Jak flexibilní mohou být systémy automatizace skladu z hlediska rozšíření?

Created by Monika Sojka | |   Automatizace

Automatizované systémy ve skladech jsou bezpečná, moderní a vysoce efektivní řešení, po kterých začíná sahat stále více společností v oblasti logistiky, intralogistiky a dopravy. To není překvapivé. Vždyť výhody, které přímo vyplývají z automatizace skladových procesů, lze vyjmenovávat téměř donekonečna. Patří mezi ně vyšší bezpečnost, snížení nákladů a navíc zefektivnění mnoha procesů.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Tentokrát se však nezaměříme pouze na výhody. Místo toho se v tomto článku podíváme na jejich funkčnost. A konkrétně na to, jaké možnosti rozšíření a přizpůsobení konkrétním potřebám a podmínkám tyto typy intralogistických systémů nabízejí.

Flexibilita systémů automatizace skladu

Zjistěte, jaké možnosti a perspektivy se vám otevírají, pokud se rozhodnete investovat do tohoto typu pokročilého řešení pro podporu práce a rozvoje vašeho skladu. Seznamte se se 3 hlavními funkcemi, které potvrzují flexibilitu a všestrannost, s níž lze automatizované skladové systémy rozvíjet a rozšiřovat. Automatizaci skladu lze rozšířit a přizpůsobit faktorům, jako jsou např:

#1 Aktuální potřeby a možnosti společnosti

Jejich univerzálnost v tomto ohledu spočívá v tom, že s růstem potřeb a změnou charakteristik práce lze tyto typy skladů jednoduše rozšiřovat. Od poloautomatické formy až po plně automatické jednotky. Vývoj v této oblasti je obvykle založen na principu nahrazení lidské práce - vhodně navrženým, zkonstruovaným a nakonfigurovaným zařízením. Úkolem "živých" pracovníků je pak kontrolovat, zda stroje pracují tak, jak mají.

#2 Vlastní a využívané skladovací prostory

Důležitým faktorem jsou také omezení (nebo příležitosti!) spojená s kapacitou různých zařízení. Flexibilita automatizace skladů spočívá v tom, že tyto systémy mohou "růst". Na začátku, když jsou potřeby nebo zdroje skladu malé - lze automatizaci zavést v symbolické míře. S růstem podniku a zvyšováním potřeb lze do systému přidávat další "stavební kameny". Tímto způsobem se automatizační systémy neustále mění. Pokrytí nových skladových prostor "na zemi", stejně jako růst "směrem nahoru". - pomocí stále výše umístěných regálů.

#3 Sortiment v automatizovaném skladu

Dalším a posledním faktorem zdůrazňujícím flexibilitu automatizovaných skladovacích systémů je univerzálnost spojená s velikostí a druhy skladovaného zboží nebo surovin. V tomto ohledu nemají automatizované sklady prakticky žádná omezení. Jejich výhody oceňují společnosti v odvětvích, jako je intralogistika, automobilový průmysl, potravinářství (včetně masa, zeleniny, ovoce a dokonce i chleba).

A co kontejnery používané v automatizovaných skladech?

A když už jsme u samotného obsahu tohoto typu zařízení. Nedílnou součástí, která doprovází jak poloautomatické, tak především plně automatické skladovací systémy, jsou vhodně uzpůsobené přepravní kontejnery. Do této skupiny výrobků patří zejména specializovaná řešení Bekuplast z řad contecline, basicline, silverline a speciálních přepravních zásobníků. Díky svým širokým možnostem, pokud jde o rozměry, kapacitu, konstrukci, a dokonce i určení - v této oblasti jsou zodpovědné především za zachování plné flexibility automatizovaných skladovacích systémů. Pokud vás zajímá, zda se tyto typy výrobků uplatní i ve vašem skladu - nečekejte. Kontaktujte nás nyní a domluvte si krátkou nezávaznou schůzku. Naši odborníci vám poskytnou veškeré podrobnosti a zodpoví veškeré vaše dotazy.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista