Chytré řešení zlepšuje logistiku vracení zboží

Přeprava řezaných květin představuje zvláštní logistickou výzvu. Společně s nizozemskou společností Heyl vyvinula společnost bekuplast udržitelné, opakovaně použitelné řešení.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Speciální řešení pro řezané květiny


Nizozemský velkoobchod Heyl dodává řezané květiny, rostliny a doplňky více než 1000 zákazníkům v celém Německu. Speciální logistickou službou společnosti Heyl jsou krátké dodací lhůty, obvykle do 12 hodin. Z logistického centra v Honselerdijku u Rotterdamu vyjíždí obvykle každý den přibližně 10 kamionů.


Důmyslné, opakovaně použitelné přepravní obaly pro efektivnější logistiku


Pro zefektivnění logistiky se společnost Heyl rozhodla vyměnit stávající kontejnery. Za tímto účelem se společnost obrátila na specialistu na opakovaně použitelné přepravní obaly. "Na bekuplast jsme narazili prostřednictvím poskytovatele poolů jménem Container Centralen," uvádí Koen Heijl, který vede úspěšnou rodinnou firmu druhé generace společně se svým bratrem Bramem Heijlem.
 

Skladovací kontejnery, vychystávací kontejnery, přepravní kontejnery - jeden box na všechno


Pro interní logistiku, vychystávání a doručení zákazníkovi používáme opakovaně použitelné kontejnery, které zůstávají u zákazníka až do další dodávky. Kontejner, který dříve používala společnost Heyl, se používá od založení společnosti. Cílem bylo vyvinout nový kontejner, který by udržel květiny čerstvé, šetrně je přepravoval a zároveň byl udržitelnější a ergonomičtější.

Společnost bekuplast v úzké spolupráci se společností Heyl vyvinula přepravní obal na míru, který lze opakovaně použít a který splňuje tyto specifické požadavky. "V průběhu celého projektu jsme spolupráci a výměnu nápadů hodnotili velmi pozitivně," uvádí generální ředitel Koen Heijl.


Speciální řešení: žehlicí prkno nadměrných rozměrů


Výsledkem je přesvědčivé, opakovaně použitelné řešení: závěsný kontejner vyvinutý a vyrobený společností bekuplast má nadměrné rozměry 1123 x 455 x 272 mm a objem přibližně 104 litrů. S vlastní hmotností pouhé 4 kg je výrazně lehčí než starý přepravní zásobník, a proto se s ním zaměstnancům i zákazníkům lépe manipuluje. Vnitřní plastová madla zlepšují ergonomii na pracovišti. Nejenže jsou lehčí než kovová madla, ale také způsobují menší hluk, protože nedrnčí v dopravním systému ani při nakládání. Tuto výhodu oceňují jak zaměstnanci logistického centra Heyl, tak zákazníci. Pro sledovatelnost v rámci logistického procesu jsou všechny přepravky opatřeny samolepicími štítky s čárovým kódem.
 

Udržitelnost díky menšímu množství materiálů a nižším emisím CO2.


Pokud jde o udržitelnost, nový opakovaně použitelný kontejner bekuplast vyniká v mnoha ohledech. K jeho výrobě je zapotřebí o 25 % méně plastu, což šetří cenné zdroje. Navzdory použití menšího množství materiálu zajišťuje speciální konstrukce kontejneru vysoký stupeň stability. Při vracení prázdných kontejnerů je lze stohovat do sebe a šetřit tak místo. Kromě toho nový kontejner váží přibližně o 20 % méně, což má pozitivní vliv na spotřebu paliva nákladního vozidla, a tím i na emise CO2.

Společnost Heyl v současné době úspěšně používá přibližně 30 000 kontejnerů.

Back

"Az újrafelhasználható tartály pontosan az igényeinkre szabott. Vásárlóinkat is meggyőzte, és a könnyebb kezelhetőség előnyeit élvezik" - mondja Koen Heijl, a W.K. virágüzlet tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Heyl jr BV.