Návrh přepravy řezaných květin od výrobce bekuplast

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Přeprava řezaných květin představuje zvláštní logistickou výzvu. Společně s nizozemskou společností Heyl vyvinul bekuplast odolné řešení, které lze opakovaně použít.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Speciální řešení pro řezané květiny

Nizozemský velkoobchod Heyl dodává řezané květiny, rostliny a doplňky více než 1 000 zákazníkům v celém Německu. Krátkodobé dodávky, které Heyl obvykle umožňuje do 12 hodin, jsou speciální logistickou službou. Z logistického centra v Honselerdijku u Rotterdamu vyjíždí zpravidla kolem 10 nákladních vozidel denně.

Chytré opakovaně použitelné přepravní obaly pro efektivnější logistiku

Pro zefektivnění logistiky se společnost Heyl rozhodla nahradit své stávající přepravní obaly. Za tímto účelem hledala společnost specialistu na opakovaně použitelné přepravní obaly. "O společnosti bekuplast jsme se dozvěděli prostřednictvím poskytovatele poolových služeb Container Centralen," - informuje Koen Heijl, který spolu se svým bratrem Bramem Heijlem vede úspěšnou rodinnou firmu druhé generace.

Skladovací kontejner, kontejner pro vychystávání zakázek, přepravní kontejner - jeden box na všechno

Opakovaně použitelné kontejnery se používají pro interní logistiku, vychystávání objednávek a přepravu k zákazníkovi a zůstávají u zákazníka až do další dodávky zboží. Přepravní kontejner, který dříve používala společnost Heyl, se používal od založení společnosti. Cílem bylo vyvinout nový kontejner, ve kterém květiny zůstanou čerstvé a budou přepravovány šetrně, ale který bude zároveň udržitelnější a ergonomičtější. Pro tyto speciální požadavky vyvinula společnost bekuplast v úzké spolupráci se společností Heyl přepravní kontejner na míru pro opakované použití. "Spolupráci a výměnu nápadů jsme v průběhu projektu shledali jako velmi pozitivní," sdělil generální ředitel Koen Heijl.

Výsledkem je přesvědčivé řešení pro opakované použití: kontejner vyvinutý a vyrobený společností bekuplast má nadrozměrný formát s rozměry 1 123 x 455 x 272 mm a nabízí objem přibližně 104 l. Díky nízké vlastní hmotnosti pouhé 4 kg je výrazně lehčí, a proto je manipulace s ním pro zaměstnance a zákazníky pohodlnější. Vnitřní plastová madla zlepšují ergonomii pracoviště. Nejenže jsou lehčí než kovové podpěry, ale jsou také tiché, protože nedrnčí v přepravním systému ani při stohování. To je výhoda, kterou oceňují jak zaměstnanci logistického centra společnosti Heyl, tak i zákazníci. Aby bylo možné v logistickém procesu sledovat jejich původ, jsou všechny kontejnery vybaveny samolepicími štítky s čárovými kódy.

Udržitelnost díky menšímu množství materiálu a nižším emisím CO2

Pokud jde o udržitelnost, má nový opakovaně použitelný kontejner od společnosti bekuplast mnoho výhod. Na výrobu je potřeba o 25 % méně plastu, což šetří cenné zdroje. Speciální konstrukce kontejneru zaručuje vysokou stabilitu i přes menší množství použitého materiálu. Při zpětné přepravě lze prázdné kontejnery stohovat na sebe a šetřit tak místo. Kromě toho nový přepravní kontejner váží přibližně o 20 % méně, což má pozitivní vliv na spotřebu paliva nákladního vozidla, a tím i na emise CO2.

V současné době se ve společnosti Heyl úspěšně používá přibližně 30 000 kontejnerů.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista