Jak přepravovat a skladovat chléb? Plastové krabice na chléb jsou nejlepší volbou

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Bedny pro pekárny a cukrárny jsou nezbytné pro zajištění správné a bezpečné přepravy choulostivých výrobků. Tyto přepravky musí být vyrobeny z vhodných materiálů, musí mít certifikát pro styk s potravinami, velmi dobré hygienické vlastnosti, ale nejen to. Bedny na pečivo by měly splňovat řadu požadavků, aby v nich bylo možné přepravovat chléb, rohlíky nebo cukrovinky. Čím by se tedy měly plastové přepravky na chléb vyznačovat? Jaké druhy přepravek na cukrovinky výrobce nabízí?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Jak přepravovat chléb?

Chléb a cukrovinky jsou velmi křehké výrobky. Aby byly do obchodů doručeny v neporušeném stavu, měly by být přepravovány v bezpečných přepravních boxech , které jsou k tomuto účelu určeny. Takové bedny se musí vyznačovat trvanlivostí, vysokou teplotní odolností a vysokými hygienickými vlastnostmi. Plastové koše na pečivo by navíc měly mít perforované stěny, aby se zajistilo větrání výrobků a aby během přepravy neztratily svou čerstvost. Majitelé pekáren a cukráren jsou povinni přepravovat své výrobky za určitých podmínek. Vybrané plastové boxy na pekařské výrobky musí být především čisté. Je proto důležité, aby bylo možné bedny snadno udržovat v čistotě, aby se v nich nehromadily zbytky potravin a neusazovaly se v nich bakterie nebo jiné mikroorganismy. Musí být také udržována správná teplota. Některé cukrářské výrobky, například dortové směsi, nelze přepravovat za stejných podmínek jako trvanlivější výrobky. Přeprava potravin za nevhodných podmínek může mít za následek nejen případné sankce, ale i prosté finanční ztráty. Jakmile se přepravované dorty zkazí nebo se při přepravě poškodí, nelze je prodat.

V čem přepravovat pečivo a cukrovinky?

Plastové přepravky na chléb a cukrovinky by měly být vyrobeny z nejkvalitnějších plastů. Nejlépe takové, které budou vynikat svou odolností, vydrží vysoké i nízké teploty a nedeformují se ani nepraskají. Takové vlastnosti mají přepravky vyrobené z polyethylenu. Tento plast byl navíc schválen pro styk s potravinami. Je také velmi důležité, aby byly zajištěny dobré hygienické vlastnosti. Při přepravě potravin je zásadní čistota a možnost snadného a rychlého mytí plastových přepravek. Dále by měl výrobce plastů zajistit, aby přepravní boxy pro pekařský a cukrářský průmysl měly ergonomická madla pro ruce. To je důležité zejména při ruční manipulaci s přepravkami. Důležité jsou také rozměry takových přepravek na pečivo. Výrobci většinou zajišťují, aby byly přepravky k dispozici v různých rozměrech. Pokud jde o standardní přepravní bedny na chléb a cukrovinky, jejich rozměry jsou 600 x 400 mm. Jejich stěny a dno jsou perforované, aby byla zajištěna cirkulace vzduchu pro výrobky. Společnost Bekuplast má ve svém sortimentu také odložené pečicí formy s perforovaným nebo pevným dnem. Ty jsou vhodné pro přepravu výrobků do hypermarketů, kaváren nebo cukráren. V prodeji jsou také skládací boxy na pečivo, které lze po přepravě složit. Jejich plocha se zmenší o 70 % a lze je bez problémů stohovat.

Jak si vybrat plastové přepravky na chléb a pečivo?

Při výběru přepravních boxů na chléb a pečivo se v první řadě zaměřte na kvalitu. Nejdůležitější je, z jakého plastu jsou vyrobeny a zda jsou schváleny pro styk s potravinami. Přepravované potraviny nesmí být přepravovány v podmínkách, které by oslabily jejich vlastnosti z hlediska chuti nebo vůně. Za zmínku stojí také to, že dané boxy jsou vyrobeny ze 100% recyklovatelných plastů, takže nijak nepoškozují životní prostředí a mohou být v budoucnu opět recyklovány. Důležitá je také dlouhá životnost boxů. Musí být proto schopny odolávat extrémním teplotám. Je důležité, aby nepraskaly a nedeformovaly se. Důležitá jsou také madla pro ruce, která by měla poskytovat maximální pohodlí při manipulaci s plnými a těžkými kontejnery. Při výběru přepravních boxů je třeba věnovat pozornost také jejich rozměrům. Výrobci kontejnerů dokonce nabízejí na vyžádání výrobu přepravek v konkrétním rozměru. Nejčastější volbou jsou však přepravky na chléb, které mají rozměry 600 x 400 mm s perforovanými stěnami, a skládací přepravky, jejichž plocha se po složení výrazně zmenší.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista