Identifikace největšího potenciálu automatizace skladu - jak k ní správně přistupovat.

Created by Monika Sojka | |   Automatizace

Automatizace ve skladu - je to jen "horký trend" a další "novinka", na kterou se časem zapomene? Nebo je svěření některých, a následně dokonce většiny úkolů do "rukou" robotů přirozeným vývojem, od kterého není cesty zpět?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Podle našeho názoru je to jednoznačně odpověď číslo dvě. Rozdíl je v tom, že rozhodnutí investovat do automatizace skladu by nemělo být ovlivněno pouze módou nebo předpověďmi odborníků. Učinění takového strategického kroku by mělo záviset především na reálných indiciích, že se prostě vyplatí. Nyní už asi víte, o čem bude zbytek tohoto příspěvku. Proto bez dalších okolků - pojďme k věci. V následujících odstavcích si povíme, co můžete považovat za znamení, že je nejvyšší čas automatizovat i váš sklad. Jste více než vítáni!

Co můžete považovat za důvod k zavedení průmyslové automatizace?

Speciálně pro tuto příležitost jsme připravili přehled 4 hlavních faktorů, jejichž splnění může znamenat, že investice do této pokročilé technologie je pro vás jedinou správnou volbou. Konkrétně mezi důvody, které hovoří "PRO" automatizaci skladových procesů, patří:

Důvod č. 1: ve vašem skladu pravidelně dochází k více či méně nebezpečným nehodám.

Jedním z klíčových prvků, které hovoří ve prospěch takové investice, je právě hledisko bezpečnosti. Automatizace skladů znamená, že se lidská práce minimalizuje nebo snižuje na nulu. Zaměstnanci již fyzicky nepracují "ve skladu". Místo toho se podílejí na plánování a řízení práce, kterou za ně vykonávají stroje a zařízení.

Předpoklad č. 2: Vaši zaměstnanci dělají chyby a vaše vybavení a zařízení stále častěji selhává.

Chyby způsobené únavou, nesoustředěností nebo nedostatečnými znalostmi a dovednostmi - jsou normální a budou se stávat vždy. Pokud se ve vaší společnosti vyskytují nečekaně často, vedou k poruchám, prostojům a vyvolávají vážné obavy o bezpečnost lidí i strojů - je to znamení. Znamení, že je nejvyšší čas zavést do vašeho podniku automatizaci skladových procesů.

Předpoklad č. 3: Váš sklad nezvládá současné zatížení.

Důvody lze hledat v několika rovinách. Patří mezi ně například personální omezení, technologický nesoulad nebo jednoduše nedostatečný prostor, který efektivitu operací fakticky omezuje. S každým z nich si automatizace skladu poradí. Minimalizuje lidský faktor, takže "živí" zaměstnanci jsou potřeba pouze pro jeho obsluhu a průběžnou kontrolu. Pracuje rychleji, efektivněji a bez přerušení - dokonce 24 hodin a 7 dní v týdnu. Navíc nevyžaduje tolik volného prostoru. Díky tomu je možné ještě efektivněji využít dostupný úložný prostor.

Důvod č. 4: výše generovaných nákladů se nebezpečně blíží součtu vašich výnosů, nebo je dokonce převyšuje.

Pokud nevíte, o co se jedná, je to vždy o..... Přesně tak - posledním aspektem je jednoduše konečný výsledek. I když investice do automatizace skladových procesů může znamenat výdaje v řádu statisíců nebo dokonce milionů zlotých - přesto se vám pravděpodobně vyplatí. Použití určité částky peněz "teď" se promítne do výhod, které vaše společnost získá v mnohem delším časovém horizontu.

Automatizace skladu a co dál?

Uvažte, že provedení profesionální automatizace skladových procesů není jen o nákupu strojů a příslušném zaškolení zaměstnanců. Aby vaše zařízení fungovalo tak, jak má - musíte ho vybavit správnými přepravními boxy - přizpůsobenými nové technologii. V sortimentu společnosti Bekuplast na vás čeká celá řada takových řešení. Vítejte!

 

Autor příspěvku: Burekuplast, s. r. o:

Monika Sojka - marketingový specialista