Super kontejner na cukrovinky

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Společnost Bekuplast vyvinula pro nizozemského výrobce cukrovinek Concorp nový kontejner pro přepravu, skladování a uchovávání.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Speciálně přizpůsobené řešení pro cukrářský průmysl

Speciální kontejner pro toto odvětví, z něhož je v současné době ve společnosti Concorp používáno 50 000 krabic, byl navržen tak, aby splňoval vysoké nároky vnitropodnikové logistiky v cukrářském průmyslu. Společnost Concorp je známá svými lékořicovými a vinnými gumami ve tvaru vozidel ("Autodrops", "Candy Cars") a vynalezla technologii výroby cukrovinek s tekutou náplní a kombinací čokolády a lékořice v jedné kapce. Ročně opustí továrnu v nizozemsko-francouzském městě Jirnsum několik milionů kilogramů bonbonů. Kvalita je nejvyšší prioritou: vždy a všude se musí dodržovat vysoké standardy IFS a BRC pro bezpečnost potravin.

Jedna plastová nádoba pro přepravu, skladování a uchovávání

Společnost Concorp potřebovala nové přepravní nádoby, které by zachytávaly ještě vlažné ovocné gumy a lékořici, když vyjíždějí z lisu a sušící linky na dopravní pás. Musely také podporovat proces sušení a být vhodné jak pro bezpečnou přepravu, tak pro skladování a uchovávání cukrovinek. Specialisté na přepravní obaly ze společnosti bekuplast analyzovali požadavky a navrhli pro společnost Concorp nový obal. Kontejner vyrobený z potravinářského HDPE je robustní, ale zároveň lehký, hygienický a recyklovatelný.

Konstrukce kontejneru pro snadnou manipulaci

Klíčové vlastnosti průmyslového řešení bekuplast:

Kontejner pro chytré větrání a skladování cukrářských výrobků

Boční stěny kontejnerů jsou jemně perforované - dostatečně velké, aby dobře větraly cukrářské výrobky a rovnoměrně je sušily, ale dostatečně malé, aby jemná síťka nezanechávala na cukrářských výrobcích žádné stopy. Každá nádoba pojme deset kilogramů cukrovinek. Měkké výrobky se ukládají pouze v několika vrstvách, aby si zachovaly svůj tvar.

Stohovací nádoba pro úsporné a bezpečné stohování

Pevné rohy a nohy umožňují bezpečné stohování při přepravě a skladování. Kontejnery jsou naplněny přibližně 10 kg cukrovinek. I spodní kontejner spolehlivě unese největší náklad. Díky stohovacím rohům stojí nádoby mírně vyvýšené nad sebou - vzniká tak mezera pro cirkulaci vzduchu, která udržuje definovaný teplotní rozsah pro sušení a konzervaci.

Dózy na potraviny se speciálními rozměry

Díky rozměrům 570 x 370 x 140 mm jsou kontejnery přesně přizpůsobeny přepravním linkám výrobců cukrovinek. Jsou praktické a ergonomicky navržené tak, aby je pracovníci mohli snadno vyjmout z dopravníku.

Opakovaně použitelné nádoby - udržitelné a recyklovatelné

Kontejnery jsou vyrobeny z mimořádně odolného plastu. I když jejich životní cyklus po mnoha letech skončí, jsou stoprocentně recyklovatelné - recyklovatelný materiál lze recyklovat na nové přepravky.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka