contecline: nový standard ve skladové intralogistice

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Společnost bekuplast, přední dodavatel obalových řešení pro skladovací a přepravní účely, který nabízí širokou škálu vynikajících řešení pro skladování, nedávno rozšířila své portfolio výrobků. contecline je nově vyvinutá řada kontejnerů určených pro automatizované skladování malých dílů a systémy "Shuttle".

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zvyšování podílu automatizace v logistických procesech je reakcí na změny na trhu práce. Klesající nezaměstnanost a s ní spojený nedostatek pracovních sil, zejména v oblasti nespecializovaných prací, a stárnutí populace jsou jednou stranou mince. Na druhé straně rostoucí požadavky zákazníků nutí neustále hledat nové možnosti vývoje a zdokonalování logistických procesů, které mohou urychlit rychlost dodávek a splnit očekávání odběratelů. Výsledkem těchto faktorů je rostoucí hodnota automatizovaných skladových systémů. Ty umožňují zvýšit efektivitu procesů, aniž by bylo nutné rozšiřovat počet zaměstnanců nebo skladovací prostory.

Kontejnery přizpůsobené systémům AKL a Shuttle

Jedním z typů skladovacích center je takzvaný AKL(Automatischen Kleinteilelage, tj. automatizovaný sklad malých dílů), v němž je paletová přeprava, tak typická pro objemné výrobky, nahrazena kontejnery/boxy, obvykle vyrobenými z plastu. Výhody skladů AKL jsou následující:

  • možnost zcela kompaktního skladování
  • automatická příprava zboží,

což vede k vysoké kapacitě vychystávání velkého množství drobného zboží. Jsou dodávány obousměrně (do regálu/do vyskladnění) pomocí regálových zařízení a automatických dopravních systémů. Díky vysoké skladovací kapacitě vyžadují sklady malých dílů relativně malou plochu. Sklady AKL s kyvadlovými dopravními systémy vyžadují kontejnery speciálně přizpůsobené jejich potřebám. Společnost bekuplast nedávno doplnila svůj sortiment o kontejnery řady contecline, které splňují náročné požadavky kladené na moderní skladovou dopravní a skladovací techniku. contecline se vyrábí z polypropylenu nebo alternativně z vysoce kvalitní směsi společnosti bekuplast zvané BQC, která je ve srovnání s panenským PP udržitelnější a levnější. Díky použití vysoce kvalitních plastů jsou kontejnery odolné a mohou uživatelům sloužit až několik let. Mezi další výhody patří jejich snadné čištění a stohovatelnost (což přináší výhodu v podobě úspory cenného skladovacího prostoru).

Ideální provozní vlastnosti

Kontejnery řady contecline mají uzavřenou obvodovou miniloadovou základnu; díky tomu se i přes svou nízkou hmotnost vyznačují těmito vlastnostmi

  • vysokou pevností
  • vhodné pro skladování těžkých nákladů o hmotnosti až 50 kg.

Speciální konstrukce dna navíc zajišťuje

  • ideální provozní vlastnosti
  • umožňuje tichý chod na dopravnících

plynulá přeprava na automatických linkách je možná také díky stabilní dvoustěnné rohové konstrukci, která je ideální pro překonávání zatáček.

Ve třech výškách a různých variantách

Zákazníci si mohou vybrat z 600 mm dlouhých a 400 mm širokých kontejnerů ve třech výškových variantách:

  • 220 mm
  • 270 mm
  • 320 mm

Kromě varianty s plnými stěnami pro použití ve výškových skladech jsou kontejnery k dispozici také s odtokovými otvory ve dně a bočních stěnách; v případě bočních stěn je možné volit mezi odtokovými otvory podle směrnic VDS nebo FM Global pro požární ochranu . Kromě toho jsou intralogistické kontejnery standardně vybaveny integrovaným systémem dělení, který umožňuje flexibilně rozdělit vnitřní prostor kontejneru na oddělení s různou kapacitou (1/8 až 1/2 dělení). Přepážky jsou bezpečně upevněny a během přepravy nekloužou ani nevydávají hluk. Záleží také na zákazníkovi, jakou verzi madla si zvolí - uzavřenou nebo otevřenou. Spektrum skladových operací je široké - od stohování a skladování zboží přes paletizaci až po vychystávání a balení. Automatizací skladu může společnost výrazně zvýšit efektivitu svých operací, optimalizovat dodací lhůty, včas zachytit logistické chyby a sledovat celkový stav zásob. To vše by však nebylo možné bez spolehlivých skladovacích kontejnerů vhodných pro použití v automatizovaných vysokoregálových skladech - přesně takových, jako jsou výrobky bekuplast z nové řady contecline.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista