Nositelná zařízení podporují logistické procesy

Created by Monika Sojka | |   Znalosti o Bekuplastu

S pokračující miniaturizací elektroniky a přístupem k datovým cloudům se v našem prostředí objevuje stále více tzv. wearables: zařízení určených k nošení na těle, obvykle napájených bateriemi, vybavených vlastním softwarem a komunikačními schopnostmi internetu věcí (IoT). Chytrá elektronická zařízení tohoto typu nacházejí stále větší uplatnění také v logistických procesech, zvyšují efektivitu a produktivitu dodavatelských řetězců a kombinují pokročilé možnosti cloud computingu s miniaturizovaným způsobem automatického ukládání a zaznamenávání dat.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Možnosti nositelných zařízení jsou velmi všestranné: od jednoduchého sledování polohy uživatele v prostoru až po kontrolu zdravotních parametrů a pohodlný přístup k potřebným informacím v reálném čase. Schopnosti podobných zařízení lze efektivně využít ke zvýšení produktivity údržby skladů nebo při tvorbě obchodních strategií. Zaměstnanci ve firmách využívajících nositelná zařízení se mohou věnovat pokročilejším procesům, než je ruční zadávání dat, čímž se snižuje možnost chyb, buduje se lepší dodavatelský řetězec a zvyšuje se jeho životnost. Podle rozdělení americké poradenské a analytické společnosti ABI Research spadají dnešní nositelná zařízení do jedné ze sedmi kategorií. Patří mezi ně kamery nošené na těle nebo na helmě; chytré oblečení (e-oblečení); chytré brýle, které zobrazují data (např. Google Glass); trackery - zařízení, která shromažďují data v reálném čase a používají se pro lékařské, sportovní a fitness účely; 3D trackery pohybu a hodinky kompatibilní s chytrými telefony. Samostatnou kategorii tvoří také řešení pro logistické účely, která zahrnují brýle pro sběr dat, skenery na zápěstí a čelo, rukavice s integrovanými skenery, exoskelety pro manipulaci s těžkými břemeny, mobilní a přenosné tiskárny a tělesné snímače pro analýzu sekvencí pohybu ve skladu (tzv. motion minery).

Méně úsilí

Přenosné snímače čárových kódů, biometrické senzory a řešení pro hlasové vytáčení snižují manuální zátěž a zvyšují pohodlí. Zlepšují také schopnost pracovníků správně lokalizovat, třídit a přesouvat skladové položky. Manažerské týmy mohou analyzovat data generovaná těmito zařízeními a dále optimalizovat provoz. Kurýrní společnost UPS již v roce 2011 vybavila zaměstnance takzvanými prsteny se skenerem, což byly čtečky s napalkonem, které odesílaly údaje o zásilkách nejprve do terminálu, který měl zaměstnanec na boku, a poté prostřednictvím Wi-Fi do datového centra UPS. Vylepšené verze tohoto řešení využívající technologii Bluetooth se používají dodnes; poskytují pracovníkům okamžitou informaci o tom, že převzali nesprávný výrobek nebo nesprávné množství výrobku.

Více informací o zdraví

Nositelná zařízení poskytují přístup k široké škále údajů. Příkladem jsou "nositelná" zařízení, která monitorují fyzickou aktivitu, polohu a zdravotní stav zaměstnanců v reálném čase. Díky těmto informacím může vedení společnosti odpovídajícím způsobem utvářet strategie využití pracovní síly. Chytrá zařízení s biometrickými snímači mohou hlásit známky stresu (např. rychlé výkyvy srdečního tepu). Tuto funkci plní jak populární řešení (např. chytré hodinky, fitness trackery), tak pokročilejší systémy, jako je Reflex společnosti Kinetic, který zaznamenává jakékoli fyzické anomálie v reálném čase. Když zjistí nějakou anomálii, například nadměrné zatížení páteře, pošle uživateli vibrační zpětnou vazbu. To učí správným (ergonomickým) pohybům a umožňuje zaměstnavatelům vyvinout metodu pro snížení počtu úrazů na pracovišti.

Spolehlivá přesnost

Velmi důležitým přínosem používání nositelné technologie v dodavatelském řetězci je zajištění rychlosti a přesnosti. Pokud nositelná technologie automaticky poskytuje informace zaměstnanci, nemusí již procházet dokumenty a přemýšlet o pořadí, v jakém by měl úkoly splnit. Nositelná zařízení lze například využít k tomu, aby zaměstnanci přesně sdělila, kde se ve skladu nachází určitý výrobek. Protože je tato technologie propojena s internetem, který sleduje stav zásob konkrétní jednotky dodavatelského řetězce, mohou zaměstnanci automaticky vědět, zda je výrobek na správném místě a připraven k vyskladnění. Jakmile je výrobek vyzvednut, informace se prostřednictvím funkce automatického zachycení dat jednotky přenese zpět do systému ERP, čímž se eliminuje nutnost ručního zadávání informací o výrobku zaměstnancem a zvyšuje se přesnost systému.

Společnost Honeywell Intelligrated například nabízí nositelné řešení pro zaměstnance, kteří lokalizují a přemisťují položky. Skládá se z náhlavní soupravy a zařízení, které se nosí na boku. Podle výrobce dosahuje jeho použití spolehlivosti pracovních postupů 99,9 %. Sluchátka jsou propojena s administrativními kontrolními body, které pracovníkům předávají průběžné pokyny. Kromě informování zaměstnanců o produktech, které je třeba přemístit, je hands-free řešení nasměruje na správné místo vyskladnění. Vedoucí pracovníci mohou navíc tento systém využívat ke komunikaci se zaměstnanci ve skladu. Nositelná zařízení s hlasovým ovládáním tak zvyšují produktivitu logistických pracovníků tím, že poskytují dynamické pokyny v neustále se měnícím prostředí skladu.

Identifikace neefektivity

Nejlepší prediktivní analytické systémy na světě jsou jen tak dobré, jak dobrá jsou data, která zpracovávají. Bohužel většina z nich se spoléhá na manuální a automatizovaný sběr dat. Snížení nákladů na nositelnou technologii pomáhá dodavatelským řetězcům získat možnost zachytit více informací, které pak mohou systémy ERP společností využít k identifikaci míst neefektivity. To může být tak jednoduché, jako je přesměrování pracovníků přepravujících zboží tak, aby se vyhnuli cestě zablokované problémy při nakládání zboží.

Miniaturizace znamená pokrok

Mezinárodní kariéra nositelných zařízení byla umožněna díky technologickému pokroku a miniaturizaci. Nosit na hrudi tablet a ručně do něj zadávat data a přitom provádět kritické procesy dodavatelského řetězce bylo zcela nepraktické. Moderní "nositelná" zařízení (dokonce tak běžná, jako jsou chytré hodinky Apple nebo Samsung, Fitbit a brýle Google) však umožňují zaměstnancům vykonávat kritické úkoly a díky neustálému připojení k internetu věcí (IoT) průběžně dodávat data do systému ERP organizace nebo do cloudu prostřednictvím energeticky úsporných zařízení Bluetooth, Wi-Fi nebo radiofrekvenční identifikace (RFID).

Kombinace lidské práce a chytrých zařízení nabízí logistickým společnostem užitečné příležitosti. Čtečky čárových kódů, biometrické senzory a řešení hlasového vytáčení snižují manuální pracovní zátěž a zlepšují kvalitu života zaměstnanců. Zvyšují také schopnost zaměstnanců správně lokalizovat, třídit a přesouvat skladové položky. Manažerské týmy mohou analyzovat data generovaná těmito zařízeními a dále optimalizovat provoz. Není překvapením, že společnosti využívající nositelná zařízení zaznamenávají zlepšení přesnosti i rychlosti svých operací.

Shrnutí

Nositelné snímače nabízejí zaměstnavatelům možnost zajistit pracovní prostředí, které podporuje pohodu zaměstnanců a produktivitu firmy. Při správném použití mohou přispět ke spokojenějšímu, loajálnějšímu a efektivněji komunikujícímu týmu a snížit únavu z většiny opakujících se a nudných povinností. Neměla by se však přehlížet hrozba možného úniku osobních údajů, které "nositelná" elektronika stále častěji shromažďuje.

Zaměstnavatelé, kteří získávají informace o zdravotním stavu zaměstnanců, by měli vypracovat příslušné kodexy chování upravující shromažďování, uchovávání a využívání získaných údajů. Je také důležité, aby jasně uvedli účel shromažďování údajů. Úspěch těchto snah bude totiž v konečném důsledku záviset na tom, jak dokáže podnik zaměstnance zapojit a přesvědčit je o výhodách používání těchto zařízení. Plná transparentnost a správně navržené programy účasti umožní, aby se ke sběru dat přistupovalo jako k partnerství mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka