Přečtěte si informace o správném skladování zboží na paletách

Created by Monika Sojka |

Organizace práce ve velkých skladech obvykle vyžaduje zavedení zvláštních pravidel. Pokud nevíte, jak skladovat palety se zbožím, aby byla zachována nejvyšší úroveň bezpečnosti a usnadněna práce lidí a robotů, je třeba znát tři nejdůležitější pravidla pro správné skladování zboží. Metody, které jsme uvedli, jistě zlepší kvalitu práce, produktivitu a spokojenost vašich zaměstnanců a navíc sníží počet chyb.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zjistěte, proč byste měli uplatňovat zásady správného skladování zboží na paletách ve velkoskladech.

Co je správné skladování zboží?

Skladování je proces, který spočívá především v:

  • přijímání zboží,
  • skladování zboží na paletách,
  • přípravě zboží k přepravě.

Tento proces se také často označuje jako skladování. Není to překvapivé, protože ke skladování se obvykle používají velké sklady, což v praxi znamená totéž co skladování. Na tomto místě stojí za úvahu, které činnosti mají největší vliv na celý proces skladování zboží, který se skládá z mnoha fází. Mezi ně jistě patří nezbytné přístrojové vybavení skladu, které je v souladu s profilem poskytovaných služeb. Může jít například o vysokozdvižné vozíky nebo vychystávací vozíky. Dalším důležitým faktorem je dochvilnost při spolupráci s přepravními společnostmi a používání jednoznačného značení jednotlivých částí skladu, uliček a přepravních kontejnerů s pořadači. Klíčem ke správnému skladování je tedy výběr správných postupů a zařízení pro daný profil služeb.

Technické vybavení skladů - na co se zaměřit?

Aby byly skladovací prostory optimálně využity, vyplatí se postarat se o správné technické vybavení. Mezi nezbytné vybavení, které se počítá mezi technické vybavení, patří především:

  • mechanická zařízení pro přepravu palet s výrobky, jako jsou jeřáby, zakladače a kladkostroje;
  • vybavení skladu v podobě regálů, plastových palet nebo plastových přepravek s normami Euro;
  • osvětlení, které splňuje hygienické a bezpečnostní předpisy, klimatizační zařízení a ventilátory a protipožární zařízení.

3 pravidla pro správné skladování zboží na paletách ve skladu

Než přejdeme k zásadám, které je třeba dodržovat při skladování zboží na paletách, je dobré vědět, že v každém skladu, bez ohledu na jeho plochu, by měl být sortiment s největším obratem umístěn nejblíže nakládacím a vykládacím rampám. Naopak palety se zbožím, které se prodává méně často, by měly být umístěny dále ve skladu.

Zde jsou 3 pravidla pro správné uložení zboží na paletách ve skladech:

  • rozdělte skladový prostor do sekcí se specifickými skupinami výrobků,
  • minimalizujte vzájemné působení mezi jednotlivými náklady,
  • zajistit dobrou dostupnost nákladu, aby mohla plynule probíhat rotace palet.

Sečteno a podtrženo: Využijte potenciál svého skladu správným uspořádáním palet se zbožím a jejich správným uložením.

Stohování a skladování palet jsou procesy, které vyžadují uplatnění klíčových zásad. Jen tak lze minimalizovat rizika při práci ve skladu. Práce v souladu se zásadami bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a obecně uznávanými normami má pozitivní vliv na informovanost zaměstnanců. Především se cítí bezpečně. Navíc dokonale organizovaná práce ve skladu znamená pro podnik také vyšší efektivitu a výkonnost. Provoz podniku je investice, která si musí na sebe vydělat. Ekonomické hledisko je také aspektem, který je ovlivněn zavedením správného skladování zboží na paletách. Pokud hledáte moderní kontejnery pro přepravu nebo skladování, určitě se podívejte na nabídku společnosti Bekuplast. Seznamte se s námi blíže a přidejte se do řad spokojených zákazníků.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista