Plastové nádoby na potraviny - výhody a nevýhody

Created by Monika Sojka | |   Znalosti o Bekuplastu

Lze o plastových nádobách na potraviny říci jen samé superlativy? Nebo naopak existují problémy, kvůli kterým má tento typ výrobku i své negativní stránky? O tom si povíme za chvíli!

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Ve zbývající části tohoto příspěvku se dozvíte, jaké výhody a nevýhody jsou spojeny s pravidelným používáním plastových nádob vhodných pro přepravu potravin.

Hlavní výhody plastových nádob na potraviny

Mezi klíčové výhody, které (plastové) nádoby na potraviny nabízejí a které nelze přehlédnout, patří:

  • flexibilní a přizpůsobivý design

Široká nabídka plastových přepravních dóz znamená, že každá společnost najde řešení, které dokonale vyhovuje jejím potřebám i povaze přepravovaných potravin.

  • Úplná hygiena a bezpečnost

Všechny tyto přepravky na potraviny (plastové) jsou vyrobeny z testovaného plastu, který zůstává při styku s potravinami zcela neutrální. Neabsorbují ani nepřenášejí pachy či chutě, takže si výrobky zachovávají své vlastnosti - po celou dobu přepravy. Dalším důležitým aspektem je, že se díky vhodně navrženému povrchu snadno udržují v čistotě.

  • Vynikající výkon

Plastové nádoby na potraviny jsou plně funkční. Proto jsou (v závislosti na jejich zamýšleném použití) odolné vůči nízkým i vysokým teplotám, deformaci a dokonce i praskání a jinému mechanickému poškození. Kromě toho je lze přizpůsobit způsobu jejich použití (ruční manipulace, manipulace s vozíky nebo dokonce s pásovými dopravníky).

Nezjevné nevýhody spojené s plastovými nádobami na potraviny

Ve světle všech výše popsaných výhod je opravdu těžké najít konkrétní důvody, proč si tento typ výrobku nekoupit. Pokud bychom však měli uvést jednu hlavní, ale ne tak zjevnou nevýhodu, byla by to určitě vysoká cena nádob používaných k přepravě potravin. K té je samozřejmě třeba přistupovat s velkou opatrností. Protože otázka vynaložených nákladů je způsobena především vysokou kvalitou samotných plastových přepravek na potraviny. Jsou vyráběny moderními technologiemi za použití testovaných a certifikovaných surovin. Právě díky tomu nabízejí vynikající vlastnosti a odolnost, což s sebou samozřejmě nese i přijetí o něco vyšších nákladů.

Pro koho jsou plastové přepravky na potraviny lepší?

Rozhodně hlavními zákazníky, kteří budou schopni akceptovat nevýhody, ale především ocení všechny výhody - jsou firmy spojené s potravinářským průmyslem v nejširším slova smyslu. Tím máme na mysli ty, které působí v oblastech, jako jsou maso a uzeniny, mléčné výrobky, ovoce a zelenina, pekařské a cukrářské výrobky, hotová jídla a mnoho dalších potravin. Každá z těchto skupin je ocení po svém. Pekařský průmysl - pro zachování čerstvosti; mlékárenský a masný průmysl - pro ochranu před poškozením; ovocnářský a zelinářský průmysl - pro všestrannost; hotová jídla - pro ergonomii. Navíc zavedení těchto řešení ve všech těchto podnicích zefektivní a zpříjemní přepravu jejich výrobků. Převažující výhodou, která přispěje k výraznému zlepšení kvality, však budou samozřejmě bezpečnostní hlediska.

Jak si vybrat správné nádoby na potraviny (plastové)?

Je to jednodušší, než si myslíte! Určete si odvětví a účel použití nádob. Zvažte, jak budou používány (ruční, strojová nebo automatická manipulace), jejich kapacitu, a pak se rozhodněte, kolik jich bude ve vašem podniku užitečných. Jakmile to budete mít za sebou - přejděte na webové stránky bekuplast kontejnery na potraviny. Pokud potřebujete podporu - obraťte se na nás. Naši odborníci se rádi podívají na specifika vašeho podnikání a na základě toho vám navrhnou nejvhodnější řešení.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka