Automobilový průmysl je druhým největším výrobním odvětvím v Polsku

Created by Monika Sojka | |   Odvětví průmyslu

Skupina bekuplast je důkladně obeznámena s požadavky různých průmyslových odvětví a je spolehlivým partnerem při poskytování řešení pro automobilový průmysl.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Automobilový průmysl je v Polsku druhým největším výrobním odvětvím po potravinářském průmyslu. V loňském roce bylo ve výrobě automobilů zaměstnáno více než 200 000 osob (7,4 % celkové zaměstnanosti v tomto odvětví). Gliwice, Tychy, Bielsko-Biała, Poznaň - to jsou jen některá z míst, kde z výrobních linek sjíždějí kompletní automobily nebo jednotlivé komponenty. Rozmach tohoto odvětví zvyšuje poptávku výrobců po obalech pro přepravu automobilových dílů. Sortiment bekuplastu zahrnuje kontejnery KLT/VDA, které jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám logistických procesů v automobilovém průmyslu. Řada kontejnerů byla vyvinuta podle požadavků tohoto odvětví s cílem optimalizovat logistický řetězec mezi výrobcem automobilů a dodavatelským průmyslem. Kontejnery VDA-KLT splňují vysoké požadavky na kvalitu a standard VDA (Svaz automobilového průmyslu - Verband der Automobilindustrie). Ačkoli se používají především v automobilovém průmyslu, lze je využít i v jiných průmyslových odvětvích.

Výrobci automobilů a dodavatelé automobilového průmyslu (OEM) používají KLT ke skladování a přepravě malých dílů.

Kontejnery KLT jsou k dispozici ve standardizovaných rozměrech dna:

  • 300x200 mm
  • 400x300 mm
  • 600x400 mm

Kontejnery jsou vhodné pro palety s plochou dna 120x80 cm (evropský rozměr) a 120x100 cm (průmyslový rozměr). Kontejnery KLT jsou speciálně navrženy pro automatizované výrobní procesy. Standardizované kontejnery jsou vyrobeny výhradně z polypropylenového kopolymeru (PP-Copo) a jsou mimořádně trvanlivé, odolné vůči UV záření a mycím a čisticím procesům. Všechny kontejnery jsou vybaveny ergonomickými rukojeťmi a integrovanými držáky etiket.

Jaké jsou zvláštní vlastnosti kontejnerů VDA-R-KLT?

KontejneryVDA-R-KLT mají stabilní lepenou (zesílenou) základnu a diagonální výztuhy. Konstrukce stohovacích drážek zajišťuje víceúrovňovou stabilitu a umožňuje stohování kontejnerů bez dodatečného zajištění nákladu. Lze je ovládat automaticky nebo ručně díky ergonomickým rukojetím.

Různá provedení kontejnerů VDA-RL-KLT

Pod označením VDA-RL-KLT je k dispozici také odlehčená verze kontejnerů, která se od VDA-R-KLT konstrukčně liší použitím hladkého dna s odtokovými otvory. Kontejnery jsou určeny pro přepravu lehkých až středně těžkých nákladů. Vyznačují se vysokou pevností, které je dosaženo vhodným žebrováním. Stejně jako verze VDA-R-KLT jsou vhodné pro automatizované sklady, ale díky ergonomickým rukojetím je lze pohodlně používat i ručně.

Jaká doporučená víka na kontejnery zvolit?

K řadě KLT se hodí příslušenství, tj. volná víka a paletová víka pro zajištění nákladu. Volná víka poskytují optimální ochranu nákladu před poškozením a znečištěním během přepravy. Volitelně jsou pro oba kontejnery k dispozici ESD víka z elektricky vodivého materiálu. Stejně jako kontejnery jsou i víka odolná proti UV záření a čištění, vyrobená z PP-C a 100% recyklovatelná. Paletová víka chrání nákladovou jednotku před poškozením a znečištěním během přepravy a zvyšují stabilitu celé palety. Jsou k dispozici jak pro palety velikosti EURO, tak pro průmyslové palety.

Společnost bekuplast umožňuje zákazníkům snadný přechod ze staršího systému kontejnerů VDA-C-KLT na systém VDA-R/RL-KLT. V souladu s doporučeními VDA 4500 - předepisujícími uzavřený materiálový cyklus pro recyklaci starých C-KLT - nabízí bekuplast postup certifikovaný SKZ Würzburg: kontejnery VDA-C-KLT jsou recyklovány a následně vráceny do logistického procesu ve formě VDA-R nebo VDA-RL -KLT. Kíčem k zajištění spolehlivé a nepřetržité přepravy automobilových dílů od výrobce k příjemci je kvalitní obal, který zaručuje, že zásilka dorazí v neporušeném stavu. Tvrzení, že jsou jedním z prvků, které přispívají ke konečné spokojenosti zákazníka s vozidlem a k zajištění jeho bezpečnosti na silnicích, je tedy zcela oprávněné. Toho si je dobře vědoma společnost bekuplast, která již řadu let úspěšně spolupracuje s automobilovými společnostmi.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista