Jak vybrat skladovací kontejner? Praktický průvodce krok za krokem.

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Jednotlivé sklady se mohou lišit velikostí, použitím specifických technologií, typem skladovaných produktů a celou řadou dalších aspektů, které mimo jiné určují jejich fungování. Jedno je však jisté: každá společnost tohoto typu potřebuje skladovací kontejnery, které jsou odolné, spolehlivé a přizpůsobené specifikům jejího podnikání. Právě to jim umožňuje účinně zabezpečit skladované zboží, zajistit jeho rychlou a efektivní přepravu a následně i vysokou kvalitu služeb poskytovaných ostatním obchodním partnerům.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jak vybrat ty správné, aby vaše přeprava a skladování byly efektivní a zboží co nejbezpečnější? Zjistěte to! Vše se dozvíte dále v tomto příspěvku.

Proč je tak důležité vybrat správný skladovací kontejner?

Než se dostaneme k poradenské části tohoto článku - dovolte nám, abychom vám na úvod řekli něco více o tom, jak je důležité se správně rozhodnout, pokud jde o výběr těchto typů zboží. Inu, vhodně uzpůsobené přepravní boxy mají značný vliv na celou skladovou infrastrukturu - souvisí jak s příjmem, tak s přepravou, skladováním a výdejem jednotlivého zboží. Díky nim je práce ve skladu bezpečnější, efektivnější a plynulejší a v neposlední řadě chrání manipulované položky. Za zmínku stojí také úspory času, peněz a energie, kterých lze dosáhnout právě díky dobře vybaveným kontejnerům. A pokud máme tento úvod za sebou - je čas na další krok a to návod.

Jak vybrat kontejner pro váš sklad?

Objevte 3 základní kroky, které vám pomohou učinit správné rozhodnutí a vybrat kontejnery na zboží, které pozitivně ovlivní bezpečnost, ergonomii i efektivitu vašeho skladu. Chcete-li vybrat správně - dbejte na následující kroky:

  1. Určete účel skladovacího kontejneru

Zde zvažte především typ zboží, které v nich bude skladováno. Typy skladovacích boxů lze rozdělit podle faktorů, jako jsou např:

  • Průmysl - různé kontejnery se dobře hodí pro přepravu a skladování potravin (včetně chleba, masa, zeleniny a ovoce), zatímco jiné jsou určeny pro skladování například autodílů, rostlin a řady dalšího zboží.
  • Velikost a specifičnost -Při výběru správných řešení záleží také na objemu a hmotnosti sortimentu. V naší nabídce najdete kontejnery v nejběžnějších rozměrech (např. 600 x 400, 400 x 300 a 300 x 200 mm). V případě menších položek se vyplatí zvážit kontejnery s přídavnými přepážkami nebo zvolit menší řešení v podobě přepravních zásobníků.
  • Dodatečná ochrana - pokud je skladované zboží obzvláště křehké nebo vyžaduje zvláštní zacházení, vyplatí se použít kontejnery s ochrannými kryty. To pomůže ochránit zboží před poškozením i znečištěním.
  1. 2) Analyzujte způsob přepravy a skladování skladovaného zboží.

Pokud charakter vašeho skladu vyžaduje, aby byly jednotlivé kontejnery stohovány na sebe, ujistěte se, že jsou navrženy tak, aby je bylo možné stohovat. - Ujistěte se, že to jejich konstrukce umožňuje. Pokud potřebujete rychlý přístup k jejich obsahu, zvažte výběr kontejnerů se speciálními kontrolními okénky. Ta umožňují snadný přístup a jsou užitečná zejména v případě, že chcete vyzvednout pouze část zboží, aniž byste museli přemístit celý kontejner. Tyto typy jsou vhodné zejména pro volně ložené zboží, mezi které patří: šrouby, matice, drobné součástky, ale i mnohé další.

  1. 3 Zvažte použití úložného boxu

Tato oblast se striktně týká infrastruktury vašeho skladu. Pokud je většina práce prováděna ručně nebo jen s částečným zapojením strojů (tzv. poloautomatizovaný sklad), stojí za zvážení volba klasických kontejnerů vybavených madly pro ruční manipulaci. Pokud je práce vaší společnosti založena převážně na využívání strojů, můžete se rozhodnout pro přepravní boxy určené pro automatizované sklady (například řešení contecline).

Už víte, jak vybrat správné přepravky pro váš sklad?

Pak již nečekejte a využijte rozsáhlé nabídky společnosti bekuplast již nyní. V naší nabídce na vás čeká široká škála skladovacích boxů, mezi nimiž snadno najdete řešení odpovídající specifickým potřebám vaší firmy. Pokud potřebujete další podporu - kontaktujte nás. Naši poradci vám ukáží všechny dostupné možnosti a připraví vám individuální nabídku spojenou s komplexní cenovou nabídkou pro vaše skladové kontejnery.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista