Truhlíky v zahradě: bezpečnější rostliny

Created by Monika Sojka |

Přeprava drobného ovoce a zeleniny může být problematická, ale použití specializovaných zahradnických beden určených pro tento typ nákladu umožňuje účinně chránit choulostivé rostlinné produkty. Správná konstrukce zabrání jejich zkažení a zajistí, že zůstanou čerstvé a k příjemci se dostanou v očekávaném stavu.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zahradnictví, stejně jako jakýkoli jiný podnik využívající skladovací a obchodní procesy, vyžaduje funkční a spolehlivá řešení pro přepravu a skladování rostlinného sortimentu. Vzhledem k choulostivé a rychle se kazící povaze těchto produktů je pro majitele plantáží, zahrad nebo školek klíčovým požadavkem zajistit bezpečnost rostlin, chránit je před vnějšími podmínkami a před poškozením.

Zahradní boxy - jsou nezbytné?

Přeprava a skladování jednotlivých druhů zeleniny, ovoce nebo rostlin je náročný úkol. Během přepravy jsou rostliny vystaveny povětrnostním podmínkám (vysoké a nízké teploty, sluneční záření, vlhkost) a poškození způsobenému při manipulaci. Od přepravek se proto očekává, že poskytnou optimální ochranu před těmito vlivy, aby se zboží na cestě k příjemci nepoškodilo. Vzhledem k intenzivnímu používání v různých povětrnostních podmínkách by se zahradní přepravky měly vyznačovat vysokou odolností vůči vnějším vlivům. Díky použití moderních plastů jsou odolné proti mechanickému poškození a jednotlivé typy jsou určeny pro konkrétní teploty. Standardní zahradnické boxy vydrží od -20 do 50 stupňů Celsia, což zajišťuje, že zeleninu, ovoce nebo rostliny lze přepravovat a nakládat v nejrůznějších podmínkách.

Specializované zahradnické přepravky díky různým povrchovým úpravám umožňují přizpůsobit je specifickým potřebám rostlinného zboží. Pro mnoho květin a sazenic jsou tak oblíbeným řešením perforované boxy, jejichž otevřené boky a dno zajišťují optimální větrání. Díky své konstrukci umožňují odtok přebytečné vody, čímž zabraňují stagnaci vlhkosti a eliminují riziko uhnívání rostlin během skladování nebo přepravy. Naopak pro rostliny, kterým vyhovuje vlhké a podmáčené prostředí, budou nejlepší volbou plné truhlíky, které jsou schopny udržet vlhkost po delší dobu. Bez ohledu na zamýšlené použití je žádoucí vlastností plastových truhlíků to, že se dají stohovat - šetří tak cenné místo - a také to, že jsou stabilní a odolávají značnému namáhání.

Zahradní truhlíky - pro každého něco

V současné době lze na trhu nalézt širokou škálu zahradnických přepravek: Boxy na rostliny pro školky, zahradní centra a pěstitele sazenic jsou ideální pro přepravu a skladování živých a řezaných květin, keřů, sazenic, okrasných rostlin, ovocných stromků nebo bylinek. Ve svém sortimentu je má také společnost Bekuplast: díky dlouholetým zkušenostem předního dodavatele zahradnických kontejnerů ví přesně, co je při přepravě rostlin důležité. Při výběru plastových truhlíků na rostliny do zahrady je třeba věnovat pozornost jejich funkčním vlastnostem: kromě zajištění bezpečnosti zboží by měly uživatelům zaručit pohodlí při přepravě a stohování. Nemělo by se zapomínat ani na ekologické hledisko, a právě v tomto případě se dokonale osvědčí plně recyklovatelné plastové přepravky.

Kontejnery EURO-NORM: osvědčené na zahradě

Výše zmíněné výhody nabízejí zahradní přepravky bekuplast pro zahradnictví a obchody a také kontejnery pro školky, které jsou k dispozici v rozměrech Euro 600x400 mm. Společnost nabízí různé modely přepravních kontejnerů na trvalky, květinové cibuloviny, mladé rostliny a také kontejnery pro školky a přepravu: keřů, okrasných keřů, ovocných stromů a lesních dřevin. Tyto přepravky jsou díky své rozměrové stabilitě a pevnosti stohovatelné (stohovatelné), čímž zajišťují prostorově úsporné skladovací a přepravní procesy. Dodatečná možnost umístění uzávěrů na rohy přepravek umožňuje upravit výšku stohování podle individuálních potřeb uživatelů.

Společnost bekuplast vyrábí své kontejnery na rostliny z ekologického polyethylenu vysoké hustoty (HDPE), který je 100% recyklovatelný. Výrobce poskytuje svým zákazníkům různé povrchové úpravy, aby mohli přepravky přizpůsobit přepravovanému nebo skladovanému zboží; díky několika dostupným výškám (od 90 mm do 260 mm) lze přepravky použít pro balení produktů malých rozměrů (např. sazenic) i o něco větších rostlin (malých keřů). K přepravkám na rostliny lze zakoupit také vhodné přepravní vozíky.

Zásobníky na sazenice

Sortiment zahradních truhlíků bekuplast doplňují voštinové zásobníky na sazenice a sazeničky speciálně určené pro pěstování cibulovin květin v kontrolovaných zavlažovacích podmínkách. Jedná se o jedinečný způsob pěstování, jehož výhody tradiční zahradnictví nenabízí: tím, že zahradníkům poskytuje možnost plně kontrolovat množství vody, její teplotu, obsah živin a úroveň pH, umožňuje lepší růst rostlin a jejich kořenů, a tím snižuje ztráty v podobě výmětů, které neodpovídají stanoveným normám. Oboustranné zásobníky jsou k dispozici ve standardních rozměrech 600x400 mm (délka/šířka) a ve třech výškových variantách (90/112/144 mm). Stejně jako zahradní boxy jsou vyrobeny z HDPE, a jsou tak plně recyklovatelné v recyklačních procesech.

Společnost bekuplast je zkušeným výrobcem plastových kontejnerů pro mnoho průmyslových odvětví - včetně zahradnictví a školkařství. Díky svým dlouholetým zkušenostem její konstruktéři dokonale rozumí kritickým faktorům, které zvyšují bezpečnost rostlin při přepravě a skladování. Využití jejího sortimentu zahradnických kontejnerů a plastových boxů pro zahradnictví, školky a přepravu květin je zárukou bezpečného doručení a spokojenosti pro každého zeleného nadšence.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista