Super box na sladkosti

Společnost bekuplast vyvinula nový přepravní, skladovací a konzervační kontejner pro nizozemskou cukrářskou společnost Concorp.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jedinečné řešení pro cukrářský průmysl


Speciální oborový kontejner, z něhož se ve společnosti Concorp v současné době používá 50 000 krabic, je přizpůsoben vysokým nárokům vnitropodnikové logistiky cukrovinek.

Společnost Concorp je známá svými lékořicovými a vinnými žvýkačkami ve tvaru vozidel ("Autodrops", "Candy Cars") a vynalezla technologii výroby tekutých bonbonů ve tvaru kapek obsahujících kombinaci čokolády a lékořice. Každý rok opustí továrnu v nizozemsko-francouzském městě Jirnsum miliony kilogramů sladkostí. Nejvyšší prioritou je kvalita: vždy a všude se musí dodržovat vysoké standardy IFS a BRC pro bezpečnost potravin.
 

Plastový obal pro přepravu, skladování a uchovávání.


Společnost Concorp potřebovala nové přepravní boxy pro sběr vlažných ovocných gum a sladkého ovoce, které se přenášejí z lisu na dopravní pás. Musely také podporovat proces sušení a být vhodné pro bezpečnou přepravu, skladování a uchovávání cukrovinek.

Specialisté společnosti Bekuplast na kontejnery analyzovali požadavky a navrhli pro společnost Concorp nový kontejner. Kontejner je vyroben z potravinářského HDPE, je robustní, lehký, hygienický a recyklovatelný.
 

Konstrukce kontejneru pro bezproblémovou manipulaci


Nejdůležitější prvky řešení bekuplast specifického pro dané odvětví:
 

Krabice pro důmyslné větrání a skladování cukrovinek


Boční stěny nádob jsou jemně perforované - dostatečně velké, aby cukrovinky mohly větrat a rovnoměrně schnout, ale dostatečně malé, aby jemná síťka nezanechávala na cukrovinkách stopy kapek a aby kapky nevypadávaly. Každá nádoba pojme deset kilogramů cukrovinek. Měkké výrobky se ukládají jen v několika vrstvách, aby si zachovaly svůj tvar.
 

Stohovací kontejnery pro úsporné a bezpečné stohování


Stabilní rohy a nožičky umožňují bezpečné stohování při přepravě a skladování. Nádoby jsou naplněny přibližně 10 kg cukrovinek. I spodní box spolehlivě unese nejtěžší náklad. Díky stohovatelným rohům jsou nádoby na sobě mírně vyvýšené - vznikají mezery pro cirkulaci vzduchu, aby se udržel nastavený teplotní rozsah pro sušení a konzervaci.
 

Dózy na potraviny se speciálními rozměry


Kontejnery o rozměrech 570 x 370 x 140 mm jsou přesně přizpůsobeny dodávkovým linkám výrobců cukrovinek. Snadno se s nimi manipuluje a jsou ergonomicky navrženy tak, aby je zaměstnanci mohli snadno odebírat z dopravního pásu.
 

Opakovaně použitelné nádoby - udržitelné a recyklovatelné


Řešení bekuplast je udržitelné díky opakovaně použitelným nádobám a boxy jsou vyrobeny z vysoce odolného plastu. I když krabice po mnoha letech dosáhnou konce svého životního cyklu, jsou stoprocentně recyklovatelné - recyklovatelný materiál lze znovu zpracovat do nových nádob.

Back