Přepravní kontejnery šetrné k životnímu prostředí? Pouze od Modrého anděla

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Společnost bekuplast bere otázky životního prostředí vážně a klade je na přední místo ve své činnosti. Její portfolio zahrnuje opakovaně použitelné plastové nádoby, tácy a palety pro různá průmyslová odvětví.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Ekologická problematika se stala předmětem masové představivosti; moderní zákazník se při nákupu rozhoduje podle toho, jak vybraný výrobek zapadá do ekologického kalkulu zisku a ztráty. Právní přísnost (Evropská unie zakáže plastové výrobky na jedno použití v roce 2021) a ekonomický nátlak (země a společnosti, které nedodržují požadované recyklační kvóty, čelí vážným finančním důsledkům) nutí k udržitelným opatřením.

Kontejnery Bekuplast a Modrý anděl v zájmu ekologie

Toho si je dobře vědoma i společnost Bekuplast, výrobce přepravních a skladovacích kontejnerů. Nabízí plastové kontejnery vyrobené z recyklovaných materiálů. Jejich výroba probíhá za použití frézování a regranulátů prověřených kvalitou. Všechny použité plasty pocházejí ze spolehlivých zdrojů; za tímto účelem se společnost zavázala k obnově starých kontejnerů, recyklaci a opětovnému využití surovin pro výrobu nové šarže kontejnerů. Výhody opakovaně použitelných přepravních obalů jsou zřejmé: úspora nákladů a zároveň úspora dalších cenných zdrojů. I ten nejlepší plastový kontejner se časem opotřebuje. Poškozené kontejnery se třídí, drtí, rozmělňují a znovu recyklují. Z hlediska kvality a vlastností materiálu není regranulát v ničem horší než nový materiál.

"Modrý anděl" pro vysoce kvalitní certifikované plastové kontejnery.

Potvrzením vysokých ekologických standardů společnosti bekuplast je certifikát Modrý anděl udělený dvěma řadám nádob vyrobených z recyklovaných materiálů. Certifikát potvrzuje, že výrobky vyrobené z plastů splňují nejvyšší ekologické, zdravotní a kvalitativní standardy, protože díky své udržitelnosti umožňují:

  • šetřit přírodní zdroje a energii,
  • neobsahují látky, které jsou škodlivé pro lidské zdraví nebo nebezpečné pro životní prostředí
  • jsou plně obnovitelné.

Co je to certifikace Modrý anděl?

Modrý anděl (anglicky Blue Angel, německy Blauer Engel) je nejstarší certifikát na světě a je hojně využíván v Německu a západoevropských zemích. Vznikl v roce 1978 z iniciativy německého ministerstva vnitra a byl schválen ministerstvem životního prostředí a spravuje jej řada společenských organizací, odborů, podniků, občanské společnosti a místních úřadů. Orgánem, který uděluje certifikát a ověřuje dodržování norem, je RAL gGmbH. Uděluje se ve více než 90 různých kategoriích výrobků (kromě potravin) a hlavním kritériem pro udělení certifikátu je minimalizace negativního dopadu zpracování surovin a výroby finálních výrobků na životní prostředí. V současné době ji má přibližně 11 500 různých výrobků. Certifikační kritéria jsou vypracovávána zvlášť pro různé kategorie výrobků, ale obecně se zabývají těmito otázkami:

  • úspory surovin,
  • snížení znečištění a hluku,
  • eliminace nebo snížení množství odpadu a možnosti opětovného použití.

Certifikace umožňuje umístit na oceněné výrobky zvláštní značku, která spotřebitele informuje o tom, že se jedná o výrobek šetrný k životnímu prostředí.

Kontejnery Basicline a Lightline s certifikací Blue Angel

Dvě řady ekologicky šetrných kontejnerů Euro-Norm, basicline a lightline, získaly v sortimentu společnosti bekuplast označení Blue Angel. Kontejnery basicline jsou vysoce kvalitní řadou kontejnerů Euro-Norm určených pro potravinářský i nepotravinářský sektor. Tyto lehké, ale velmi stabilní kontejnery jsou díky různým možnostem povrchové úpravy vhodné prakticky pro jakékoliv použití. bekuplast nabízí kontejnery ve formátu Euro, tj. se standardizovanými rozměry dna (150x200 mm, 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm), které lze libovolně kombinovat a stohovat na europalety 1200x800 mm a průmyslové palety 1200x1000 mm. Kontejnery jsou velmi stabilní a vhodné pro ruční manipulaci i automatickou dopravní techniku. Řada plastových kontejnerů basicline přesvědčí nejen svou funkčností, ale i vzhledem: oblé tvary a charakteristický perforovaný design dodávají kontejnerům jejich typický vzhled. Různé typy dna, plné nebo perforované boční stěny, uzavřená nebo otevřená madla a široká škála příslušenství umožňují konfiguraci podle potřeb. S řadou basicline korespondují volně přiléhající víka, která poskytují optimální ochranu zboží před poškozením a znečištěním během přepravy; po nasazení na kontejnery nesklouzávají. Nádoby řady basicline, vyrobené z recyklovaného materiálu šetrného k životnímu prostředí a rovněž certifikované Modrým andělem, jsou ideální pro přepravu potravin, protože se díky hladkému povrchu snadno čistí a jsou hygienické. Společnost nabízí i další nádoby pro potravinářský průmysl, mimo jiné na chléb, maso, uzeniny vařené v páře a ovoce a zeleninu.

Euro-Norm lightline

Kontejnery Euro-Norm řady lightline jsou univerzální a velmi stabilní díky své konstrukci s dvojitou stěnou. Mají ergonomické rukojeti a jsou ideální pro ruční manipulaci. Jsou k dispozici ve dvou velikostech dna (400x300 mm a 600x400 mm), takže je lze stohovat na europalety stejně jako řadu basicline. Díky své lehkosti a stabilitě, které je dosaženo konstrukcí s dvojitou stěnou, jsou vhodné pro ruční manipulaci a automatickou přepravu lehkého zboží. Výrobce k nim nabízí širokou škálu příslušenství, jako jsou: víka, doplňkové kontejnery, vložky s přepážkami a přepravní vozíky. Řada lehkých kontejnerů Euro-Norm lightline je univerzální a stejně jako řada basicline je ideální pro přepravu potravin.

Je dobře známo, že plastové přepravky poskytují výbornou ochranu přepravovaných předmětů, jsou stabilní, nosné a díky své stohovatelnosti usnadňují paletizaci a skladování. Příklad bekuplastu ukazuje, že mohou mít ještě jednu výhodu: jsou šetrné k životnímu prostředí.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista