Kontejnery na přepravu květin - jaké normy musí splňovat?

Created by Monika Sojka | |   Zahradnictví
Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jemné, náročné a často velmi .... neodpouštějící žádnou, ale naprosto žádnou chybu. Tak lze několika jednoduchými slovy popsat květiny a další rostliny určené k přepravě. Pracujete v tomto oboru a máte na starosti mimo jiné i rozvoz těchto produktů dodavatelům nebo přímo koncovým zákazníkům? Zjistěte, jak k této problematice přistupovat, aby vaše produkty byly bezpečné, ve výborném stavu a zůstaly krásné a zdravé - ještě dlouho poté, co dorazí na místo určení.

Jak přepravujete živé a řezané květiny?

Přesný přístup k přepravě těchto rostlin by se měl řídit jejich druhem, a tedy především požadavky jednotlivých druhů. Pokud hovoříme o živých květinách (například v květináčích) - je třeba pamatovat na zajištění nákladového prostoru takovým způsobem, aby nedošlo k vysypání zeminy. V případě řezaných květin by naopak měly být uspořádány tak, aby se snížilo riziko jejich rozbití a jiného poškození. Půda, do které jsou živé rostliny zasazeny, by měla být dostatečně vlhká. Naproti tomu naprostá většina řezaných květin nevyžaduje přístup k vodě během samotné přepravy (pokud je přeprava krátká).

Jak zajistit dlouhou životnost přepravovaných rostlin - nejen u nádob?

Kromě výše uvedených aspektů je třeba dbát také na udržení správné teploty a vlhkosti. Různé druhy vyžadují různé podmínky. Proto je třeba tyto parametry přizpůsobit konkrétním rostlinám. Společné je, že naprostá většina z nich preferuje spíše nízké teploty (mezi 10 a 15 stupni Celsia) a relativně vysokou vlhkost. Přeprava rostlin při příliš nízkých teplotách může zbrzdit jejich růst a při příliš vysokých teplotách může vést k dehydrataci.

Teplota a vlhkost odpovídají - tak co dál? Dalším klíčovým faktorem jsou samozřejmě obaly na řezané květiny, živé květiny a další rostliny, které nejen chrání přepravovaný sortiment, ale také samotnou přepravu výrazně urychlují, zpříjemňují a zefektivňují.

Jaké nádoby použít pro přepravu rostlin?

Pro výběr nádob a zahradních boxů používaných při balení a přepravě květin a rostlin lze přistupovat několika způsoby.

  • Za prvé - zvažte dobu přepravy. Pokud je relativně krátká - vlhkost a teplota nebudou hrát takovou roli, a tudíž je můžete přepravovat jak v perforovaných krabicích, tak v plných kontejnerech.
  • Za druhé - přizpůsobte se typu a požadavkům rostlin. Pokud převážíte květiny v květináčích, ujistěte se, že jsou zabaleny dostatečně pevně, aby se během cesty nepohybovaly. Pokud se jedná především o sazenice - můžete použít speciálně navržené podnosy pro sazenice a další.
  • Za třetí - zvažte velikost dodávek. Pokud se chystáte přepravovat větší množství a stohovat přepravní obaly na květiny "jeden na druhém" - nezapomeňte věnovat pozornost jejich výšce.

Hledáte osvědčená řešení? Objevte truhlíky a kontejnery na květiny od společnosti bekuplast.

Nabízíme celou řadu kontejnerů pro zabezpečení a pohodlnou přepravu nejrůznějších rostlin (řezaných i živých květin). tato stránka abyste si prohlédli dostupný sortiment. Pokud potřebujete podporu - klikněte zde a obraťte se na některého z našich poradců.

 

Autor příspěvku:

Monika Sojka - marketingová specialistka