Krabice na technické články - jaké typy nabízíme?

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Plastové nádoby se používají v mnoha průmyslových odvětvích, včetně průmyslu, automobilového průmyslu a potravinářství. Dobrý skladovací kontejner ochrání zboží před znečištěním, poškozením a zajistí jeho trvanlivost. Jak si však takový kontejner vybrat? Vysvětlíme vám, na co si dát pozor při nákupu technických boxů.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Přepravní boxy

Existuje široký výběr přepravních boxů, které je třeba dobře přizpůsobit typu přepravovaného zboží, aby se na jedné straně nepřeplácelo, ale na druhé straně poskytovalo odpovídající ochranu. Co potřebujete vědět? Bedny mohou být vyrobeny z různých materiálů: kovu, dřeva, plastu. V současné době jsou nejoblíbenější plastové přepravky, protože jsou univerzální. Lze je použít na různé druhy výrobků, jsou hygienické a snadno se čistí. Kromě toho je důležitým parametrem maximální zatížení. Díky tomu budete vědět, kolik výrobků do ní můžete najednou zabalit. Kromě toho by samotné nádoby měly být lehké. To je další důvod pro výběr plastových boxů.

Kontejnery mají obvykle standardizované rozměry, což usnadňuje jejich umístění do regálů nebo na palety. Výrobci přepravních boxů však často umožňují provedení na míru. Co ještě potřebujete vědět? Existují různé technologie výroby samotných přepravek. Stěny kontejneru mohou být plné nebo ažurové. V druhém případě je zajištěno dostatečné větrání, cirkulace vzduchu. Zajímavým řešením jsou boxy na technické předměty s průhlednými stěnami - přesně vidíte, co je uvnitř. To je velmi užitečné při skladování.

V neposlední řadě je vhodné zkontrolovat, zda jsou plastové boxy vhodné pro ruční (rukojeti) i automatickou manipulaci. Kontejnery na technické předměty mají také svá omezení. Nejčastěji se používají pouze v nepotravinářském sektoru. Pro potravinářské výrobky, které přicházejí do přímého kontaktu s přepravkami, je třeba použít jiný typ - například plastové přepravky na pečivo, plastové přepravky na ovoce a zeleninu nebo plastové přepravky na maso.

2 Plastové přepravky

Výrobce plastových přepravek bekuplast nabízí řadu přepravních a skladovacích beden. Dvěma typům (technické a automobilové přepravky), které jsou předmětem tohoto článku, se budeme podrobněji věnovat za chvíli, nyní bychom rádi upozornili na některá zajímavá řešení. Prvním z nich jsou skládací kontejnery. Jejich výhodou je, že při skladování zabírají málo místa, a přitom nabízejí stejnou odolnost. Podobnou funkci plní i stohovatelné kontejnery. Jsou navrženy tak, že je možné vložit jednu krabici do druhé a stohovat je na sebe. V sortimentu bekuplast jsou k dispozici také velké boxy. Vyznačují se velkou kapacitou. Kromě toho lze k plastovým boxům zakoupit různé příslušenství - přepravní vozíky, víka i vložky s přepážkami.

3 Přepravní a skladovací kontejnery

Boxy na technické zboží Euro-Norm jsou nejuniverzálnější a mají mnoho různých využití. Je třeba rozlišovat mezi řadami lightline, basicline, basicline plus a ERG-Line. Jaké jsou mezi nimi rozdíly? Technické boxy řady lightline jsou lehké, ale zároveň stabilní díky své konstrukci s dvojitou stěnou. Díky ergonomickým rukojetím je lze ovládat ručně. Mají standardní velikost základny, díky čemuž jsou vhodné pro stohování na europalety a průmyslové palety. Mohou být plné, průhledné nebo perforované. Zajímavým řešením jsou kontejnery s kontrolním okénkem a výklopným víkem.

Špičkovým produktem společnosti Bekuplast jsou přepravní boxy. Jsou univerzální a všestranné a zároveň stabilní a odolné. Poskytují maximální ochranu zboží uvnitř. Snadno se čistí a jsou hygienické a lze je použít k přepravě potravin, i když ne všech typů - specializované přepravky se používají na maso nebo zeleninu. Řada basicline plus se liší tím, že kontejnery jsou určeny pro automatizované skladování malých dílů a lze je použít s pásovým dopravníkem a průmyslovou regálovou technologií. Naproti tomu kontejnery ERG-Line jsou typické kontejnery na technické předměty, které se vyznačují vysokou nosností.

4 Automobilové boxy

Poněkud odlišným typem přepravních boxů jsou kontejnery VDA KLT, které se používají v automobilovém průmyslu. Mají hladké dno a odtokové otvory. Kontejnery VDA mají navíc tu výhodu, že jejich dno je opatřeno nožičkami, které zajišťují stabilitu a umožňují stohování boxů. Ve skutečnosti je tato technologie již standardem v logistice při výrobě automobilů.

Kontejnery ESD

Kontejnery ESD zajišťují bezpečnou přepravu elektronických zařízení. Jak je to možné? Jsou vyrobeny technologií, která chrání elektronické součástky před elektrostatickým výbojem během přepravy a skladování. Kromě toho je lze použít v automobilovém průmyslu.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista