Přepravky na potraviny - pro jaké produkty je lze použít?

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Pokud existuje jen jedno odvětví, které se vyznačuje vysokou mírou obtížnosti (a tedy i náročnosti) přepravy, pak je to určitě oblast potravinářských výrobků. Proč?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

To souvisí se třemi klíčovými aspekty. Prvním je samozřejmě legislativa týkající se mimo jiné hygieny a bezpečnosti (přeprava ve sterilních a čistých nádobách). Druhý se týká zachování jejich vhodnosti (včetně udržování vhodných teplot, vlhkosti, ochrany před světlem atd.). Třetí se týká přímo druhu výrobků (odpovídající jejich velikosti, hmotnosti a vlastnostem). Jak vám s tím vším může pomoci výběr správných kontejnerů? Pojďme to zjistit!

Jaké potraviny lze přepravovat a skladovat pomocí kontejnerů?

Aby mohly být přepravky na potraviny takto používány, musí splňovat tři základní podmínky: musí být schváleny pro styk s potravinami, musí se snadno čistit (i pomocí automatických myček) a musí být přizpůsobeny konkrétnímu sortimentu výrobků. Taková řešení jsou ideální pro přepravu:

#1 volně ložené produkty

V této oblasti je nesmírně důležité nejen zajištění bezpečnosti potravin, ale zejména přizpůsobení formě samotných výrobků. Jak již název napovídá, tyto výrobky jsou sypké, což samozřejmě znamená, že boxy pro jejich přepravu by měly snížit nebo zcela vyloučit riziko kontaminace a ztrát (např. v důsledku rozsypání). Proto jsou pro tuto úlohu ideální vestavné přepravky - často vybavené speciálními uzamykatelnými víky.

#2 Masné výrobky

Tyto typy kontejnerů by měly být přísně přizpůsobeny konkrétnímu typu masných výrobků. V případě uzenin, šunky a podobných výrobků - perfektní budou perforované boxy zajišťující cirkulaci vzduchu z řady kontejnerů pro skladování a přepravu masa v normě EURO-NORM. V případě syrového masa - stojí za zvážení výběr pevných nádob, které jsou kompatibilní s automatickými myčkami, ale především - udržují vhodnou vlhkost a zabraňují vysychání výrobků.

#3 Pekařské a cukrářské výrobky

Pro skladování a přepravu všech druhů pečiva jsou ideální speciální perforované nádoby nebo přepravky. Díky jejich konstrukci jsou úspěšně propustné pro vzduch, díky čemuž zůstává pečivo mnohem déle čerstvé a vhodné ke konzumaci. Kromě toho jsou (na rozdíl od kartonových krabic) mimořádně odolné, takže je lze používat opakovaně. Vynikajícím řešením jsou také polystyrenové nádoby na přepravu potravin. Tyto typy výrobků jsou díky svým vysokým tepelně izolačním parametrům skvělou volbou pro potraviny, které je třeba skladovat a přepravovat při správné teplotě.

Jaké druhy krabic se dobře hodí pro přepravu potravin? Návrhy ze sortimentu bekuplast.

Pokud se zabýváte zpracování potravin Pokud podnikáte v oblasti zpracování sypkých potravin, zvolte vestavná řešení s dodatečnou ochranou v podobě vík a krytů. Pokud je jádrem vašeho podnikání pekařské zboží - podívejte se na bedny a přepravky na pečivo bekuplast. Podívejte se na bedny na pečivo a cukrovinky a pokud je vaší oblastí zájmu především maso - prohlédněte si nabídku tzv. přepravky na maso a drůbež.

Chcete vědět, jaké přepravky na potraviny zvolit, abyste ochránili a prodloužili trvanlivost svých výrobků?

Obraťte se na zkušené odborníky značky bekuplast . Rádi vám zodpovíme všechny vaše dotazy a poskytneme vám nabídku přepravek na potraviny, která bude dokonale přizpůsobena vašemu konkrétnímu podnikání.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka