Úložné boxy - jaké jsou jejich typy?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Správná organizace skladovacích prostor, která umožňuje přehledné skladování zboží, má vliv nejen na kvalitu a efektivitu práce, ale také na bezpečnost zaměstnanců a skladovaných výrobků. Nepostradatelným prvkem každého efektivně řízeného skladu jsou skladovací boxy a krabice, které umožňují bezchybně a rychle najít v daném okamžiku potřebný artikl.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Vhodné pro mnoho úkolů

Úložné boxy jsou velmi objemnou koncepční kategorií. Zahrnují různé typy kontejnerů používaných v mnoha odvětvích (včetně průmyslu, automobilového průmyslu, potravinářství a dalších). Dobře zvolený, kvalitní box ochrání zboží před znečištěním, poškozením a zajistí očekávanou trvanlivost. Nespornou výhodou tohoto typu řešení je mimořádně široká nabídka typů přepravek, a to jak z hlediska rozměrů, tak i materiálů. Uživatelé mohou vybírat z boxů a zásobníků vyrobených z kovu, dřeva nebo plastu, i když vzhledem k jejich mimořádné univerzálnosti a řadě dalších výhod - jako je snadné čištění a udržování hygieny a vynikající poměr hmotnosti a pevnosti - si v posledních letech největší oblibu získaly boxy vyrobené z plastu. Je třeba připomenout, že pro zvýšení jejich funkčnosti lze dokoupit další příslušenství - například víka, přepážky atd. - Stojí za to připomenout, že je možné k nim dokoupit další příslušenství, jako jsou víka, přepážky atd. a zvýšit tak jejich funkčnost.

Typy úložných boxů

Plastové úložné boxy jsou k dispozici v mimořádně široké škále řešení. Jejich výčet - jistě ne úplný - je vskutku impozantní. Zahrnuje mimo jiné přepravní boxy EURO, plastové pracovní boxy, pracovní boxy s přepážkami, plné a ažurové skladovací boxy, skladovací boxy s kontrolním okénkem a skladovací zásobníky.

EURO boxy

PřepravkyEURO jsou univerzálním řešením, které lze použít v jakémkoli odvětví. Eurokontejnery hrají velmi důležitou roli všude tam, kde je třeba mít certifikované boxy pro přepravu nebo skladování produktů z potravinářského průmyslu(řeznictví, pekárny, sady, prodejny zeleniny a ryb), zahradnictví (květiny, obilí) a zemědělství (hnojiva, rostliny). Široká škála řešení EURO je k dispozici u společnosti bekuplast. Příkladem je řada technických skladovacích kontejnerů lightline: lehké, ale zároveň stabilní díky dvoustěnné konstrukci, se základnou standardních rozměrů, která umožňuje jejich stohování na europalety a průmyslové palety; k dispozici v plném, průhledném nebo perforovaném/panelovaném provedení, také s kontrolním okénkem a výklopným poklopem pro snadné vyjmutí produktu.

Plné a prolamované skladovací boxy - co všechno do nich lze uložit?

V závislosti na typu skladovaných výrobků si uživatelé mohou vybrat mezi pevnými a ažurovými skladovacími boxy. První jmenované jsou ideální pro skladování všeho, co nevyžaduje cirkulaci vzduchu, a tedy nepotravinářského zboží: od drobných předmětů (šroubky, hřebíky, malé součástky, drobné nářadí a jakékoli drobné výrobky) až po větší a těžší předměty, vždy však odpovídající velikosti a maximální nosnosti boxů. Takové boxy mohou být vybaveny přídavnými víky, která rovněž chrání jejich obsah shora, a to buď volně nasazenými, nebo umístěnými na speciálních závěsech. Takzvané síťové (ažurové) boxy mají stěny opatřené speciálními otvory/otvory a jsou obzvláště užitečné pro skladování výrobků, které je třeba provzdušňovat. Další výhodou jejich použití je, že obsah lze prohlížet, aniž by bylo nutné boxy otevírat. Mezilehlým řešením kombinujícím výhody obou výše uvedených typů přepravek jsou pevné přepravky s průhlednými stěnami, které usnadňují prohlídku obsahu, nebo neprůhledné pevné přepravky s tzv. kontrolními okénky.

Skladovací zásobníky a lamely

Výrobci boxů nabízejí také specializované přepravky, navržené podle potřeb zákazníka. Patří mezi ně skladovací vaničky: kontejnery s výraznou polootevřenou a mírně skloněnou konstrukcí, díky níž se snadno plní a následně se do nich pohodlně sahá. Dodávají se v široké škále velikostí, takže je lze snadno přizpůsobit konkrétním potřebám a firemním specifikacím - nejčastěji je však najdete ve skladech a dílnách. Kufry a další skladovací plastové nádoby lze zavěsit na závěsné lišty, které pomáhají udržovat pořádek a lépe organizovat pracovní prostor. Závěsné lišty nabízejí možnost optimalizovat využití prostoru na stěnách. Jsou estetickým a praktickým způsobem, jak získat další prostor pro výrobky malých rozměrů, např. hřebíky, šrouby, součástky. Lišta na kontejnery je neviditelná a kontejnery na ní namontované jsou esteticky uspořádané.

Další specializované kontejnery

Stojí za to vědět, že výrobci boxů mají ve svém sortimentu také specializované kontejnery navržené podle potřeb zákazníka. Mohou to být skladovací zásobníky, přepravní zásobníky, mezisklady nebo boxy s přepážkami. Jejich velikost, tvar a další možnosti připravuje konstrukční oddělení podle individuálních pokynů. Například v pivovarnictví a stáčírenství je důležité zachovat bezpečnost skladovaných produktů. K ochraně křehkých skleněných výrobků před poškozením při skladování a přepravě se používají pevné nebo ažurové boxy s přepážkami (jejichž stěny jsou ideální pro reklamní obsah); k dispozici jsou také verze s displejem, které díky speciálním "okénkům" umožňují vystavení obsahu.

Shrnutí

Přední výrobci opakovaně použitelných skladovacích obalů - mezi něž patří i bekuplast - nabízejí výrobky, které se od sebe liší mimo jiné typem materiálu, konstrukčním řešením a velikostí. Za těchto okolností je velmi důležité vybrat si nabídku, která je co nejvíce přizpůsobena vašim konkrétním potřebám. V případě jakýchkoli pochybností je vhodné poradit se u zdroje, tedy u výrobce; jeho dlouholeté zkušenosti na trhu vám mohou být také k užitku!

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista