Jaké skladovací zařízení společnost potřebuje?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Jaké vybavení by mělo být ve skladu vaší společnosti, závisí do značné míry na odvětví, ve kterém pracujete. Jiná organizace práce platí pro potravinářství a zcela jiná pro těžký průmysl. Koneckonců každé odvětví má trochu jiné charakteristiky. Existují však stroje a výrobky, které jsou v moderních skladech prostě nepostradatelné. Zjistěte, do čeho byste měli investovat, abyste zefektivnili a odlehčili svou práci.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Zřizujete firemní sklad? Zjistěte, jaké skladovací vybavení vaše firma potřebuje a jak vám usnadní skladování zboží.

Skladové vybavení - co to je?

Sklad, bez ohledu na jeho plochu, je místem, kde najdete mnoho předmětů a vybavení, které usnadňují organizaci prostoru a přepravu a skladování nákladu. Existuje mnoho způsobů, jak skladování optimalizovat. Jak toho lze dosáhnout? Samozřejmě se k tomu vyplatí investovat do potřebného vybavení a produktů. Oddělením položek a skladováním celých palet na konstrukčních regálech zajistíte, že zboží bude v bezpečí a nebude ohrožovat život ani zdraví vašich zaměstnanců.

Nyní, když znáte nejdůležitější funkce skladovacího vybavení, je čas seznámit se s typy skladovacího vybavení.

Skladovací zařízení - příklady

Moderní skladové prostory znamenají tisíce metrů volného prostoru, který je třeba využít. Takto rozsáhlé interiéry by měly mimo jiné obsahovat zařízení, které usnadňuje manipulaci s břemeny umístěnými na velmi vysokých regálech. Zde jsou uvedeny nejčastěji používané stroje:

  • Paletové zakladače - obecně se podnikatelé rozhodují pro automatizované nakládání zboží. Existují paletové zakladače a třístranné modely. Jsou ovládány prostřednictvím speciálního systému. Některé z nich mohou zvedat zboží až do výšky 40 metrů.
  • Vysokozdvižné vozíky - zařízení, které by ve výškovém skladu nemělo chybět. Jejich pomoc je neocenitelná, protože jde o modely uzpůsobené pro práci i v úzkých uličkách. Kromě toho mohou zvedat náklad ve výšce větší než 10 metrů a některé z nich se také mohou otáčet o 90 stupňů.
  • Zakladače zásobníků - tyto stroje zkracují dobu potřebnou k umístění zboží do regálů a k jeho vyjmutí i z vysokých partií. Účinně nahrazují lidskou práci a umožňují zachovat mnohem vyšší úroveň bezpečnosti. Díky speciálním kontejnerům není pro tyto automatizované stroje ukládání zboží a jeho stohování nijak obtížné.

Jaký vliv má vybavení skladu na organizaci práce?

Správná příprava a vybavení skladových prostor má významný vliv na zlepšení práce a přípravu a vychystávání zásilek přímo u zákazníků. Velmi důležité je investovat kromě vybavení v podobě vysokozdvižných vozíků také do vhodných kontejnerů pro skladování, třídění a přepravu zboží. Díky takové kombinaci probíhá práce ve skladu hladce a zabere mnohem méně času.

Samozřejmě neexistují univerzální řešení, která by fungovala v každém skladu. Hodně záleží na specifikách daného odvětví, výšce samotného skladu a druhu skladovaného zboží. Vyplatí se však dbát na správnou logistiku, investovat do systémů pro automatizaci překládacích procesů, aby bylo možné denně vyřídit ještě více objednávek, což se promítne do možnosti generovat ještě větší zisky.

Sečteno a podtrženo: vsaďte na moderní skladové vybavení, aby byla práce vždy dobře organizovaná!

Zajistěte bezpečnost v souladu s bezpečnostními a hygienickými předpisy a investujte do skladového vybavení, které zlepší nakládací operace a uleví vašim zaměstnancům od práce. Moderní vybavení zajistí, že se obrat vaší společnosti výrazně zvýší. Využijte potenciál specializovaných strojů a skladovacích kontejnerů. Vyberte si palety a polopalety a také stohovatelné kontejnery, které usnadní skladování drobného zboží. Kombinace všech těchto článků zefektivní práci ve velkoskladu.

Pokud hledáte vhodné položky pro vybavení skladu, seznamte se se skladovacími kontejnery bekuplast. Oceňte jejich odolnost a vynikající technické parametry a využijte možnosti vybrat si kontejnery podle svých individuálních potřeb. Obraťte se na našeho zástupce, který pro vás vybere výrobky podle vašich potřeb.


Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingový specialista