Bedny na láhve - jaké vlastnosti by měly mít? Které přepravky na láhve se hodí pro skladování, přepravu?

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Rady od bekuplast

Evropský trh s plasty intenzivně roste, výroba plastových nádob, přepravek, vík a palet neustále naplňuje očekávání mnoha průmyslových odvětví. Bedny na lahve hrají velkou roli při přepravě a skladování zboží; přeprava a skladování lahví, zejména skleněných, vyžaduje zvláštní péči. Jaké vlastnosti by měly mít přepravky na lahve?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

 

Krabice na láhve - co by měly obsahovat?

 

Výrobci plastů významně ovlivňují vývoj mnoha průmyslových odvětví. Široký trh se zbožím očekává řešení, která poskytují možnosti efektivní logistiky při přepravě, manipulaci a skladování výrobků. Moderní plastové přepravky, transportéry a boxy odrážejí inovativní technologické koncepty. Díky tomu výrobky bekuplast přispívají k efektivnímu a racionálnímu využívání přírodních zdrojů, umožňují recyklaci a chrání životní prostředí.

Jedním z odvětví, které očekává profesionální řešení pro skladování a přepravu, je trh s nápoji. Skleněné nebo plastové lahve vyžadují při přepravě a skladování zvláštní péči, přepravky na lahve musí zaručit odpovídající ochranu zboží. Kromě výše zmíněné bezpečnosti zboží by přepravní obaly na vodu, nápoje, pivo měly zajistit efektivní využití úložného prostoru a ergonomii při přepravě. Profesionální výrobce plastových přepravek si zakládá také na vysokých hygienických standardech. Plasty schválené pro styk s nápoji se musí snadno čistit a měly by být vhodné pro automatické myčky. Důležitá je také důsledná vizuální identifikace obalu, jednotný a výrazný design.

Které přepravky na lahve jsou vhodné pro skladování, přepravu?

Bedna na láhve je nedílnou součástí celého logistického procesu, bez ní si lze jen těžko představit přepravu, manipulaci a skladování nápojů všeho druhu. Dřevěné a kovové přepravky postupně zastarávají, v dnešní realitě

  • velkoobchodů
  • majitelů obchodů
  • stravovacích zařízení,
  • barů
  • hospod

nejčastěji volí plastové přepravky na lahve. Plastové přepravky na lahve od uznávaných výrobců zaručují pohodlné a bezpečné skladování. Trvanlivý plast odolný proti poškození nepraská ani se neodírá, takže láhve jsou chráněny před rozbitím, což snižuje finanční ztráty způsobené poškozením zboží. Bedny na lahve by měly vydržet velké zatížení a nerozpadnout se. Je důležité, aby byly přepravky na láhve vybaveny ergonomickými rukojeťmi, které výrazně usnadňují manipulaci a stohování.

Plastové přepravky na lahve - výhody

Mezi výhody přepravních boxů tohoto typu patří, že jsou nerozbitné, takže zboží dorazí na místo určení nepoškozené. Přepážkové přepravky na pivo, přepravky na minerální vodu zabraňují nárazům lahví, neumožňují jejich vypadnutí a jsou optimálním řešením pro pivovarský a lahvový průmysl. Plast se snadno udržuje v čistotě a nevyžaduje dodatečnou impregnaci. Výhodou přepravních obalů pro opakované použití je, že šetří mnoho obchodních nákladů. Kvalitní přepravky na nápoje mohou vydržet mnoho let, čímž se snižují firemní výdaje. Cena plastových přepravek na láhve se odvíjí od kvality materiálu, z něhož jsou vyrobeny, a značky výrobce, výdaje spojené s nákupem jsou investicí do bezpečnosti dodávek.

V dnešní realitě je důležitá ochrana životního prostředí, proto stojí za zmínku, že polyethylenové přepravky na lahve jsou 100% recyklovatelné. Po recyklaci dostanou poškozené obaly nový život, granulát vzniklý rozemletím přepravek je stejně kvalitní jako původní verze. Přední výrobci plastových přepravek na trhu věnují velkou pozornost co největšímu využití recyklovaných materiálů a energeticky úsporné výrobě.

Jaké by měly být profesionální přepravky na pivo?

 

Kromě výše uvedených vlastností, které by měly přepravky na nápoje mít, stojí za zmínku atraktivní a moderní design, dobře pokud splňuje požadavky konkrétního odvětví. Výrobci pivních přepravek nabízejí možnost vícebarevného potisku na přepravky a existuje také možnost zobrazení prodávaných výrobků. Za zmínku stojí také standardní rozměry pivních přepravek, jednotné umožňují optimalizovat náklady na využití prostoru.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka