Plastové přepravky: tajemství čerstvého ovoce a zeleniny

Created by Monika Sojka |

Než sáhneme po šťavnatém jablku nebo křupavé mrkvi v obchodě nebo v prodejně zeleniny, musí často urazit dlouhou, dlouhou cestu ze sadu nebo zeleninového záhonu. Je to závod s časem a vítězem se stane ten, komu se podaří dostat čerstvé produkty ke spotřebiteli včas.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Ovoce a zelenina potřebují zvláštní ochranu

Společnosti v potravinářském průmyslu hledají nejlepší způsoby, jak zajistit optimální podmínky pro skladování a přepravu ovoce a zeleniny předtím, než se dostanou do nákupní tašky. Nezbytnou součástí tohoto dodavatelského řetězce jsou správné nádoby pro skladování a přepravu čerstvých produktů, které, mají-li splnit svůj účel, musí mít správné vlastnosti. Plastové nádoby mají mnoho výhod, které z nich činí optimální volbu pro toto odvětví. Jsou velmi stabilní a robustní, a proto spolehlivě chrání produkty během přepravy a skladování. Nereagují na naprostou většinu kyselin a zásad, takže je lze skladovat v různých podmínkách prostředí (včetně venkovního). Jsou lehké, což je důležité pro manipulaci se zbožím, snadno se čistí - buď ručně, nebo pomocí automatických čisticích systémů - a snadno se hygienicky udržují, jsou trvanlivější než konkurenční dřevěné nádoby a na rozdíl od nich jsou odolné vůči vlhkosti. A protože jsou opakovaně použitelné, ukazují se jako dlouhodobě levnější řešení než jejich dřevěné protějšky. V neposlední řadě jsou šetrné k životnímu prostředí: zaprvé nevyžadují dřevo z lesa a zadruhé je lze po použití recyklovat.

Osvědčená řešení

Společnost bekuplast nabízí osvědčená řešení pro přepravu a skladování ovoce a zeleniny pro výrobní a obchodní společnosti. Ploché dno přepravek usnadňuje přepravu na automatických dopravních pásech, zatímco ergonomická madla usnadňují ruční manipulaci. Všechny kontejnery také splňují evropské bezpečnostní normy pro obaly a odpady. Rozměry a tvar kontejnerů jsou rovněž standardizovány, což umožňuje bezpečné stohování na průmyslové a europalety. Kontejnery lze vzájemně kombinovat a jsou také kompatibilní se systémy poolingu.

Boxy na ovoce a zeleninu zajišťují maximální efektivitu a zabírají méně místa při zpětné přepravě. Kontejnery bekuplast jsou vyrobeny z vysoce kvalitního potravinářského polyethylenu (HDPE) a jsou plně recyklovatelné. Zaručují vysokou odolnost proti mechanickému poškození, deformaci, rozbití a zatížení při stohování, přičemž díky použití nejkvalitnějších materiálů jsou odolné vůči extrémním teplotám.

Perforace: tajemství čerstvosti

Všechny přepravky bekuplast mají perforované stěny, které zajišťují optimální proudění vzduchu uvnitř, což podporuje větrání přepravovaného ovoce; umožňují také odpařování vody z vnitřku přepravky, což chrání rostliny před nežádoucí vlhkostí. Větrání má ještě jednu klíčovou výhodu: umožňuje odvádět nežádoucí etylen z bedny. Připomeňme, že ethylen je jednoduchý uhlovodík v plynné formě, který se běžně vyskytuje v přírodě a zejména v rostlinných organismech, kde působí jako hormon stimulující stárnutí tkání, opad listů a dozrávání plodů. Při nevětrání může přispívat k urychlení tohoto procesu až desetkrát! Není divu, že zbavení se tohoto plynu uvnitř nádob s čerstvými produkty má pro odvětví ovoce a zeleniny tak velký význam.

Standardní a další

Kromě standardních otevřených přepravek v sortimentu bekuplast (k dispozici ve dvou velikostech 400x300 cm + několik výškových variant a 600x400 cm + několik výškových variant) nabízí společnost jedinečné řešení v podobě skládacích přepravek na ovoce a zeleninu s názvem Clever Fresh Box advance. Ty byly navrženy tak, aby zlepšily logistiku zpětného odběru.

Vzhledem k tomu, že ve složeném stavu zmenšují svůj objem o 84 %, když jsou prázdné, umožňuje jejich použití efektivnější využití skladovacích prostor a zjednodušení zpětné přepravy od příjemce k dodavateli. Není třeba dodávat, že podle jednoduchého ekonomického výpočtu znamená minimalizace využitého prostoru maximalizaci zisku výrobce. Skládací kontejnery mají zásadní význam pro strategii a organizaci dodávek a díky svému jednoduchému mechanismu skládání a rozkládání jsou ideální pro použití v poloautomatických a automatických skladovacích systémech. Jejich ergonomické rukojeti zajišťují bezpečnost a jsou přizpůsobeny dopravníkovým pásům.

Další nespornou výhodou skládacích boxů je jejich rozmanitost. Dostupnost tří modelů poskytuje možnost vybrat si optimální řešení z pohledu konkrétního zákazníka. Dalším prvkem, který výše uvedené podporuje, je snadné odhadování nakládacích paletových jednotek - při stohování mají vždy výšku 2,34 metru. Zkušenosti a znalost trhu umožňují společnosti bekuplast nabízet řešení optimálně přizpůsobená potřebám zákazníků. Jejím cílem je sdílet udržitelné a kvalitní výrobky, které jsou užitečné na všech úrovních dodavatelského řetězce: od sklizně čerstvých produktů až po jejich prezentaci spotřebitelům. Špičková řešení společnosti Bekuplast, podpořená modernizovaným strojovým parkem a kvalifikovaným personálem, jsou zárukou spokojenosti.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista