Na co si dát pozor při výběru přepravky na pivo?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Pivo ve skleněných obalech musí být přepravováno za zvláštních podmínek, aby byly lahve chráněny před rozbitím a přepravce a prodejce před finančními ztrátami. Zde přicházejí na pomoc výrobci, kteří nabízejí specializované kontejnery na volně ložené zboží, které zaručují bezpečnou přepravu tekutého nákladu na místo určení. Jak vybrat správný box a na co byste si měli dát při jeho nákupu pozor?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jak se vyrábí přepravka na pivo?

Nejdůležitějším úkolem nápojové přepravky na skleněné láhve (lidově nazývané "mřížka" kvůli rozčleněnému vnitřnímu prostoru) je oddělit jednotlivé láhve tak, aby při přepravě a přemisťování z místa na místo nehrozil kontakt mezi jednotlivými obaly. Vzhledem ke své struktuře (konkrétně k prostorově neuspořádanému uspořádání atomů ve vnitřní struktuře) je sklo křehký materiál náchylný k poškození a jeho přeprava bez odpovídající ochrany si koleduje o katastrofu. Aby se tomu předešlo, vyvinuli inženýři krabice s přepážkami, které rozdělují vnitřní prostor na menší části, jež umožňují jednotlivé lahve od sebe oddělit, aby do sebe nenarážely. Přepážky oddělující křehký obsah bedny jsou klíčovým prvkem. Konstruktéři rovněž dbali na to, aby se sběrné boxy používaly pohodlně a bez problémů, a proto je vybavili řadou řešení, která usnadňují manipulaci. Patří mezi ně ergonomická madla a zesílené rohy, které zabraňují praskání plastu při stohování a přepravě.

Ďábel se skrývá v detailu - optimální box

Existuje přinejmenším několik vlastností, které by měla ideální přepravka na pivo splňovat. První z nich je správná velikost a kapacita. Na trhu lze nalézt přepravky mnoha velikostí, což zákazníkovi umožňuje vybrat si optimální model pro své potřeby, a to jak z hlediska objemu lahví (obvykle 0,33 l a 0,5 l), tak z hlediska množství (12, 20 nebo dokonce 30 lahví). Uživatelé plastových boxů očekávají, že jim vydrží minimálně několik let. Proto je jednou z nejdůležitějších vlastností těchto obalů jejich trvanlivost. Té lze dosáhnout použitím správných materiálů, jako je polyethylen vysoké hustoty (HDPE), který je odolný i vůči extrémním teplotám, tukům a olejům. Takové krabice jsou také chráněny proti poškození hmyzem, rzí a korozí. Mezi další výhody patří jejich snadné čištění a stohovatelnost (což přináší výhodu úspory cenného skladovacího prostoru). Plastové přepravky jsou také 100% recyklovatelné, což znamená, že po jejich použití z nich lze vyrobit stejně kvalitní pelety, z nichž lze vyrobit například další přepravky na pivo.

Na co se mám zaměřit při výběru přepravky na pivo?

První - a mimochodem nejvýraznější - je samozřejmě kontrola velikosti a počtu otvorů, tedy míst pro lahve, ve sběrné bedně. Ta totiž může být vhodná pro přepravu lahví o objemu 0,25 l, 0,33 l, 0,5 l nebo 1,0 l a obsahovat různý počet otvorů (obvykle 12, 20 nebo 24 otvorů). Z hlediska pracovníků je nesmírně důležité pohodlí při používání; to platí i pro sběrné boxy. Proto by měly být boxy dostatečně lehké, aby je bylo možné snadno přenášet z místa na místo i vyjmout z dopravního prostředku. Ze stejného důvodu by měly být vybaveny pohodlnými rukojeťmi. Je vhodné zkontrolovat, zda jsou boxy dostatečně vyztužené (dno, rohy), aby je bylo možné bezpečně přepravovat automatickými dopravníky používanými ve výrobních závodech. Pohodlnost používání a bezpečnost výrobků nevyčerpávají seznam očekávaných vlastností přepravek. Další je jejich marketingová hodnota, kterou mohou zajistit přizpůsobené barvy. Další zajímavou možností je možnost personalizace přepravek pomocí technologie označování/etiketování, která - kromě marketingové a značkové funkce - usnadňuje identifikaci přepravek a chrání je tak před ztrátou a krádeží. V neposlední řadě je třeba při výběru optimálního řešení věnovat pozornost pověsti dodavatele. Společnosti specializující se na výrobu plastových obalů nabízejí praktická a osvědčená řešení z prvotřídních surovin, která se výborně osvědčují v náročných podmínkách a zaručují bezpečnost výrobků.

Co je při používání přepravek na pivo nejdůležitější?

Možná je to klišé, ale správné zacházení s plastovými přepravkami je velmi důležité. Nápoje patří do kategorie rychloobrátkového zboží (FMCG), což zase znamená, že jsou často a pravidelně dodávány na prodejní místa. Hromadné přepravky, které se používají s vysokou intenzitou, jsou během používání náchylnější k poškození. Přestože jsou vyrobeny z vysoce kvalitních plastů, nejsou zcela imunní vůči poškození způsobenému pády nebo nárazy. Druhou věcí je zajištění správných přepravních podmínek. Pivo by mělo být přepravováno při nízké teplotě a nemělo by být vystaveno ostrému slunečnímu světlu. Tento problém částečně řeší přepravky (např. omezením dopadu světla), ale v omezené míře. Dodržováním standardů správné přepravy a skladování lze účinně pečovat o jedinečnou chuť piva.

Pro koho jsou přepravky na pivo určeny?

Univerzálnost pivních přepravek znamená, že je může využít výrobce, dodavatel, skladník i typický milovník zlatavého moku. Jejich zesílená konstrukce dokonale chrání křehký skleněný obsah před poškozením v celém dodavatelském řetězci, ale přepravky se dobře osvědčí i v domácnosti. Jsou obzvláště užitečné při pořádání velkých večírků, protože použité lahve lze ihned zabalit zpět do přepravky a nezabírají místo v domácnosti.

Shrnutí

Přepážkové boxy na pivo jsou typem výrobku, který upoutá pozornost, až když je pryč. Stal se běžnou součástí našeho okolí: vídáme ho na nákladních autech, na pultech obchodů, máme ho doma. Snižuje riziko poškození vzácného - zejména z pohledu člověka - produktu chmelových nápojů. Má-li sloužit dlouho a spolehlivě, měl by být dodáván spolehlivými výrobci. Pivní přepravky Bekuplast zajišťují efektivní využití skladovacího prostoru, bezpečnost výrobku a ergonomii při přepravě. Kvalitu se vyplatí zvolit.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista