Plastové palety - čím se liší? Co nabízí výrobce přepravních palet?

Created by Monika Sojka | |   Paletování

Plastové palety již několik let vytlačují ty dřevěné. Jsou odolnější, robustnější, snadno se udržují v čistotě a tím jejich výhody nekončí. Výrobci plastů zajišťují, že plastové palety mohou být používány po dlouhou dobu a najdou uplatnění v různých průmyslových odvětvích. Jaké jsou vlastnosti a nejoblíbenější typy palet?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Přepravní palety - kde se používají?

Plastové palety se používají v mnoha průmyslových odvětvích, především díky vysoké kvalitě plastů, ze kterých jsou vyrobeny. Jsou vhodné zejména pro použití v dopravě, skladování, průmyslu, chemickém průmyslu a potravinářství. Díky mnoha typům palet, které výrobce nabízí, je lze přizpůsobit potřebám mnoha podniků.

Plastové palety - čím se vyznačují?

Plastové přepravní palety se vyznačují především mimořádnou robustností. Plastová paleta je robustní, vydrží širokou škálu zatížení, je bezúdržbová a nepodléhá plísním ani hnilobě. Plastová paleta zajišťuje vysokou stabilitu a je 100% recyklovatelná, takže je jednoznačnou výhodou pro životní prostředí. Volbou takového výrobku se minimalizuje riziko poškození, jako je tomu u dřevěných palet (třísky, vyčnívající hřebíky). Takové palety se také snadno čistí a jsou hygienické, což je důležité v mnoha odvětvích, zejména v potravinářském průmyslu. Důležitá je také dlouhá životnost těchto výrobků. Není třeba neustále kupovat nové nebo je opravovat, jako je tomu u dřevěných europalet. Ty plastové mohou zákazníkům sloužit mnoho let a po použití je lze opět recyklovat.

Které plastové palety se vybírají nejčastěji?

Přepravní palety jsou k dispozici v několika typech. Který z nich si vyberete, záleží na potřebách dané společnosti a na zamýšleném použití. V nabídce bekuplastu jsou plastové přepravní palety, které se nejčastěji používají v průmyslu a při distribuci zboží - střední palety. Jsou určeny pro středně těžké náklady, jsou mimořádně pevné a stabilní a nevyžadují žádné opravy ani údržbu. Tyto palety jsou k dispozici v různých provedeních (včetně recyklovaného plastu) a velikostech. Společnost Bekuplast má v nabídce také plastové palety pro přepravu těžkého zboží. Ty jsou vhodné pro těžké náklady a manipulaci s těžkými břemeny. Dobře fungují ve vysokých skladovacích regálech. Tyto palety je možné zakoupit v plném nebo ažurovém provedení. Těžké palety jsou k dispozici v mnoha rozměrech, např.

  • 1200 x 800 x 145 mm,
  • 1200 x 800 x 160 mm,
  • 1200 x 1200 x 167 mm
  • 1300 x 1100 x 165 mm.

Jejich statická nosnost se pohybuje mezi 4 000 a 5 000 kg a dynamická nosnost mezi 1 000 a 1 500 kg.

Polopalety - co to je?

Kromě tradičních plastových palet existují také plastové polopalety. Ty se nejčastěji používají pro přepravu a skladování. Používají se také pro prezentaci zboží v obchodech. Polopalety Bekuplast mají vnořenou konstrukci, díky níž je lze stohovat, což se pozitivně projeví na přepravních podmínkách. Toto příslušenství je stabilní a robustní. Není třeba je opravovat, snadno se čistí a jsou recyklovatelné. Polopalety jsou k dispozici v rozměrech 600 x 400 mm, s dynamickou nosností 500 kg a dynamickou nosností 200 - 250 kg.

Palety na míru - je to možné?

Společnost bekuplast nabízí plastové palety na míru. To platí pro všechny typy, ať už lehké, středně těžké nebo zesílené. Zákazníci se mohou sami rozhodnout, v jakých barvách si palety objednají. Ještě větší prostor je pro personalizaci těchto doplňků. Palety lze vyrobit s individuálním označením. To lze provést sítotiskem, horkou ražbou nebo intarzií. Pokud chce zákazník palety nebo plastové kontejnery identifikovat, je k dispozici možnost označení ve formě nebo kódování pro identifikaci příslušenství.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista