contecline propojuje intralogistické procesy ve skladu Orbico

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

V únoru 2021 dokončila společnost Panattoni výstavbu skladových prostor o rozloze 25 000 m2 (včetně 1 000 m2 kancelářských prostor) v Teresinu u Varšavy. Investici typu BTS (built-to-suit) si objednala společnost Orbico Supply, člen skupiny Orbico Group, která je distributorem světových značek z mnoha průmyslových odvětví. O hladký chod intralogistiky skladu se stará síť vysoce automatizovaných dopravníků a výtahů obsluhujících 46 000 kontejnerů contecline pro skladování a přepravu od společnosti bekuplast.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zařízení slouží především ke skladování zboží před jeho odesláním zákazníkům. Společnost Orbico Supply se specializuje na distribuci široké škály výrobků: od

  • RYCHLOOBRÁTKOVÉHO ZBOŽÍ,
  • malých domácích spotřebičů,
  • osobní péče,
  • kosmetiky,
  • domácí chemie,
  • potravinářské výrobky,
  • obuv,
  • oblečení a hračky,

Zásadní bylo správně navrhnout skladovací prostory, dopravní linky a vybrat nejvhodnějšího dodavatele skladovacích kontejnerů. Investor se rozhodl zvýšit výšku haly na 12 metrů, zavést přísné protipožární předpisy a přizpůsobit prostor pro pokročilou automatizaci. Investice byla navržena v souladu s certifikací BREAAM na úrovni GOOD. V budoucnu bude možné sklad v případě potřeby rozšířit o dalších 13 000 m2.

Orbico se rozhodlo pro spolehlivost = kontejnery contecline v megaskladu

Pro představu o rozsahu projektu je vhodné uvést několik čísel. Sklad je vybaven dvěma 85 m dlouhými uličkami, z nichž každá má 27 skladovacích úrovní. Každou úroveň obsluhuje jeden kyvadlový systém (který se skládá ze speciální regálové konstrukce a pohyblivé plošiny). Každou uličku obsluhují dva výtahy: příchozí a odchozí (infeed a outfeed), které se pohybují maximální rychlostí 5 m/s. Každou úroveň tvoří 15 míst na jedné straně a 148 míst na druhé straně (všechna místa jsou trojitá); celková skladovací kapacita je 48600 míst. Bezpečnostní předpisy umožňují, aby 95 % míst bylo najednou zaplněno skladovacími nádobami o hmotnosti maximálně 30 kg. Navo Orbico BTS se nachází ve třetí zóně Varšavského kraje, v obci Terezin. V blízkosti zařízení se bude nacházet státní silnice 92, která se napojuje na 26 km vzdálenou dálnici A2. Ze skladu u Varšavy bude společnost zásobovat maloobchodní řetězce a prodejní místa. Nové centrum optimalizuje a zvýší efektivitu distribučních aktivit naší společnosti. Skladové prostory jsou větší, než je dnešní poptávka, vzhledem k plánům na rozšíření současných distribučních aktivit o další logistické služby pro externí partnery. Zařízení představuje průlom v logistice skupiny Orbico, protože část skladu bude plně automatizovaná. Pro Orbico je to pilotní projekt a první krok do světa automatizace," vysvětlil rozhodnutí zahájit výstavbu Igor Šprajcar, viceprezident skupiny Orbico. Společnost Panattoni se specializuje na realizaci průmyslových zařízení na míru. Důležitým prvkem tohoto projektu byl výběr kontejnerů pro přepravu a skladování zboží. Jejich dodávka byla zadána společnosti bekuplast, jednomu z předních evropských výrobců opakovaně použitelných plastových obalů, která nabídla řadu kontejnerů contecline určených pro automatizované skladování drobných dílů a kyvadlové systémy, které splňují náročné požadavky moderních skladových dopravníků a skladovací techniky.

Několik slov o kontejnerech contecline od společnosti Bekuplast

Kontejnerycontecline jsou vyrobeny z polypropylenu nebo vysoce kvalitní směsi od společnosti bekuplast s názvem BQC, která je šetrnější k životnímu prostředí a levnější než panenský PP. Použití vysoce kvalitního plastu zaručuje vysokou odolnost nádob, které mohou uživatelům sloužit až několik let. Mezi další výhody patří snadné čištění a možnost stohování (což je nezbytné pro úsporu cenného skladovacího prostoru). kontejnery contecline mají uzavřenou obvodovou miniload základnu, která je i přes jejich nízkou hmotnost mimořádně pevná a pojme zboží o hmotnosti až 50 kg. Speciální konstrukce jejich základny zajišťuje ideální provozní vlastnosti a - což je nezbytné pro obrovské skladové haly obsluhované automatizovanými dopravníky - umožňuje tichý průchod uličkami. Plynulá přeprava na automatizovaných linkách je možná také díky stabilní dvoustěnné rohové konstrukci, která je ideální pro překonávání zatáček.

Jaké varianty kontejnerů contecline nabízí společnost Bekuplast?

Společnost Bekuplast nabízí kontejnery contecline v délce 600 mm a šířce 400 mm a ve třech výškových variantách (220 mm, 270 mm a 320 mm). Kromě varianty s plnými stěnami pro použití ve výškových skladech jsou kontejnery k dispozici také s odtokovými otvory ve dně a bočních stěnách; v případě bočních stěn si můžete vybrat mezi odtokovými otvory, které odpovídají směrnicím VDS nebo FM Global pro požární ochranu. Kromě toho jsou intralogistické kontejnery standardně vybaveny integrovaným systémem dělení, který umožňuje flexibilně rozdělit vnitřní prostor kontejneru na oddělení s různou kapacitou (1/8 až 1/2 dělení). Přepážky jsou bezpečně upevněny a během přepravy nekloužou ani nevydávají hluk. Záleží také na zákazníkovi, jakou verzi madla si zvolí - uzavřenou nebo otevřenou. Nový sklad společnosti Orbico, který byl uveden do provozu na přelomu dubna a května 2021, již sklízí první oborové vavříny. Distribuční centrum v Terezíně bylo časopisem Forbes oceněno jako jeden z nejlepších logistických operátorů letošního roku u nás. Svůj podíl na tomto úspěchu má i společnost bekuplast, bez jejíchž kontejnerů by ani ta nejmodernější intralogistika nezvládla balení, skladování a expedici obrovské masy zboží.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista