Kontejnery na potraviny: jak se postarat o přepravu potravin?

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Způsob přepravy potravin je jedním z těch problémů, které nedávají spát jen výrobcům. Týká se také všech, kteří jsou "zapojeni" do procesu jejich vyzvedávání a doručování "z bodu A do bodu B".

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Je to především z bezpečnostních důvodů. Vždyťpodmínky, v nichž jsou potraviny skladovány a přepravovány, mohou mít vliv nejen na jejich vůni a chuť, ale především na život a zdraví jejich konečných spotřebitelů. Přečtěte si, jaké vlastnosti by měly mít různé obaly, aby byly vhodné pro přepravu masných a pekařských výrobků. Vítejte!

Nádoby na potraviny - které jsou nejlepší pro přepravu masných výrobků?

Masné výrobky jsou typem potravin, který vyžaduje zvláštní přístup k bezpečnosti a hygieně. Jejich skladování, skladování i dodávání proto musí probíhat za vhodných podmínek. Není překvapením, že v této oblasti jsou nejlepší volbou vysoce kvalitní kontejnery - přizpůsobené charakteristickému charakteru obsahu. Aby byly plastové nádoby vhodné pro přepravu masa - musí splňovat několik základních zásad:

  • Za prvé - robustní pouzdro. Do jedné krabice se vejde několik až několik kilogramů obsahu. Proto je důležité, aby nehrozilo její prasknutí nebo deformace.
  • Zadruhé - tvar musí vyhovovat. Přepravu lze provádět ručně nebo pomocí specializovaných strojů a zařízení. Důležitý je zde správný tvar, který umožní s takovými kontejnery efektivně manipulovat.
  • Za třetí - bezpečný a funkční materiál. Surovina pro kontejnery musí být neutrální k přepravovanému zboží a musí se snadno čistit.

Kontejnery na potraviny - které se dobře hodí na chléb?

Kontejnery na vybrané pečivo, stejně jako kontejnery na maso všeho druhu, se musí vyznačovat tvarem a bezpečným materiálem. Vzhledem k odlišné povaze obou druhů potravin - existují také určité rozdíly mezi nádobami na pečivo a na maso. Mezi ty klíčové patří např:

  • Náplň - aby si pečivo zachovalo svou kvalitu, čerstvost a tzv. křupavost, musí být v pravidelném kontaktu se vzduchem. Pro tuto úlohu jsou ideální bedny se speciálními perforovanými stěnami.
  • Teplotní odolnost - zatímco bedny na maso jsou určeny především pro podmínky oscilující kolem několika stupňů Celsia, v případě chleba je toto rozmezí podstatně větší. Správně vybavené bedny by měly dobře fungovat jak při velmi nízkých (minus 20), tak při vysokých (plus 70) teplotách.

Plastové nádoby na potraviny a otázka čerstvosti výrobků

Zdaleka nejdůležitějším aspektem, který ovlivňuje nejen čerstvost, ale především bezpečnost přepravovaných potravin, je materiál použitý k výrobě tohoto typu nádob. Konkrétně, aby si jak pečivo, tak maso a další výrobky zachovaly své vlastnosti - jejich dodávka musí probíhat pomocí přepravek vyrobených z potravinářského materiálu. V případě výrobků Bekuplast se jedná o vysoce kvalitní polyethylen HDPE. Samozřejmě je důležité si uvědomit, že čerstvost závisí nejen na samotných přepravkách, ale také na podmínkách, ve kterých jsou uchovávány. V této záležitosti je vhodné věnovat pozornost faktorům, jako je teplota, vlhkost, vystavení slunečnímu záření a dokonce i blízkost jiných výrobků. Pouze správná kombinace profesionálních nádob na potraviny a způsobu jejich přepravy zajistí, že výrobky zůstanou čerstvé. A nabídnou tak 100 % svých kvalit - z hlediska chuti i vůně.

Proč jsou plastové nádoby lepší než dřevěné výrobky? Závěr.

Hlavní vlastností, která hovoří v jejich prospěch, je samozřejmě materiál, z něhož jsou vyrobeny. Nuže, plast (na rozdíl od dřeva) zůstává zcela neutrální vůči potravinám, s nimiž přichází do styku. Neabsorbuje, a proto nepřenáší žádné pachy, natož chutě. To samé bohužel nelze říci o nádobách a krabicích vyrobených ze dřeva. Tento materiál je velmi náchylný k pohlcování vůní potravin, s nimiž přichází do styku. Důležitým aspektem je také trvanlivost. Plastové nádoby na přepravu potravin jsou rozhodně pevnější než jejich dřevěné protějšky. Pokud hledáte řešení, které vám umožní přepravovat potraviny efektivně, bezpečně a předvídatelně - najdete je v nabídce společnosti bekuplast. Vítejte!

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista