Nádoby na uchovávání potravin (plastové) - jsou škodlivé?

Created by Monika Sojka |

V průběhu let si plast (plast) "vysloužil" špatnou pověst poukazující na nebezpečí, které představuje pro planetu. Je však vždy oprávněné "věšet na plasty bulíky"? Z našeho pohledu si myslíme, že ne tak docela. Zvláště když si uvědomíme, kolik užitku přináší, byť jen pro průmysl, který se podílí na výrobě, zpracování a další přepravě potravin.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Díky vhodně zvoleným surovinám jsou nádoby a krabice pro skladování potravin nejen hygienické a bezpečné. Navíc se jedná o opakovaně použitelná řešení, která snižují spotřebu jiných zdrojů (např. kartonových krabic). Přečtěte si, co byste o těchto řešeních měli vědět.

Jaký materiál se nejčastěji používá pro nádoby na skladování potravin?

V této oblasti můžeme zmínit až pět hlavních skupin surovin. Patří mezi ně polyethylen vysoké hustoty (HDPE) a polyethylen nízké hustoty (LDPE), dále polypropylen (PP), polystyren (PS) a polyethylentereftalát (PET). Nádoby mohou být samozřejmě vyrobeny i z jiných druhů plastů. Avšak vzhledem k jejich vlastnostem - rozhodně nejsou vhodné k tomu, aby se do nich umisťovaly jakékoli výrobky určené ke konzumaci.

Co se týče sortimentu bekuplast - malé i velké nádoby na potraviny jsou vyráběny na bázi vysoce kvalitního plastu. K tomuto účelu používáme materiál zvaný HDPE, tj. polyethylen vysoké hustoty, který je uznáván jako jedna z nejbezpečnějších surovin. Vyznačuje se vynikajícími parametry - je například odolný vůči alkoholu a kyselinám a dobře funguje při nízkých i vysokých teplotách.

Mají nádoby dostupné v obchodech potřebné certifikáty?

Aby mohl být jakýkoli obal použit k přepravě a skladování potravin, musí být nejprve pro tento účel schválen. To potvrzují příslušná schválení a certifikáty, které určují, jak a jaké suroviny v nich lze skladovat.

Jaké potraviny lze skladovat v našich plastových nádobách? Řada bekuplast.

Díky širokému sortimentu společnosti bekuplast snadno najdete a objednáte přepravky a kontejnery, na které se vaše společnost specializuje při přepravě potravin. Mezi výrobky, které máte k dispozici, patří: obaly na pečivo a cukrovinky, přepravky na maso a drůbež, přepravky na zeleninu a ovoce a mnoho dalších.

Chcete si objednat osvědčené nádoby na přepravu a skladování potravin?

Přejděte na naši kontaktní stránku a obraťte se na naše odborníky z bekuplastu. Rádi vám poskytnou potřebnou a odbornou podporu, abyste mohli do svého podniku přinést na míru šitá a trvanlivá přepravní řešení.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista