Jaké rozměry by měly mít přepravky na pivo?

Created by Monika Sojka |

Vzhledem k různým velikostem a tvarům lahví a předpokládané kapacitě velkoobjemových obalů (zákazníci používají přepravky na 12, 20 nebo dokonce 24 lahví) je výběr rozdělených obalů na lahvové pivo poměrně široký. Na trhu jsou k dispozici přepravky, které zaručují dostatečnou ochranu křehkého skleněného obsahu během přepravy a chrání jej před pádem nebo rozbitím během přepravy a skladování. Jedním z předních dodavatelů takových řešení je společnost bekuplast, která nabízí modely různých velikostí pro bezpečnou přepravu lahví o objemu 0,33 i 0,5 litru.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jak vybrat správnou velikost přepravky na pivo?

Díky snadnému tvarování plastových obalů je možné přizpůsobit jejich design a vybavit je individuálními řešeními pro snadnou manipulaci. V každodenní praxi je však důležitá především standardizace velikosti, která umožňuje jednoduché a automatizované balení výrobků - v tomto případě piva. Umožňuje také vyrobit a přepravit více výrobků v kratším čase. V podstatě jde o to, že přepážkové boxy lze bez námahy přesouvat pomocí vysokorychlostních automatizovaných výrobních nebo přepravních linek, vysokozdvižných vozíků a mostových jeřábů a lze je volně a pohodlně stohovat, aby se ušetřilo místo (i při přepravě), aniž by se poškodilo sklo. Za těchto podmínek jsou osvědčená a vyzkoušená řešení ta nejlepší.

Nejoblíbenější rozměry přepravek na pivo

Osvědčené, tj. standardní. Pokud jde o přepravní bedny na pivo, obvykle se volí modely 400 x 300 x 290 nebo 400 x 330 x 205 mm, které pojmou 20 lahví o objemu (resp.) 0,33 nebo 0,5 litru v uspořádání po pěti lahvích ve čtyřech řadách.

Rozměry přepravek na pivo z řady bekuplast

Pivní přepravky Bekuplast jsou modely různých rozměrů, určené pro bezpečnou přepravu lahví o objemu 0,5 l i 0,33 l. Konstrukce přepravek na pivo se vyznačuje špičkovým zpracováním, jsou odolné a robustní, vyrobené z HDPE, díky čemuž jsou 100% recyklovatelné. Řada pivních přepravek společnosti je k dispozici v rozměrech:

  • 400 x 300 mm
  • 400 x 330 mm
  • 400 x 304 mm
  • 415 x 285 mm

takže je lze přizpůsobit individuálním požadavkům každého zákazníka. Pivní přepážky Bekuplast jsou praktická a osvědčená řešení určená pro umístění a zviditelnění v místě prodeje. Jsou vyrobeny z nejkvalitnějších surovin, dokonale fungují v náročných podmínkách a zaručují bezpečnost výrobků.

Jak by měla být přepravka na pivo konstruována?

Nejdůležitějším úkolem každé přepravky na nápoje (nejen na pivo) je zaručit bezpečnou přepravu a skladování. Konstrukce přepravky na pivo by proto měla zajistit robustnost a odolnost a díky ergonomickému designu umožnit efektivní využití prostoru: ať už v dodávkovém voze, nebo ve skladu prodejny. Důležitým faktorem je také zachování vysoké úrovně hygieny: ta je vyžadována vždy, ale obzvláště důležitá je při manipulaci s biologicky aktivními látkami. To znamená, že box musí být vyroben z materiálů, které zajišťují snadné čištění, nejlépe v automatizovaných systémech. Důležitá je také důsledná vizuální identifikace obalu, což znamená jednotný a výrazný design.

Dřevo nebo plast?

Plast, jakožto vynález s historií jen o něco málo delší než 100 let (první celoplastový - bakelit - vznikl v roce 1907), musel od svého vzniku soupeřit s přírodními materiály. V případě beden to bylo dřevo. A z tohoto souboje vyšlo bezpochyby vítězně. Dnes se k přepravě skleněných obalů používají především plastové bedny. Jaké jsou hlavní výhody plastových přepravek? Především vhodná konstrukce přepravek na pivo zajišťující jejich pevnost při omezené hmotnosti, dále jejich relativně nízká cena, odolnost vůči vlhkosti/vodě a dalším atmosférickým vlivům a snadné čištění a dezinfekce. Mezi nevýhody patří potenciální kazivost (i když použití kvalitních plastů tento problém eliminuje) a nešetrnost k životnímu prostředí (diskutabilní otázka, protože plast je recyklovatelný - za předpokladu, že je řádně sbírán, tříděn a využíván, ale to koneckonců není jeho úkolem...). Dřevo je objemný a těžký materiál (a ještě těžší, když nasaje vodu, proto je třeba dřevěné bedny za každou cenu chránit před namočením) a vzhledem k pórovitosti jeho struktury je nelze čistit a hrozí riziko zranění při manipulaci. Naopak jsou odolné a šetrné k životnímu prostředí.

Shrnutí

Nákup přepravních boxů na lahve je jistě výhodnou investicí. Bezpečnost zboží je prioritní otázkou jak pro velkoobchody, sklady a prodejny, tak pro jednotlivé zákazníky. Přepážkové přepravky vyrobené z vysoce kvalitního polyethylenu vysoké hustoty (HDPE) jsou trvanlivé a odolné proti poškození; plast nepraská ani se neodírá, takže lahve jsou chráněny před rozbitím. Rozbité nebo poškozené zboží generuje náklady a ztráty, kterým se můžete vyhnout, pokud investujete do osvědčených řešení: takových, které společnost bekuplast dodává na trh již řadu let.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista