Správné skladování borůvek pro delší čerstvost

Dodací lhůtu lze výrazně prodloužit pomocí speciálních kontejnerů na borůvky.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Bedny na sklizeň a skladování borůvek


V červenci začíná sklizeň borůvek a místní borůvky jsou konečně opět na trhu. Aby si plody i po sklizni zachovaly vynikající kvalitu a ke spotřebiteli se dostaly čerstvé, je nutné je pečlivě skladovat v optimálních klimatických podmínkách.
 

Ideální kontejnery pro ukládání CA a ULO


Perforace nádob na bobule bekuplast je zde obzvláště důležitá. Otvory ve spodní a bočních stěnách nádoby by neměly být pro malé bobule příliš velké, ale přesto by měly zajišťovat dostatečné větrání. "Naše nádoby na borůvky jsou navrženy tak, aby umožňovaly optimální cirkulaci vzduchu. Jsou ideální pro dlouhodobé skladování borůvek v CA a ULO skladech," vysvětluje Gerold Wilms ze společnosti bekuplast, která je lídrem ve vývoji a výrobě nádob na ovoce a zeleninu. Výrobce z dolnosaského Ringe dodává kontejnery řadě pěstitelů borůvek již řadu let. Optimální cirkulace vzduchu v nádobách umožňuje, aby mokré a vlhké bobule během skladování vyschly. Vlhkost se může odpařovat a zabraňuje se vzniku plísní. Kromě toho se bobule díky vynikající cirkulaci vzduchu ve skladovacích jednotkách CA nebo ULO rychle a rovnoměrně ochlazují. Zásobníky jsou obzvláště robustní pro stohování na paletách ve skladu a vydrží zatížení až 450 kg ve skladovací hromadě.

"Se správnou nádobou lze výrazně prodloužit čerstvost, takže borůvky lze prodávat v dobré kvalitě i v drahé podzimní sezóně," říká Wilms, jehož zákazníci mají s touto nádobou již mnoho pozitivních zkušeností.
 

Skleněné nádoby pro šetrnou sklizeň a skladování bobulovin


Kontejnery na skladování bobulovin lze použít jak pro sklizeň, tak pro skladování. 90 nebo 100 mm vysoké kontejnery jsou obzvláště ploché, aby se v nich příliš mnoho ovoce nerozmačkalo. Kontejnery lze volitelně dodat i se středovou tyčí, která zabraňuje převalování bobulí sem a tam. Nádoby nemají žádné ostré hrany, které by mohly poškodit ovoce. Hladký povrch se snadno čistí a je hygienický. Nádoby mají standardní eurorozměry 600 x 400 mm a jsou kompatibilní s ostatními standardními nádobami.

Back