Od hrášku po krabice - plastové nádoby z obnovitelných surovin.

Společnost bekuplast je první společností, která používá hrachová vlákna k výrobě plastových nádob.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Opakovaně použitelné nádoby lze používat po mnoho let a na konci jejich životního cyklu je recyklovat. Díky tomu jsou obzvláště udržitelné. K jejich výrobě z nového materiálu jsou však zapotřebí zdroje a recyklovaný materiál je k dispozici pouze v omezeném množství. Proto se společnost bekuplast již řadu let zabývá vývojem alternativních surovin a nyní úspěšně otestovala použití hrachových vláken v plastových nádobách.

Hrách se používá k výrobě škrobových a bílkovinných výrobků. Za tímto účelem se hrách loupe a odstraňují se z něj vlákna hrachových oříšků. Hořčičná vlákna z hrachu se znovu nepoužívají; jsou odpadním produktem škrobárenského průmyslu. Díky rozsáhlým vývojovým pracím se společnosti bekuplast podařilo speciálně připravit "odpadní vlákno z hrachu" a zpracovat je v plastových nádobách. Vysoké teploty při výrobním procesu představovaly pro vývojáře zvláštní technickou výzvu. Zatímco plast se obvykle zpracovává při teplotách kolem 220 až 230 stupňů Celsia, rostlinná hrachová vlákna se spalují při pouhých 190 stupních Celsia. Obnovitelná surovina hrách tak nahrazuje přibližně 20 % plastu.

Kontejnery Basicline s vlákny hrachu

Kontejnery basicline jsou nyní k dispozici s hrachovými vlákny. Skládají se z 20 % z hrachových vláken a z 80 % z postkonzumního materiálu (recyklovaný materiál ze žluté tašky). Použití hrachových vláken nejenže šetří plast, ale výztuhy na kontejnerech je zpevňují a dodávají jim osobitý design. Pro spotřebitele, kteří dbají na životní prostředí, představují opakovaně použitelné krabice z hrachových vláken udržitelnou alternativu k běžným plastovým nádobám na trhu.