Vybírat podle světla, vybírat podle bodu, vybírat podle rámečku - co to je?

Created by Monika Sojka |

Hledáte ideální systém pro organizaci práce ve skladu? Objevte tři nejčastěji používané metody vychystávání ve velkých logistických skladech. Přizpůsobte jednu z nich potřebám své společnosti a využijte její potenciál ke zlepšení průchodnosti skladu. Pick by light, pick by point a pick by frame vám pomohou zvýšit zisky vaší společnosti!

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zvolte moderní řešení a používejte ve skladu vychystávání podle světla, vychystávání podle bodu nebo vychystávání podle rámu. Zjistěte, co se skrývá za těmito anglicky psanými termíny.

Proč byste měli dbát na zavedení optimální metody vychystávání ve svém skladu?

Na světě neexistují dvě identické společnosti, ani dva identické profily firem, jejichž potřeby budou v každé fázi vývoje totožné. Řízení podniku vyžaduje přijímání správných rozhodnutí, která optimalizují výdaje a zvyšují zisky. Z tohoto důvodu existuje mnoho metod vychystávání. Každá z nich je mírně odlišná, takže ji lze snadno přizpůsobit, byť jen rozpočtu dané společnosti. Kromě toho firmy volí tyto metody i podle dalších faktorů, jako je kapacita skladu, jeho velikost nebo počet specializovaných zaměstnanců. Zjistěte rozdíly mezi třemi oblíbenými metodami vychystávání, abyste mohli najít tu, která nejlépe vyhovuje vaší firmě. Mějte na paměti také příslušenství, které usnadňuje a zefektivňuje přepravu zboží ze skladu do expedičního oddělení.

Vychystávání podle světla - co to je a kdy by se mělo používat?

Tento způsob vychystávání zboží ve velkých skladech zahrnuje zavedení speciálního světelného značení a vyhrazených zástěn. Účelem světelného značení je zkrátit dobu vychystávání. Bezpochyby se jedná o účinnou metodu, která zefektivňuje proces a výrazně zkracuje dobu trvání jednotlivých kroků. Po zapnutí světelného značení v regálu nemá skladník pochybnosti o tom, že právě zboží v dané sekci je třeba přepravit. A aby se efektivita této metody ještě více optimalizovala, vyplatí se používat mimo jiné průmyslové kontejnery basicline euro standard a přepravní vozíky s příslušenstvím pro kontejnery euro standard.

Pick by point - co to je a co z toho můžete získat?

Pick by point je systém, který spočívá v laserovém značení skladových regálů. V tomto případě dostává pracovník skladu pokyny, kde přesně se nachází zboží, které má být zabaleno. Na displeji je také zobrazeno přesné množství výrobků, které mají být zabaleny. Tento systém využívá elektronické vychystávání, což přispívá k jeho efektivitě a výrazně snižuje počet chyb. Pro vychystávání podle bodů se vyplatí investovat do průmyslových kontejnerů basicline eurostandardů a přepravních vozíků ve skladu, protože ty usnadní zpracování objednávek.

Pick by frame - co to je a proč se vyplatí?

Pokud chcete ještě více optimalizovat náklady a zlepšit práci skladníků, je tento způsob vychystávání zboží určen právě pro vaši společnost. Pick by frame zahrnuje použití semaforů ve skladu, což na první pohled připomíná metodu pick by light. V tomto případě však skladník o něco větší volnost v jednání. Může umístit rám se semaforem navigujícím jeho práci kamkoli, aby měl volné ruce. Je uzpůsoben k umístění na skladový regál nebo na vysokozdvižný vozík. Navíc zde lze použít i funkční přepravní vozíky a praktické průmyslové kontejnery basicline eurostandardů.

Shrnutí: přizpůsobte způsob vychystávání individuálním potřebám vaší společnosti.

Pokud práci v logistickém skladu organizujete správným způsobem, můžete efektivně zlepšit propustnost, minimalizovat chyby a zkrátit dodací lhůty s minimálním zásahem člověka. Tyto faktory mají samozřejmě také reálný dopad na dosahované měsíční, čtvrtletní a roční zisky - v souladu s obchodními cíli pro dané období. Vsaďte na moderní řešení a zapomeňte na problémy s personálem nebo nedostatkem kompetencí. Moderní vybavení a správné metody vychystávání vám účinně pomohou dosáhnout vašich cílů. A se skladovacími kontejnery od společnosti Bekuplast bude tento proces ještě snazší.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista