Příslušenství zvyšuje univerzálnost plastových nádob

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast
Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Kontejnery od předních výrobců nabízejí řadu vlastností, které z nich činí nepostradatelný nástroj pro každou společnost zabývající se skladováním nebo přepravou zboží. Odolnost a pevnost, estetika a snadné čištění, lehkost a přenosnost - to jsou vlastnosti plastových kontejnerů. To však není vše: díky přístupu k rozmanitému doplňkovému příslušenství mohou uživatelé zvýšit jejich všestrannost a rozsah možného použití.

Přepravní vozíky: pohodlí a snadná přeprava

Neexistuje sklad, velkoprodejna nebo výrobní hala, kde by nebylo potřeba převážet různé předměty z místa na místo. Z různých důvodů - ať už logistických, nákladových nebo kvůli nedostatku místa - není vždy možné používat k přepravě těžkých nákladů průmyslové vozíky nebo válečkové dopravníky. Alternativním a jistě levnějším řešením může být v tomto případě použití ručních vozíků pro přepravu kontejnerů.

Při výběru optimálního přepravního vozíku je vhodné věnovat pozornost několika vlastnostem. První z nich je maximální povolené zatížení; vozíky bekuplast s nosností až 300 kg umožňují přepravu těžkých výrobků bez nutnosti použití ručního vozíku. Další je konstrukce, která se promítá do možností nakládání; vozíky bekuplast jsou k dispozici s rámem obklopujícím kontejner nebo s rámovou základnou a jsou ideální pro kontejnery formátu Euro 600 x 400 mm a umožňují jejich přepravu ve stohu. Vhodný materiál a kvalitní zpracování vozíků zaručují jejich trvanlivost a vysokou odolnost proti poškození; plast sice není tak odolný jako ocel a hliník, ale nabízí atraktivní poměr ceny a výkonu. Za pozornost stojí také typ kol: díky možnosti volby mezi gumovými a polyamidovými koly je lze použít k přepravě nákladu na různých površích.

Kola a víka: rozšiřte možnosti svých kontejnerů

Přeprava velkých kontejnerů na krátké vzdálenosti je možná i bez použití vozíků; společnost bekuplast nabízí ke svému sortimentu samonosná kolečka, s jejichž pomocí lze naložený kontejner přemístit z místa na místo. Kromě koleček jsou k dispozici také ližiny a patky pro bezpečné umístění kontejnerů na zem; veškeré toto příslušenství se snadno instaluje díky použití zásuvných konektorů.

Možnosti kontejnerů bekuplast rozšiřují také vzduchotěsná víka, která chrání zboží před znečištěním nebo poškozením během přepravy a skladování. Vybírat můžete z nacvakávacích, sklopných nebo volně nasazených vík (řada basicline) nebo volně nasazených, sklopných a dvoudílných sklopných vík (řada silverline), která lze kombinovat se všemi standardními kontejnery Euro-Norm. Víka pro kontejnery jsou k dispozici ve velikostech od 150 x 200 mm do 800 x 600 mm. Pro řadu kontejnerů VDA-KLT nabízí společnost bekuplast speciální volně nasazená víka a k dispozici je také verze vík z ESD vodivého materiálu.

Vložky a doplňkové kontejnery zvyšují všestrannost

Univerzálnost kontejnerů je jednou z jejich klíčových výhod. Tu lze dále rozšířit použitím speciálních vložek. Takto lze krabice, které se denně používají k ukládání jiného zboží, použít k ukládání nebo přepravě skleněných obalů. Jak je dobře známo, křehká a jemná struktura skla jej činí náchylným k poškození, a proto není vhodné přepravovat skleněné lahve bez odpovídající ochrany. Díky rozměrově různorodým vložkám bekuplast lze sklo skládat nebo přepravovat ve standardních obalech vyhovujících normám Euro. Vložka ve "spodní" verzi se umisťuje na dno nádoby; "horní" verze se upevňuje pomocí dvou žeber umístěných vpředu v otvoru pro rukojeť.

Poněkud jinou úlohu - nikoliv chránit křehké sklo, ale zajistit pořádek při přepravě a skladování drobného zboží - plní doplňkové kontejnery. Myšlenka je však stejná: slouží ke komplexnímu rozdělení eurokontejneru na menší přihrádky. I v tomto případě nabízí společnost bekuplast vložky velikostně přizpůsobené vlastním kontejnerům basicline a silverline; ty jsou ideální pro průmyslové použití, protože jsou vybaveny hranami pro ruční i plně automatický sběr.

Výše uvedený sortiment doplňuje další příslušenství: pružinové samolepicí držáky etiket, plomby proti krádeži, rohové uzávěry pro zvýšení kontejneru a adaptéry pro zdvojnásobení jeho objemu.

Shrnutí

Příslušenství pro skladovací a přepravní kontejnery usnadňuje podnikům život. Díky nim jsou boxy, které se kupují pro konkrétní okolnosti a účely, univerzálnější a osvědčují se v situacích, které se vymykají normálu: když potřebujeme přepravovat sklo v nádobách na chléb (vložky), oddělit citlivý náklad od vnějších faktorů (víka) nebo rychle najít další prostor pro přebytečný výrobek (adaptéry pro zvětšení objemu). Je fakt, že ne vždy je využijeme, ale je dobré je mít na skladě. Pro klid duše.



Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista