Které lahve pro které nosiče? Co mám použít?

Created by Monika Sojka |
Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Přeprava skleněných lahví "ve velkém" je nejkratší cestou ke ztrátě cenného nákladu. Sklo vyrobené z roztaveného písku je křehký a snadno rozbitný materiál, takže pro jeho ochranu je nezbytné lahve spolehlivě oddělit od kontaktu s čímkoli, co by mohlo způsobit rozbití - zejména s jinými lahvemi. Vynikajícím způsobem, jak toho dosáhnout, je použití speciálně navržených přepážek. Výhodou přepravek na lahve je kromě zajištění potřebného zabezpečení obalů na vodu, nápoje nebo pivo také efektivní využití skladovacího a přepravního prostoru.

Které lahve lze přepravovat v plastových přepravkách?

Ještě v 80. letech 20. století bylo oblíbeným materiálem pro přepravky na balení skla dřevo. Rozšíření mnohem lehčích vstřikovaných plastových přepravek s mimořádnou pevností a odolností umožnilo vyrábět přepravky s konstrukcí přizpůsobenou - co do rozměrů, počtu a šířky otvorů - individuálním potřebám. Z tohoto důvodu najdete na trhu přepravky přizpůsobené různým tvarům a objemům lahví v široké škále rozměrových variant (400 x 300 mm, 400 x 330 mm, 400 x 304 mm a 415 x 285 mm), které uspokojí požadavky každého zákazníka.

Je třeba mít na paměti, že láhve se liší tvarem a rozměry v závislosti na typu nápoje, který se do nich nalévá. Jinak se přepravují perlivé nápoje, jinak pivo, víno a lihoviny. Každá přepravka na láhve má přihrádky, do kterých se jednotlivé láhve vkládají; ty zabraňují tomu, aby obaly o sebe narážely a byly náchylné k rozbití. Výška a kapacita přepravek se však může lišit podle typu přepravovaných nápojů.

Jaké láhve pro jaké nosiče? Co je třeba zvážit?

V přepravkách na láhve lze přepravovat skleněné i plastové láhve (i když ty druhé se kvůli své odolnosti proti rozbití obvykle balí s teplem smrštitelnými etiketami). Použití přihrádek lahve znehybní a ochrání je před náhlými otřesy během přepravy. Dodavatelé nabízejí nosiče lahví s počtem a rozměry otvorů (přihrádek) přizpůsobenými objemu lahví; obvykle 24 otvorů pro lahve o objemu 0,33 litru, 20 pro lahve o objemu 0,5 litru a 12 pro lahve o objemu 1 litr.

Bedna na lahve by měla být přizpůsobena tomu, jaké lahve a s jakým nápojem budeme převážet. V příliš nízkých přepravkách budou vyčnívající hrdla lahví vyčnívat nad obrys obalu, což znemožní stohování (skládání jedné přepravky na druhou). Dalším hlediskem je velikost otvorů (tj. přihrádek) - i zde byste se měli řídit velikostí lahví, aby nebyly ani příliš malé (protože se nevejdou), ani příliš velké (protože budou narážet, a to může poškodit láhev).

Jsou plastové přepravky na nápoje bezpečné?

Plastové přepravky na lahve, které vyrábějí přední mezinárodní dodavatelé, jako je například bekuplast, zaručují bezpečnost výrobků v nich uložených. Plasty, z nichž jsou vyrobeny - obvykle polyethylen vysoké hustoty neboli takzvaný HDPE - jsou trvanlivé a odolné proti poškození (včetně praskání a oděru). Ani náhodné kopnutí do krabice nezpůsobí její převrácení a vysypání křehkého obsahu. Díky tuhosti a stabilitě, kterou zajišťuje dodatečné vyztužení dna a boků, jsou ideální pro stohování (stohování), což výrazně snižuje množství místa, které zabírají při přepravě a skladování. Kromě toho by tyto přepravky na láhve měly být určeny jak pro ruční manipulaci, tak pro automatické dopravníky. Většina plastových přepravek od uznávaných výrobců, je vybavena ergonomickými rukojeťmi, díky nimž je přenášení těžkých přepravek na pivo pohodlnější.

Odpovídají konkrétní barvy konkrétním nápojům?

Firmy vyrábějící přepravky na vodu a nápoje nerozlišují jejich účel pomocí barevných kódů - takže zjednodušeně řečeno, bílá barva přepravky na lahve nemusí nutně znamenat, že v ní převážíte mléko, a zelená nemusí nutně znamenat pivo. Nicméně snadnost, s jakou lze plast obarvit do mnoha barev, dodává přepravkám atraktivní a moderní design, který dokonale prezentuje výrobek a přitahuje pozornost zákazníků. Díky tomu je snazší udržet jednotnou vizuální identifikaci obalů s jednotným a výrazným designem. Kontejnery je také možné trvale kombinovat s IML etiketami, díky čemuž - kromě čistě estetických výhod - získáváme možnost 100% identifikace našeho přepravce i v největším stohu krabic od mnoha dodavatelů.



Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista