepravu?

Opakovaně použitelné plastové obaly zlepšují přepravu výrobků v dodavatelském řetězci většiny průmyslových odvětví, což společnostem umožňuje snížit náklady a optimalizovat provoz. Jsou k dispozici v různých variantách a výškách, takže umožňují snadno zvolit nejlepší řešení odpovídající velikosti zboží a dostupnému prostoru. Čím to je, že dnes, kdy se tolik mluví o znečišťování životního prostředí plastovým odpadem, jsou plastové kontejnery považovány za atraktivní alternativu k obalům z jiných materiálů (včetně kovu)? Důvodů je mnoho. Mezi nejdůležitější patří jejich:

  • trvanlivost
  • univerzálnost

Opakovaně použitelné nádoby - udržitelné a ekologické řešení

Opakovaně použitelné nádoby vyrobené z kvalitního polypropylenu mohou uživatelům sloužit mnoho let. Po opotřebení nebo poškození je lze recyklovat a získanou surovinu znovu použít k výrobě dalších nádob. Na tato řešení nemají vliv vnější vlivy; jsou také odolné vůči poškození hmyzem, korozi a korozi a jsou odolné vůči mastnotě, oleji a teplotním výkyvům (negativním i pozitivním). Mezi další výhody patří snadné čištění a stohovatelnost (což přináší výhodu úspory cenného skladovacího prostoru). Dobře organizovaný pracovní prostor je klíčem k bezproblémovému chodu každého podniku a přehledné metody označování jsou jeho nezbytnou součástí - obzvláště důležité jsou při práci se stovkami nebo tisíci podobných nádob. Systémy označování ve formě usnadňují zaměstnancům identifikaci výrobků umístěných v kontejnerech - ať už v obchodě nebo ve skladu - a tím i efektivnější správu celého skladu .

Kontejnery Silverline - optimální řešení pro moderní podnik

Společnost bekuplast, přední dodavatel obalových řešení pro skladovací a přepravní účely, má v nabídce vynikající skladovací řešení, které má celou řadu výše uvedených výhod. Řeč je o stabilních kontejnerech řady EURO-NORM silverline se zesíleným a na míru upraveným dnem. Jsou určeny pro automatizované skladování malých dílů(AKL) a distribuční centra; lze je použít pro skladování a přepravu v oblasti interní i externí logistiky. Jsou speciálně navrženy pro regálová manipulační zařízení - např. pro klipové dopravníkové pásy a teleskopickou a uchopovací techniku. Kontejnery EURO-NORM silverline jsou vyrobeny z polypropylenu a vyznačují se:

  • konstrukční stabilitou a maximální pevností;
  • vysokou odolností proti deformaci a vysokou rázovou pevností (odolností proti praskání);
  • nízkou hlučností na přepravních úsecích, které je dosaženo díky upraveným hranám, speciální voštinové konstrukci a zaobleným rohům;
  • teplotní odolností od -20 °C do +60 °C,
  • a také 100% recyklovatelnost v recyklačních procesech.

Automatické skladovací kontejnery EURO-NORM silverline lze mezi sebou libovolně kombinovat díky standardizovaným rozměrům dna: 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm, 800x600 mm. Ze stejného důvodu jsou ideální pro stohování na europaletách o rozměrech 120x80 cm a průmyslových paletách o rozměrech 120x100 cm. Kontejnery řady silverline mají standardně pevné boční stěny a hladké dno. V závislosti na použití a nosnosti jsou průmyslové kontejnery k dispozici v různých variantách dna, například s miniload nebo dvojitým dnem. Kromě toho si můžete vybrat mezi otevřeným nebo uzavřeným držadlem. Popsané kontejnery bekuplast jsou atraktivní volbou pro automatické skladování malých součástek (také elektronických součástek díky volitelně dostupné variantě ESD s vlastností elektrostatické vodivosti, která je chrání před elektrickými výboji).

Kontejnery řady silverline jsou k dispozici s několika typy odpovídajících vík. Volně přiléhající víka silverline poskytují optimální ochranu zboží před poškozením a znečištěním během přepravy; speciální konstrukce zajišťuje, že během přepravy nesklouznou. Výrobce nabízí také dvě verze sklopných vík: jednodílná a dvoudílná (u nichž se oba díly ve střední části vzájemně prolínají). Díky své odolnosti a plné využitelnosti dokonale zapadají do ideologie oběhového hospodářství, která se pro mnoho zákazníků stává při rozhodování o dodavateli stejně důležitou jako náklady a efektivita služeb. Využívání logistických a skladovacích systémů využívajících odolné a pohodlné plastové kontejnery je ekonomicky výhodné pro každou společnost, proto se staly standardním vybavením mnoha skladů (včetně vysokých) a výrobních provozů. Opakovaně použitelné plastové kontejnery se osvědčují tam, kde jsou sklady obsluhovány systémem automatických strojů a různých typů dopravníků; dobře se osvědčují také v místech s přísnými požadavky na udržování hygieny a snižování ztrát přepravovaných výrobků. Taková řešení nejenže zefektivňují přepravní postupy a obchodní a výrobní logistiku, ale také přinášejí hmatatelné úspory do rozpočtu podniku.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista