bekuplast spojil dřevěný design s funkčními výhodami plastového kontejneru.

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Společnost bekuplast vyvinula pro společnost Karls plastový kontejner s dřevěným vzhledem pro prezentaci zboží ve farmářských obchodech. Toto speciální řešení kombinuje funkčnost a design, který odpovídá podstatě značky.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Společnost Karls se sídlem v Rövershagenu je jedním z největších producentů jahod v Německu. Čerstvé jahody se prodávají v severovýchodním Německu a v Berlíně prostřednictvím přímého prodeje ve známých prodejních stáncích s jahodami a v "Karls adventure villages". Ty jsou turistickou atrakcí a kombinují farmářský obchod, sklárnu, restauraci a volnočasové aktivity.

Výzva - kontejner pro skladování a vystavování zboží v místě prodeje

Od května do září se na polích společnosti Karls sklízejí jahody. Čerstvé plody se ihned zmrazují pro další zpracování. Z této sklizně se v Karlsových "dobrodružných vesnicích" vyrábí proslulý jahodový džem. Džem se vaří v předváděcích kuchyních, stáčí se do lahví a prodává se přímo ve farmářském obchodě. Dosud se k meziskladování až do prodeje používá standardní plastová nádoba z bekuplastu. Funkční, ale při prezentaci v místě prodeje nepřitahující pozornost. Přáním zákazníka bylo tuto nádobu nahradit. Nové řešení mělo omezit ruční manipulaci a odrážet charakter značky společnosti.

Řešení - speciální kontejner, který kombinuje design a funkci

Společnosti Karls a bekuplast úzce spolupracovaly na vývoji plastového kontejneru, do kterého se vejde 18 sklenic s džemem. Zvláštností nádoby je, že kombinuje přírodní vzhled dřevěné nádoby s funkčními výhodami plastové nádoby. Dřevěný vzhled znamená, že nádoba dokonale zapadá do světa značky Karls.

Dřevěný design zapadá do světa značky Karls "dobrodružná vesnice".

Plastový povrch má strukturu podobnou dřevu. Aby bylo dosaženo ideální barvy, byla barevná směs během výrobního procesu průběžně optimalizována. Přidáním tmavšího materiálu bylo dosaženo harmonické barevnosti, která napodobuje přirozený vzhled suků a inkluzí ve dřevě. Dřevěný vzhled nádoby dokonale zapadá do rustikální, nostalgické atmosféry farmářských obchodů.

Výhody plastového kontejneru, přírodní vzhled dřeva

Společnost Karls vědomě zvolila plastový kontejner. Plastové nádoby jsou hygienické a snadno se čistí. Je s nimi praktická manipulace, protože je lze dokonale stohovat. Díky hladkému povrchu plastových nádob se s nimi snadno manipuluje - na rozdíl od dřevěné nádoby nehrozí nebezpečí poranění dřevěnými třískami.

Nádoby na míru

Dózy na džem se prodávají jako jednotlivé nádoby nebo v kartonech jako sada 3. Nádoby jsou navrženy tak, aby se do nich vešlo 18 nádob na džem, případně pět kartonů. Vnější rozměry nádob jsou 404 x 299 x 144 mm. Mírně se odchylují od eurorozměrů, ale přesto jsou kompatibilní se standardním přepravním vozíkem.

Vyšší efektivita díky menšímu počtu ručních operací

V dříve používaných standardních plastových nádobách byly čerstvě vyrobené džemy skladovány pouze dočasně a poté musely být jednotlivě znovu umístěny na prodejní stoly. Nové nádoby dřevěného vzhledu slouží nejen ke skladování, ale také k prezentaci zboží. Tím se snížil objem ruční práce. Džemy se skladují v kontejneru na vozíku a doplňují se přímo "krabičku po krabičce" na prodejních stolech. Tím se ušetří mnoho ruční práce, a tím i času. Sklenice s džemem zároveň bezpečně stojí a nemohou se převrhnout.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista