Jak vybíráte plastové přepravky pro potravinářský průmysl?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Hlavním úkolem profesionálních plastových obalů je pomáhat společnostem chránit jejich výrobky během skladování a přepravy.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jak vybíráte plastové přepravky pro potravinářský průmysl? Zkontrolujte označení

Při rozhodování o koupi konkrétní přepravky by měl zákazník věnovat pozornost označení. Každá přepravka je trvale označena. Na výrobku by měl být uveden název společnosti a datum výroby, tedy informace, podle kterých můžeme výrobek a materiál, z něhož je vyroben, identifikovat. Neméně důležitý je i prvek v podobě symbolu pohárku a vidličky - ten označuje, že krabička je určena pro styk s potravinami. Pokud výrobek toto označení nemá, neměla by se krabice používat pro skladování a přepravu potravin. Kromě toho je výrobce nebo distributor povinen předložit prohlášení o shodě.

Viz naše stránky:

Jak vybrat plastové přepravky pro potravinářský průmysl? Podívejte se na prohlášení o shodě

Jedná se o dokument potvrzující, že výrobek prošel zkouškami umožňujícími jeho přímý styk s potravinami a splňuje požadavky národní legislativy a legislativy EU. Naše hotové výrobky testujeme v externích, nezávislých, akreditovaných laboratořích. Kromě toho testujeme naše výrobky také z hlediska trvanlivosti. Společnost Bekuplast S.A. má vlastní laboratoř vybavenou specializovanými měřicími přístroji.

Řiďte se funkčností při výběru plastových přepravek podle potravinářského průmyslu

Nejdůležitější otázkou je bezpochyby bezpečnost výrobků, které jsou v nich skladovány a přepravovány. Důležitá je také dostatečná cirkulace vzduchu, aby byla zajištěna nejvyšší kvalita výrobků. Neméně důležitými aspekty jsou např:

  • celková trvanlivost obalů
  • odolnost vůči změnám teploty

Boxy bekuplast mohou standardně pracovat v teplotním rozmezí od -20 °C do +70 °C.

Posledním prvkem při výběru vhodného boxu pro potravinářský průmysl je cena.

Cenu ovlivňuje mnoho faktorů, mezi ty klíčové jistě patří typ použitého plastu a konstrukce boxu, která souvisí s jeho hmotností. Při porovnávání ceny přepravek je třeba se řídit životností výrobku. Dlouholeté zkušenosti ukazují, že skutečnou cenu tvoří náklady na kontejner ve vztahu k určité časové jednotce. Zdánlivě levnější výrobek se kvůli nižší pevnosti nebo životnosti ukáže jako dražší. Navíc pouhá výměna objemu přepravek je těžkopádná a zahrnuje další náklady, tj. dopravu. Měli bychom se proto poohlížet po kontejnerech velmi dobré kvality a za atraktivní cenu.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista