Skladování borůvek pro delší čerstvost

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Dodací lhůtu lze výrazně prodloužit použitím speciálních nádob na borůvky.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Sklizeň borůvek a skladovací boxy

Sezóna borůvek začíná v červenci a pak se konečně začnou prodávat místní borůvky. Aby se po sklizni zachovala vysoká kvalita plodů a aby se ke spotřebiteli dostaly v čerstvém stavu, je nezbytné skladovat plody ochranným způsobem v optimálních klimatických podmínkách.

Nádoby ideální pro skladování

Perforace nádob na bobuloviny společnosti bekuplast má zvláštní význam. Otvory ve dně a bočních stěnách kontejneru by neměly být příliš velké, aby jimi propadly malé bobule, ale přesto by měly zajišťovat dostatečné větrání. Jak vysvětluje Gerold Wilms ze společnosti bekuplast, která je lídrem ve vývoji a výrobě nádob na ovoce a zeleninu: "Naše nádoby na bobuloviny jsou navrženy tak, aby vzduch mohl optimálně cirkulovat. Jsou ideální pro dlouhodobé skladování borůvek ve skladech s řízenou atmosférou a velmi nízkým obsahem kyslíku." Výrobce z dolnosaského města Ringe dodává své kontejnery mnoha pěstitelům borůvek již řadu let. Optimální cirkulace vzduchu v těchto kontejnerech umožňuje, aby vlhké a mokré bobule během skladování vyschly. Vlhkost se tak může odpařovat a zabraňuje se tvorbě plísní. Kromě toho se bobule díky velmi dobré cirkulaci vzduchu ve skladech s řízenou atmosférou a velmi nízkým obsahem kyslíku rychle a rovnoměrně ochlazují. Při stohování palet ve skladu jsou kontejnery obzvláště pevné a vydrží zatížení až 450 kg ve stohu kontejnerů. Jak uvádí společnost Wilms, jejíž zákazníci již mají s tímto kontejnerem pozitivní zkušenosti: "Použitím správného kontejneru lze výrazně prodloužit čerstvost, takže borůvky lze prodávat v dobré kvalitě i během podzimní sezóny s vysokými cenami."

Ploché nádoby pro šetrný sběr a skladování bobulovin

Kontejnery na borůvky lze použít pro sklizeň i skladování. Při výšce 90 nebo 100 mm jsou obzvláště ploché. To zabraňuje rozdrcení v důsledku příliš velkého množství plodů v nádobě. Volitelně jsou k dispozici nádoby se středovou tyčí, která zabraňuje převalování bobulí sem a tam. Kromě toho nádoby nemají žádné ostré hrany, které by mohly poškodit ovoce. Hladký povrch se snadno čistí a je hygienický. Nádoby se dodávají ve standardní velikosti Euro (600 x 400 mm) a jsou kompatibilní s jinými standardními nádobami.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista