Revoluce v dodavatelském řetězci: Opakovaně použitelné kontejnery versus jednorázové obaly

S rostoucím povědomím o životním prostředí a neustálým hledáním efektivity v dodavatelských řetězcích čelí společnosti po celém světě výzvě minimalizovat množství odpadu a poškození přepravovaného zboží. Statistiky jsou alarmující - přibližně 4 % všech jednorázových obalů se poškodí během přepravy od výrobce k prodejci, což vede nejen k materiálovým, ale i ekologickým ztrátám. Bohužel, lepenkové obaly, které se běžně používají v logistice, se vyznačují nízkou pevností a krátkou životností, což přispívá ke zvýšenému riziku poškození

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Plýtvání potravinami, plýtvání zdroji

V důsledku poškození při přepravě se každoročně vyhodí přibližně 36 000 tun potravin, což představuje ztrátu 68 milionů eur. To je nejen ekonomická rána pro výrobce a prodejce, ale také obrovská zátěž pro životní prostředí. V reakci na tyto problémy se odvětví logistiky obrací k inovativnímu řešení - opakovaně použitelným plastovým nádobám.

Proč právě opakovaně použitelné plastové kontejnery?

Opakovaně použitelné kontejnery nabízejí ve srovnání s jednorázovými kartonovými obaly nesrovnatelně větší pevnost a trvanlivost. Poskytují optimální ochranu zboží a snižují riziko poškození na minimum. Plastové nádoby jsou navíc navrženy tak, aby vydržely mnoho let, což vede k výrazným úsporám a snížení množství odpadu.

Ekologická a ekonomická volba

Na rozdíl od kartonových obalů lze plastové nádoby používat po mnoho let a na konci jejich životního cyklu jsou plně recyklovatelné. Materiál získaný recyklací starých nádob se používá k výrobě nových, což minimalizuje spotřebu surovin a dopad na životní prostředí. Kromě toho jsou nádoby určeny pro přímý styk s potravinami a snadno se čistí, takže jsou ideální nejen pro potravinářský průmysl.

Inovace na trhu s obaly

Trh s plastovými obaly nabízí širokou škálu výrobků přizpůsobených specifickým potřebám různých průmyslových odvětví - od logisticky efektivních obalů snižujících objem, přes standardizované obaly pro automobilový průmysl až po řešení pro citlivé elektronické součástky (ESD). Společnosti tak mohou najít ideální řešení, které zvýší efektivitu jejich logistiky a zároveň ochrání životní prostředí.

Sečteno a podtrženo: Před recyklací znovu použijte!

Výběrem opakovaně použitelných kontejnerů společnosti nejen šetří zdroje a snižují množství odpadu, ale také přispívají k provozní efektivitě. S životností až 10 let a minimálním počtem cyklů použití nejméně 100 vykazují tyto kontejnery lepší ekologickou rovnováhu ve srovnání s jednorázovými kartonovými obaly. Díky tomu mohou společnosti nejen snížit své provozní náklady, ale také posílit svou pověst společensky odpovědné a ekologicky uvědomělé firmy.

Revoluce v logistice: Vyberte si plastové kontejnery pro opakované použití!

V tomto videu se dozvíte, jak opakovaně použitelné plastové nádoby mění svět logistiky. Rozebereme, proč jsou ve srovnání s jednorázovými kartonovými obaly efektivnější, nákladově efektivnější a šetrnější k životnímu prostředí. Dozvíte se, jak snižují ztráty a poškození při přepravě a jak přispívají k ochraně životního prostředí díky recyklaci a možnosti opakovaného použití.