Nádoby na potraviny: 5 návrhů pro 5 různých odvětví

Created by Monika Sojka | |   Znalosti o Bekuplastu

Jak vybrat správný obal pro přepravu potravin? Jaké nádoby na suché nebo sypké potraviny, které jsou vhodné na maso a uzeniny, které na mléčné výrobky a které jsou nejlepší na zeleninu a ovoce?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Nebo se tím nemusíte vůbec zabývat, protože každý z těchto typů výrobků je vhodný pro skladování jiných produktů? Odpovědi na tyto otázky na vás čekají o několik odstavců níže - dále v tomto příspěvku. Zjistěte, jaké vlastnosti by měly mít přepravky na potraviny používané v odvětvích, jako je pekařství, výroba masa a uzenin, mlékárenství, zeleniny, ovoce a dokonce i hotových jídel!

Jaké přepravky na suché potraviny - pro pekařský a cukrářský průmysl?

Aby si tzv. suché potraviny (zejména pekařské a cukrářské výběry všeho druhu) zachovaly 100 % své hodnoty - musí být přepravovány za správných podmínek. Tím máme na mysli zejména volné větrání a neutrální prostředí, které neabsorbuje, natož aby vydávalo svůj pach nebo chuť. Pro tuto úlohu jsou ideální speciální kontejnery: mají perforované stěny a jsou vyrobeny z materiálu odolného proti teplu a chladu. Pokud hledáte osvědčené výrobky, které se ve vašem podniku osvědčí, podívejte se na naše kontejnery na suché a sypké potraviny.

Jaké nádoby na mléčné výrobky?

Všechny druhy sýrů, tvarohu, jogurtů, podmáslí a dalších výrobků z mléka se vyznačují citlivostí. To se týká jak prostředí, ve kterém jsou přepravovány a skladovány (teplota, vlhkost atd.), tak způsobu jejich balení (choulostivé obaly). Vhodné obaly na mléčné výrobky by proto měly kombinovat dvě klíčové vlastnosti:

  • Robustní konstrukce, která zajišťuje účinnou ochranu proti mechanickému poškození. Máme na mysli především silné a odolné stěny, dostatečnou izolaci proti slunečním paprskům a konstrukci, která usnadňuje nakládání (ruční i automatické).
  • Bezpečné materiály, které jsou schváleny pro styk s potravinami a nijak neovlivňují jejich vlastnosti.

Pokud zastupujete společnost působící v mlékárenském průmyslu - podívejte se na nabídku společnosti Bekuplast. Zahrnuje profesionální nádoby na mléčné výrobky, díky nimž se postaráte o bezpečnost svých produktů.

Jaké nádoby na maso a uzeniny?

Masné a uzenářské výrobky - stejně jako je tomu u výše zmíněných mléčných výrobků - patří do skupiny produktů, které vyžadují zvláštní péči při přepravě. To se týká teploty, času a také použitých nádob. Bedny na maso, uzeniny, salámy a další podobné výrobky by se měly vyznačovat:

  • Plnou neutralitou, která zaručuje, že výrobky po kontaktu s materiálem neztratí své parametry (to se týká především chuti a vůně).
  • Snadnéčištění - tyto nádoby jsou obzvláště náchylné ke kontaminaci (mastnota, zbytky atd.). Aby se s nimi dalo efektivně pracovat, mělo by být čištění snadné.

Pokud pracujete v masném průmyslu a hledáte osvědčená řešení pro zajištění bezpečné a hygienické přepravy, podívejte se na naše přepravky na maso a uzeniny.

Jaké kontejnery na ovoce a zeleninu?

Vzhledem k tomu, že tyto typy přepravek putují dlouhou cestou (od výrobců, přes zprostředkovatele, sklady až do obchodů, kde si je mohou koupit koneční příjemci) - musí být vyrobeny z opravdu trvanlivého materiálu odolného proti poškození nebo deformaci. Důležitým prvkem, kterému je třeba věnovat pozornost při výběru těchto typů přepravek, je jejich kompatibilita. Ovoce a zelenina se obvykle přepravují ve velkém. Dobře padnoucí přepravky by proto měly mít možnost stohování. Kromě toho by - stejně jako při výběru pečiva - měly být vybaveny ventilací a (což je charakteristické pro přepravky na maso) - povrchy, které umožňují rychlé a účinné čištění. Pokud jste zástupcem odvětví výroby ovoce a zeleniny - určitě si prohlédněte přepravky na ovoce a zeleninu, které nabízí společnost Bekuplast.

Jaké nádoby pro přepravu hotových jídel?

Poslední skupinou výrobků, o které budeme v tomto článku hovořit, jsou všechny druhy hotových pokrmů. Chcete-li zajistit bezpečnost tohoto typu přepravy - vyplatí se vsadit na nádoby, které jsou:

  • Odolné - na jedné straně musí poskytovat vynikající úroveň ochrany proti mechanickému poškození a na druhé straně umožňovat manipulaci s výrobky o různých hmotnostech - dokonce až o několika desítkách kilogramů.
  • Praktické - v mnoha případech se přeprava provádí dvěma způsoby: ručně a strojově. To je vhodné vzít v úvahu při výběru kontejnerů, které vám budou nejlépe vyhovovat.

Kontejnery na potraviny používané v různých průmyslových odvětvích - shrnutí

Jak vidíte, různá odvětví spojená s potravinářstvím se liší nejen typem a specifičností svého sortimentu. Faktorem, který je rovněž charakterizuje, je potřeba různých kontejnerů pro nakládání, přepravu i skladování výrobků. Pokud chcete najít řešení pro průmysl, které bude dokonale vyhovovat vašemu podnikání - podívejte se na rozsáhlou nabídku společnosti Bekuplast. Jsme přesvědčeni, že zde najdete to, co je pro vás nejlepší!

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka