contecline: testováno ve skladech

Created by Monika Sojka | |   Skladování

Řízení velkého skladu je pro moderní intralogistiku velkou výzvou. Jedná se totiž o místo, kde je - vzhledem k jeho velikosti a nutnosti udržet pořádek v dynamicky se měnícím prostředí, tj. při neustálém obratu zboží - vyžadována dokonalá organizace prostoru a procesů. Jedním z nepostradatelných prvků efektivní a spolehlivé skladovací techniky jsou odolné a pohodlné skladovací kontejnery, jako jsou ty vyráběné společností bekuplast.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Bez efektivního a nepřetržitého příjmu, skladování a výdeje zboží nebude žádný dodavatelský řetězec fungovat tak, jak by měl. Proto logistické společnosti neustále vyvíjejí nové metody pro zlepšení provozu skladů, které zajišťují rychlý a spolehlivý obrat skladovaného materiálu a optimální využití dostupných prostor. Skladovací boxy mají obrovský vliv na úspěšnost logistických strategií, jejichž cílem je zvýšit zisky společnosti. Usnadňují udržování pořádku ve skladu, zjednodušují přepravu a skladování různých předmětů a díky své pevnosti a odolnosti chrání náklad před poškozením. Příkladem takového řešení je řada speciálních kontejnerů contecline pro automatizované sklady drobných dílů vybavené kyvadlovými dopravními systémy. Ve skladech AKL ustupuje paletová přeprava typická pro objemné výrobky kontejnerům/kontejnerům, obvykle vyrobeným z plastu. Řada contecline splňuje náročné požadavky moderních skladových dopravníků a skladovací techniky.

Čisté, robustní, šetrné k životnímu prostředí

Řada contecline vyrobená z polypropylenu - nebo vysoce kvalitní směsi BQC, která je levnější a udržitelnější než PP - se vyznačuje vysokou odolností, takže životnost těchto výrobků není neobvyklá několik let. Po použití je plast recyklovatelný a znovu použitelný, i kdyby jen pro výrobu dalších nádob. Další velkou výhodou je, že nádoby se snadno udržují v čistotě (lze je mýt v automatických myčkách) a lze je stohovat (což poskytuje výhodu úspory cenného skladovacího prostoru).

Ideální provozní vlastnosti

Kontejneryřady contecline jsou vybaveny uzavřenou obvodovou minipodstavou; díky tomu jsou kontejnery i přes svou nízkou vlastní hmotnost vysoce odolné a mohou převážet výrobky o hmotnosti až 50 kg, aniž by to bylo na úkor jejich designu. Speciální konstrukce základny zajišťuje také ideální provozní vlastnosti a nízkou hladinu hluku při přepravě na dopravnících. Efektivní přeprava na automatických linkách je možná také díky stabilní dvoustěnné rohové konstrukci, která je ideální pro zatáčení. Zákazníci si mohou vybrat z 600 mm dlouhých a 400 mm širokých kontejnerů ve třech výškových variantách: 220 mm, 270 mm a 320 mm. Standardní provedení s plnými stěnami je doplněno modelem s odtokovými otvory ve dně a bočních stěnách. Kromě toho jsou intralogistické kontejnery standardně vybaveny integrovaným dělícím systémem, který umožňuje flexibilní rozdělení vnitřního prostoru kontejneru na oddělení s různou kapacitou (1/8 až 1/2 dělení). Přepážky jsou bezpečně upevněny a při přepravě nekloužou ani nevydávají hluk. Zákazník si také může zvolit typ ručního držadla - uzavřené nebo otevřené.

Testováno v reálných podmínkách

O tom, jak dobře si contecline vede v reálných skladových podmínkách, svědčí následující dvě "případové studie" společností Onninen a Orbico. Projekt DOMINO, který byl zahájen v roce 2019 , je jedním z nejvýznamnějších počinů v historii společnosti Onninen - jedná se o sérii kombinovaných investic do rozvoje infrastruktury, optimalizace logistických procesů a zvyšování kompetencí týmu zaměstnanců. Jedním z hlavních cílů projektu byla automatizace vychystávání generálního nákladu - a právě s tímto cílem si tvůrci projektu DOMINO objednali 40 000 kontejnerů AKL řady contecline od společnosti bekuplast. Sklad byl vybaven centrálním automatickým regálovým systémem Onnimat s výškou cca 10 m a kapacitou 40 000 kontejnerů bekuplast, které byly rozmístěny ve třech 66 m dlouhých regálových uličkách na 20 skladovacích úrovních s trojitou hloubkou. Tento systém organizace vedl k velkému zvýšení efektivity vychystávání drobného zboží a přispěl ke zvětšení objemu skladovacích prostor pro tyto výrobky. Navíc uvolněním pracovních míst pro manipulaci s drobným zbožím společnost posílila ostatní skladové oblasti, aby dále minimalizovala časy manipulace s objednávkami a přizpůsobila se tak rychlosti, s jakou probíhají procesy podporované automatizací.

Druhým příkladem je před rokem dokončený skladový areál o rozloze 25 000 m2 v Teresinu u Varšavy, který využívá společnost Orbico Supply, patřící do skupiny Orbico Group, distributora světových značek z mnoha průmyslových odvětví. I zde se o hladký chod skladové intralogistiky stará síť vysoce automatizovaných dopravníků a výtahů, které obsluhují 46 000 kontejnerů contecline od společnosti bekuplast. Gigantický rozsah projektu potvrzují čísla: sklad má dvě 85 m dlouhé uličky, každá s 27 skladovacími úrovněmi. Celková kapacita skladu je 48 600 kontejnerových míst. Spektrum skladových činností sahá od stohování a skladování přes paletizaci až po vychystávání a balení. Automatizací skladu může společnost výrazně zvýšit efektivitu svých operací, optimalizovat dodací lhůty, včas odhalit logistické chyby a sledovat celkový stav zásob. To vše by však nebylo možné bez spolehlivých skladovacích boxů uzpůsobených pro použití v automatizovaných vysokoregálových skladech - přesně takových, jako jsou výrobky bekuplast z nové řady contecline.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista