Kontejnery Contecline od společnosti bekuplast: domino kostky v projektu Onninen

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Výrobky Bekuplast

Projekt DOMINO, který byl zahájen v roce 2019, je jedním z nejdůležitějších počinů v historii společnosti Onninen - jedná se o sérii kombinovaných investic do rozvoje infrastruktury, optimalizace logistických procesů a zvyšování kompetencí týmu zaměstnanců. Důležitou roli při realizaci jednoho z klíčových cílů projektu - automatizace vychystávání generálního nákladu - sehrála společnost bekuplast, která za tímto účelem dodala 40 000 vlastních kontejnerů AKL řady contecline.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Moderní a efektivní dodavatelský řetězec

DOMINO je ucelený a pečlivě naplánovaný sled investic, které jako přesně umístěné a rozpohybované kostky z oblíbené hry vedly k modernizaci a zefektivnění dodavatelského řetězce. Projekt spočíval mimo jiné v rozšíření skladových prostor a modernizaci vybavení centrálního skladu v Teolinu pomocí automatizačních a robotických řešení. Automatizace distribučních a výrobních center probíhá celosvětově rychlým tempem, což je dáno rostoucími požadavky na kvalitu a efektivitu plnění objednávek, tlakem na náklady a nedostatkem volných prostor a zaměstnanců. Moderní řešení v této oblasti zavádí také společnost Onninen. V novém centrálním skladu v Teolinu byl postaven centrální automatizovaný regálový systém Onnimat s výškou přibližně 10 m a kapacitou 40 000 pohyblivých kontejnerů, které jsou rozmístěny ve třech 66 m dlouhých regálových uličkách na 20 skladovacích úrovních s trojitou hloubkou. Automatizované skladovací systémy umožňují efektivní skladování velké části zásob na minimální ploše. Vstup a výstup zboží z automatizovaného skladu zajišťuje systém automatizovaných dopravníků. Veškeré obecné zboží, tj. přibližně 70 % výdejů z centrálního skladu společnosti Onninen, putovalo do automatizovaného regálu. V konečném důsledku takový systém organizace práce vedl k velkému zvýšení efektivity vychystávání drobného zboží, což přispělo ke zvětšení skladovacího prostoru pro tyto výrobky. A co víc, uvolněním pracovních míst na plný úvazek pro manipulaci s drobným zbožím společnost posílila ostatní skladové oblasti, aby dále minimalizovala časy vyřizování objednávek a přizpůsobila se tak rychlosti, s jakou probíhají procesy podporované automatizací; to zase zkracuje dodací lhůty k zákazníkovi.

Žádné kontejnery bez kontejnerů

Zde přichází ke slovu společnost bekuplast, přední dodavatel obalových řešení pro skladovací a přepravní účely a výrobce řady kontejnerů contecline pro automatizované systémy skladování a přepravy malých dílů. Kontejnery contecline splňují náročné požadavky moderních skladových dopravníků a skladovací techniky. Zákazníci se mohou rozhodnout pro verzi z polypropylenu nebo vysoce kvalitní směsi od společnosti bekuplast s názvem BQC, která je udržitelnější a levnější než původní PP. Použití plastů prodlužuje životnost kontejnerů a umožňuje i několikaleté používání. Mezi další výhody patří snadné čištění a možnost stohování (což přináší výhodu úspory cenného skladovacího prostoru).

Kontejnery řady contecline mají uzavřenou, obvodovou miniloadovou základnu; díky tomu jsou i přes svou nízkou vlastní hmotnost vysoce odolné a vhodné pro skladování těžkých nákladů do 50 kg. Speciální konstrukce základny zajišťuje ideální provozní vlastnosti a umožňuje tichý pojezd po dopravnících - výhodu, kterou ocení skladníci, jimž se nad hlavou neustále vznáší 40 000 krabic. Hladký transport na automatických linkách je možný také díky stabilní dvoustěnné rohové konstrukci, která je ideální pro překonávání zatáček. Společnost bekuplast nabízí kontejnery o délce 600 mm a šířce 400 mm ve třech výškových variantách: 220 mm, 270 mm a 320 mm. Kromě varianty s plnými stěnami pro použití ve výškových skladech jsou kontejnery k dispozici také s odtokovými otvory ve dně a bočních stěnách; v případě bočních stěn si můžete vybrat mezi odtokovými otvory, které odpovídají směrnicím VDS nebo FM Global pro požární ochranu. Kromě toho jsou intralogistické kontejnery standardně vybaveny integrovaným systémem dělení, který umožňuje flexibilně rozdělit vnitřní prostor kontejneru na oddělení s různou kapacitou (dělení od 1/8 do 1/2). Přepážky jsou bezpečně upevněny a během přepravy nekloužou ani nevydávají hluk. Záleží také na zákazníkovi, jakou verzi madla si zvolí - uzavřenou nebo otevřenou.

Po uvedení do pohybu se kostky domina plynule kutálejí, dokud nenarazí na překážku v podobě nesprávně umístěného nebo neshodného předmětu. Kontejnery Bekuplast contecline dokonale zapadají do Onninenovy skládačky. A díky svému spolehlivému výkonu pravděpodobně přispějí k optimalizaci pracovních postupů a spokojenosti zákazníků.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka